PANCA EAGLE wysoka skutecznosc i banalna prostota

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
nikolas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nikolas »

kufa podobno -mam nadzieje,ze w koncu uda sie nie tracic na tym podstepnym ryneczku i utrzymac jakas powtarzalnosc -moze nie rzucac sie na profit 100 pipsow tylko 20 -zauwaz ile tradow by wpadło?A gb/usd mozna bylo uniknac tam byl opor juz 2 razy testowany a nieco powyzej silna 76.4 fibo 3ba o tym pamietac i ignorowac takie wybicia.

Awatar użytkownika
LesioS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: LesioS »

A może tak jak ja? Ekspozycję (kwotę, którą mogę zaryzykować na "pojedynczy" trejd) dzielę na 8 części. Obliczam sobie szerokość "kanału": różnica między SL (Gann(19)) a poziomem wejścia z PancaEagle + bufor zależny od pary (a właściwie spreadu :wink: ). I dla 7 części "pojedynczego" trejdu ustawiam TP na kolejnych poziomach fibo * szerokość kanału. Ostatnia, 8-ma część ma TP == 0 i będzie zamykana przez TS = Gann(19)/
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...

Awatar użytkownika
elwood
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: elwood »

Witam

W oryginalnej wersji Eagle zakładał ugrac na kazdym wejściu 10 pipsów +spread, wchodząc w ciągu dnia tylko raz w L i raz w S, ustawienia boxu 6.00-9.00 GMT+1, nie stosował też żadnych dodatkowych wskaźników czy średnich - można powiedzieć całkowita prstota (ale ponoć najprostsze systemy są skuteczne). Nie wiem jak dalej jego sysytem ewoluował bo jeszcze nie doczytałem wątku na FF do końca (coś koło 65 stron) ale jestem w trakcie wgryzania się.

Pozdrawiam
elwood
Pipsów wystarczy dla wszystkich ...........

Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luktom »

Eagle w tej najprostszej formie testowałem bodajże w październiku lub listopadzie, napisałem nawet do niego EA i z tego co pamiętam nie dawał jakiś zadowalających rezultatów.

Dodano po 4 minutach:
LesioS pisze:Obliczam sobie szerokość "kanału": różnica między SL (Gann(19)) a poziomem wejścia z PancaEagle + bufor zależny od pary (a właściwie spreadu Wink ). I dla 7 części "pojedynczego" trejdu ustawiam TP na kolejnych poziomach fibo * szerokość kanału.
Gann mnie troszkę zniechęca do stosowania go do wyznaczania poziomu SL, bo w niektórych miejscach ten SL musiałby mieć nawet 90 pipsów (bo o Gann Hilo activator jak mniemam chodzi?).

Natomiast pomysł z większa ilością mniejszych pozycji z mniejszym TP jest ciekawy i na pewno warty rozpatrzenia.

Awatar użytkownika
nikolas
Stały bywalec
Stały bywalec

sma 3 -masz na mysli simply czy smooth

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Gdzie ty masz SMA? Przecież napisał EMA.

Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

Simple, bo różnice między SMA i EMA są niewielkie, a tak myślę nad wskaźnikiem, który rysowałby poziom jaki musi osiągnąć cena, aby SMA wybiło się z boksu (taki ostrzegawczy wskaźnik), a łatwiej będzie liczyć na SMA.

@Pablo90: na mikroblogu napisałem SMA, bo tam sobie tak snuje rozważania (http://mikroblog.luktom.net/).

Przy okazji: co sądzicie o stopie liczonym funkcją homograficzną?
algotronic- zaawansowane rozwiązania dla traderów
Odwiedź naszą stronę WWW, aby poznać pełną ofertę

Awatar użytkownika
nikolas
Stały bywalec
Stały bywalec

Pablo90 pisze:Gdzie ty masz SMA? Przecież napisał EMA.
wejdz na jego bloga http://mikroblog.luktom.net/

Awatar użytkownika
LesioS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: LesioS »

luktom pisze:Przy okazji: co sądzicie o stopie liczonym funkcją homograficzną?
PSAR wykorzystuje parabole... Pożytek taki sobie.
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...

Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

No właśnie widzę.

Zastanawiam się natomiast nad wykorzystaniem funkcji logarytmicznej.

W załączniku przesyłam porównanie różnych funkcji do liczenia stop lossa, wyskalowane dla SL od 40 do 10.

Osobiście skłaniałbym się do h(x), opartej na wspomnianych logarytmach.

W każdym razie nie omieszkam przetestować SL opartego na h(x).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ