PANCA EAGLE wysoka skutecznosc i banalna prostota

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

dobra , tu sa wskazniki z ktorych ja korzystam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2008, 17:22 przez nasreddin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kobas8
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kobas8 »

dzieki za dobry gest, szkoda ze wiecej ludzi w Polsce nie dzieli sie z innymi swoimi doswiadczeniami tak jak np. ludzie w USA. W Polsce jak ktos cos wykombinuje to zaraz jest to yop secret i tylko dla niego...

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

to znaczy sorry ale powiem ci ze ja tez mialem opory przed publikowaniem czegos czego sam nie wymyslilem dlatego najpierw dawalem linki. potem pomyslalem sobie ze przeciez sam sciagnalem to ze stron nie hakerskich tylko legalnie funkcjonujacych od lat na ktorych te wskazniki tez sa zamieszczone od lat i nie ma zastrzezen co do ich dalszej publikacji wiec nie ma problemu

Awatar użytkownika
planet
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: planet »

świetny system nasreddin

Awatar użytkownika
kobas8
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kobas8 »

na forex factory jeden koles do auslanco stosuje rozne kombinacje momentum, probowales tych indykow. jak tak to co wychodzilo z tego ?

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

niestety nie uzywam momentum. probowalem ale nie przekonalem sie.z auslanco uzywam qqe , mt4 level stop reverse na m5 i gann hilo. ale ogolnie uwazam ze jest to bardzo dobry system

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Czy ktoś może mi napisać na jakiej zasadzie tworzone są redboksy?

Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luktom »

To może ja odpowiem, bo to dotyczy Panca Eagle, a w to się bawię od kilku dni, w tym dzisiaj od rana bardzo intensywnie (więcej wkrótce 8) ):

Redboxy rysowane są w poziomie od godziny rozpoczęcia pomiaru (periodBegin) do godziny końca pomiaru (periodEnd), natomiast w pionie - między minimum i maksimum, które powstały w mierzonym okresie, powiększone z obu stron o BoxBreakOut_Offset.

Idei powiększania tego o wspomniany offset do końca nie rozumiem, zresztą na własne potrzeby zmodyfikowałem ten wskaźnik, żeby nie wyświetlał tego offsetu, bo nie jest mi potrzebny (oraz wywaliłem domyślne etykietki i zmieniłem kilka innych rzeczy w kodzie, ogólnie u mnie wygląda to tak jak na załączonym screenie).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Dzięki luktom. Ale mi się wydaje, że ten offset ma dość poważne uzasadnienie bytu. Ceny nie zawsze odbijają się dokładnie od linii oporu czy wsparcia, czasami tylko ją naruszają i zawracają, dając fałszywy sygnał. Ten offset pozwala zapobiec tego typu sytuacją, które się dość często zdarzają.

Dodano po 3 minutach:

PS. Na jakiej zasadzie wyznaczasz TP, jeśli to nie jest tajemnica?

Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luktom »

Targety są oddalone o współczynniki 1.618 i 3.236 szerokości High-Low (czyli Range).

A wejścia zamiast patrząc na cenę, proponuję na podstawie wybicia EMA5 (żółta linia oraz żółta horyzontalna przerywana linia pokazująca dla ułatwienia bieżący poziom EMA5) - pozwala na uniknięcie wielu fałszywych wejść (zobaczcie jak dobrze się spisywała przedwczoraj!).

Od poniedziałku zaczynam handel na tych zasadach i będę do tego prowadził dziennik (ale o tym w innym poście).

Do dopracowania pozostaje mi jeszcze określenie optymalnego SL początkowego. Jakieś pomysły?

ODPOWIEDZ