PANCA EAGLE wysoka skutecznosc i banalna prostota
tu jest taki bez offsetow z 3 strefami do ustawiania.
oryginalnie jako sl 1/2 boxu
u mnie najlepiej sie sprawdza sl jako zmiana gann hilo na tf 15
ten pomysl z ema 5 wyglada rzeczywiscie interesujaco
oryginalnie jako sl 1/2 boxu
u mnie najlepiej sie sprawdza sl jako zmiana gann hilo na tf 15
ten pomysl z ema 5 wyglada rzeczywiscie interesujaco
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2008, 00:41 przez nasreddin, łącznie zmieniany 3 razy.
W 1-szej chwili stosowałem TopTrenda jako TS, ale zauważyłem, że Gann_HiLo(19) będzie spisywał się dużo lepiej (Gann(10) za szybko zamykałby pozycje, a na otwarciu pozycji różnica między Gann(10) i Gann(19) jest nieistotna i często na korzyść... Gann(19)
)
A tak wogóle to od poniedziałku testuję EA... Sam namalowałem
Jako TP stosuję szerokość kanału PancaEagle mnożone przez kolejne liczby Fibo począwszy od 61.8%. Ostatnia pozycja (otwieram kilka pozycji na różnych TP) ma TP == 0 i będzie zamykana przez Gann(19). Po złapaniu TP == 61.8% na wszystkich otwartych pozycjach ustawiam BE. Potem TS na Gann(19).
Proszę o komentarz do takiego podejścia...

A tak wogóle to od poniedziałku testuję EA... Sam namalowałem

Proszę o komentarz do takiego podejścia...
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...
Mam pytanie jak ustawic czas zaczecia i zakonczenia sesji dla naszej strefy czasowej w Breakboxie bo w pivocie jest dla naszej strefy czasowej daystartsession dla Londynu u nas jest 10 dla New york u nas jest 15 dla Tokio u nas jest 1 w nocy Dla breakboxa bedzie to Azja 2-11 dla USA 15-12 Europa 9-19 naszego czasu GMT+2 tak wynika z tabelki zamieszczonej na http://fxpolska.com/ftopic537.html czyli EST(Estern standard time) -5 h od GMT plus 2 godziny aby uzyskac czas polski tzn. GMT+2 =CEST http://knsa.info/encyklopedia.php?haslo=151
ja ustawiam od 00 do 7.30 /przed otwarciem frankfurtu / 1 najwazniejsza strefe odniesienia.ale sa tacy ktorzy ustawiaja od 5 do 8 .z pozostalych nie korzystam wrzucilem ten wskaznik jako ciekawostke ktora komus moze sie przydac ./ uzywam go jako zaznaczenia na kolorowo godzin publikacji danych/
.kwestia indywidualnych optymalnych ustawien.

Proszę bardzo - oto moja wersja wskaźnika.
Dodane ustawienia:
DrawBreakOut - rysuje lub nie pola breakout, z tym, że zmieniłem wskaźnik tak, że czerwone pole idealnie pokrywa HL z przedziału czasowego, natomiast pola breakout "wystają" poza czerwony kwadrat.
DrawRearm - rysuje dodatkowy kwadrat wewnątrz boksu oddalony o Rearm_Offset do środka boxu (to była taka początkowa koncepcja na ustawianie zleceń oczekujących, do czasu, aż zacząłem stosować EMA5).
DrawTPx - rysuje na wykresie targety określonych poziomów fibo (do wyboru 3 poziomy, na większość walut sprawdzają się tylko 2 pierwsze, 3 to głównie na GPBJPY).
DrawMAhLine - rysuje linię horyzontalną na ostatnim poziomie EMA5 (przydatna do precyzyjnego określenia wejść).
Dodane ustawienia:
DrawBreakOut - rysuje lub nie pola breakout, z tym, że zmieniłem wskaźnik tak, że czerwone pole idealnie pokrywa HL z przedziału czasowego, natomiast pola breakout "wystają" poza czerwony kwadrat.
DrawRearm - rysuje dodatkowy kwadrat wewnątrz boksu oddalony o Rearm_Offset do środka boxu (to była taka początkowa koncepcja na ustawianie zleceń oczekujących, do czasu, aż zacząłem stosować EMA5).
DrawTPx - rysuje na wykresie targety określonych poziomów fibo (do wyboru 3 poziomy, na większość walut sprawdzają się tylko 2 pierwsze, 3 to głównie na GPBJPY).
DrawMAhLine - rysuje linię horyzontalną na ostatnim poziomie EMA5 (przydatna do precyzyjnego określenia wejść).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
tantric
a EMA 5 i 10?
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"