Od frajera do milionera..

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: diver3 »

pan_martino pisze:Ok bilans bilansem ale jak to sie przekalda na pipsy?? Skalpujesz po kilka max lotem gdy widzisz okazje??
Panie Martino, pytanie nr 1 powinno brzmiec: pipsy pipsami ale jak to sie przeklada na bilans? :wink: A tak powazniej, to pewnie zaraz uraze wszystkich "kolekcjonerow" pipsow, ale jak zauwazyles sys=skalp, wiec rajdy po nascie lub dziesiat pipsow zdarzaja sie zadko lub w ogole :lol: Co wcale nie oznacza ,ze mnie nie interesuja... Moja wizja forexowego swiata jest taka: krotko , szybko, bezpiecznie i w miare duzoooo...co jak na razie sie sprawdza w zyciu :)

Pytanie nr 2 hmmm, no jakby tego nie nazywac okazja, sygnal, impuls, przeczucie, intuicja....to oczywiscie odpowiedz bedzie zawsze jedna... TAK

pozdrawiam
Rób to co lubisz, a nie będziesz musiał pracować ani jednego dnia w życiu.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

pan_martino pisze:Ok bilans bilansem ale jak to sie przekalda na pipsy??
Masz na statemencie taką kolumnę "Pips" - tam masz wynik w pipsach ...

Jak rozumiem jesteś rozczarowany taką "kiepską" ilością pipsów?
diver3 pisze:Panie Martino, pytanie nr 1 powinno brzmiec: pipsy pipsami ale jak to sie przeklada na bilans?
Dla grających na demo ważniejsze są jednak pipsy, kasy i tak nie można wypłacić ... :lol:
Kasę z demo potrafi wypłacić tylko Chuck Norris ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
pan_martino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pan_martino »

Nie sprawdzalem statmentu wiec nie wiedzialem, w poscie bylo 800$ wiec bylem ciekaw czy to skalp czy cos dluzszego. Kazdy ma swoj system ktorym kosi siano i wazne ze przynosi on profity.

A co do drugiej czesci twojej wypowiedzi mike to pozostawie ja bez komentarza.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

pan_martino pisze:Kazdy ma swoj system ktorym kosi siano i wazne ze przynosi on profity.
Dokładnie.
Ilość pipsów jest moim zdaniem najmniej istotna w tym wszystkim ...

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Mike_Scofield pisze: Dokładnie.
Hmm z punktu widzenia psychologii warto jednak patrzec na pipsy. Ogolnie ludzie ktorzy dopiero zaczynaja swoja przygode z Forex powinni sobie wylaczyc kolumne w ktorej widnieje profit. Gdy widza rosnacy lub spadajacy profit wyrazony w $ to dziala destrukcyjnie na ich psychike. Gdy patrzysz na profit niejako liczysz pieniadze w trakcie trwania inwestycji - najlepsi inwestorzy operuja wartosciami % lub pipsowymi. Nie licza kasy w trakcie inwestycji.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

MaxRipper pisze:najlepsi inwestorzy
MaxRipper

Spójrz na "Balance" Divera, to zrozumiesz co miałem na myśli pisząc, że "iIość pipsów jest moim zdaniem najmniej istotna w tym wszystkim"...

diver3

Przepraszam za OT.

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

MaxRipper pisze:
Mike_Scofield pisze: Dokładnie.
Hmm z punktu widzenia psychologii warto jednak patrzec na pipsy. Ogolnie ludzie ktorzy dopiero zaczynaja swoja przygode z Forex powinni sobie wylaczyc kolumne w ktorej widnieje profit. Gdy widza rosnacy lub spadajacy profit wyrazony w $ to dziala destrukcyjnie na ich psychike. Gdy patrzysz na profit niejako liczysz pieniadze w trakcie trwania inwestycji - najlepsi inwestorzy operuja wartosciami % lub pipsowymi. Nie licza kasy w trakcie inwestycji.
Maxiu, czytajac Twoje posty powiem Ci jedno-stajesz sie moim faworytem na tym forum do nagrody "Order usmiechu". Widze, ze niezaprzeczalna wiedza komputerowo-hakerska idzie u Ciebie w parze z glebokimi przemysleniami filozoficznymi polaczonymi z gruntowna analiza psychologiczna technik inwestowania :wink: O znajomosci systemow najlepszych traderow nie wspomne..

Maxiu wielka prosba-zagladaj tu jak najczesciej :D

pozdrawiam serdecznie

ps.

Moj ulubiony kawalek:

Ogolnie ludzie ktorzy dopiero zaczynaja swoja przygode z Forex powinni sobie wylaczyc kolumne w ktorej widnieje profit. 8)

pozdr.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

diver3 pisze:Maxiu, czytajac Twoje posty powiem Ci jedno-stajesz sie moim faworytem na tym forum do nagrody "Order usmiechu". Widze, ze niezaprzeczalna wiedza komputerowo-hakerska idzie u Ciebie w parze z glebokimi przemysleniami filozoficznymi polaczonymi z gruntowna analiza psychologiczna technik inwestowania Wink O znajomosci systemow najlepszych traderow nie wspomne..
Diver powiem tyle - wielokrotnie starałem się nie komentować ironii skierowanej do mnie. Ukrytego poniżania tego cokolwiek napisze. Prawda jest jednak taka ze wszystko ma swoje granice. Wiesz szczerze przyznam ze nie widze w Tobie dobrego trajdera, ale osobe ktorej sie wydaje ze zjadła wszystkie rozumy. Prawdziwy dobry trader stara sie POMAGAĆ tym ktorzy dopiero się uczą ty z kolei widzę ze nauczyłeś się tylko jechać po takich ludziach. Zachowujesz sie tak jakbyś w chwili pokazania przez ze mnie możliwości "podrabiania" statementu poczuł się przyłapany na gorącym uczynku - a to co teraz robisz to taka zemsta za to że ten jeden postanowił poddac w wątpliwość pewne fakty, z ktorych do dzis nie potrafisz się wytłumaczyć.

EOT

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

MaxRipper pisze:
diver3 pisze:Maxiu, czytajac Twoje posty powiem Ci jedno-stajesz sie moim faworytem na tym forum do nagrody "Order usmiechu". Widze, ze niezaprzeczalna wiedza komputerowo-hakerska idzie u Ciebie w parze z glebokimi przemysleniami filozoficznymi polaczonymi z gruntowna analiza psychologiczna technik inwestowania Wink O znajomosci systemow najlepszych traderow nie wspomne..
Diver powiem tyle - wielokrotnie starałem się nie komentować ironii skierowanej do mnie. Ukrytego poniżania tego cokolwiek napisze. Prawda jest jednak taka ze wszystko ma swoje granice. Wiesz szczerze przyznam ze nie widze w Tobie dobrego trajdera, ale osobe ktorej sie wydaje ze zjadła wszystkie rozumy. Prawdziwy dobry trader stara sie POMAGAĆ tym ktorzy dopiero się uczą ty z kolei widzę ze nauczyłeś się tylko jechać po takich ludziach. Zachowujesz sie tak jakbyś w chwili pokazania przez ze mnie możliwości "podrabiania" statementu poczuł się przyłapany na gorącym uczynku - a to co teraz robisz to taka zemsta za to że ten jeden postanowił poddac w wątpliwość pewne fakty, z ktorych do dzis nie potrafisz się wytłumaczyć.

EOT
Kochany Maxiu!
Zaczne od tylu Twojej wypowiedzi. Po pierwsze ja nie musze sie tlumaczyc zwlaszcza na tym forum, ale gdybys czytal ze zrozumieniem to zapewne znalazlbys moja odpowiedz na Twoje "watpliwosci" na temat rzeczonego stejtmentu. Po drugie gdybys zadal sobie troche trudu i sprawdzil, to zapewne powiedzial bys..."sorry Diver zgadza sie rozumiem skad taka rozbieznosc". Nie zrobiles tego, a jeszcze teraz piszesz , ze nie potrafie sie z tego wytlumaczyc hmmm dziwne...Po trzecie nie wiem skad masz takie wyobrazenie o dobrych traderach, bo mnie wpajano , ze dobry trader to tylko ten ten co pomnaza depo :wink: Po czwarte i ostatnie Maxiu, ironia w moich postach, ktora tak dzielnie znosiles byla zamierzona, bo wybacz, ale Twoje "dobre rady" i "zelazne zasady" wywoluja tylko usmiech na twarzy co poniektorych. Jezeli chcesz pociagnac ten "business" zwany forexem to patrz , sluchaj , pytaj, a moze cos z tego wyjdzie, bo jak mawiaja w moich stronach : Dobrymi radami jest pieklo wybrukowane...

pozdrawiam serdecznie

Awatar użytkownika
pan_martino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pan_martino »

diver3 pisze: Moj ulubiony kawalek:

Ogolnie ludzie ktorzy dopiero zaczynaja swoja przygode z Forex powinni sobie wylaczyc kolumne w ktorej widnieje profit. 8)
Jak dla mnie to swieta prawda wiec nie wiem czego Ty chcesz od tej wypowiedzi. Jezeli nauczysz sie robic kilka pipsow dziennie mini lotem, to wtedu juz krotka droga zeby sie przerzucic na kilka lotow a roznicy nie bedzie widac (w glowie).

ODPOWIEDZ