"Nocny Marek dziurnal" by San Pellegrino

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

Co konkretnie przemawia, aby się tam pakować w longa?
Ostatnio próbowało złamać opory, bez większego efektu, kształt świec też nie zapowiada mocnego ruchu w górę, poza tym do najbliższego oporu jest jakieś 100pipsów, a do wsparcia gdzieś ze 150.

Edit:
Zrezygnowałem z tej operacji. Ogólnie na tej parze, jak i na EURUSD czuję sie bardzo niepewnie i po prostu nie umiem na nich grać, a za każdym razem operacja kończy się stratą. Na pewno będę obserwował, ale pięć razy się zastanowię zanim tam wejdę :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: miniek987 »

Ja nie wiem jak to jest robione ale u Ciebie inaczej przebiega linia 10 SMA.... Sam zobacz, ten sam wykres, ten sam dzień.

Edit. Jak się wkurzyłem. Przeinstalowałem system i miałem zapisany swój profil z 20 parami. Teraz patrzę a tu jest 10 EMA zamiast 10 SMA. Dobrze że nie wchodziłem w te pozycje... Normalnie noooob.

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Heh, bywa niestety i tak ;)
Możesz wrzucić screena z SMA jak się u Ciebie prezentuje na paru jakichś parach?
Może to przez niedzielną swiecę?

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

U mnie wyglądają tak samo jak u Ciebie ale mój broker uznaje jako oddzielną świecę niedzielną i dlatego to tak wygląda jak widzisz u mnie na wykresach, choć ja już do tego się przyzwyczaiłem.

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Jak tam Panowie? Nocny Marek się póki co spisuje bdb, postanowiłem przez chwilę pograć na demku, bez ciśnień, nie chcę być w gorącej wodzie kąpany. Ogólnie dopiero teraz do mnie doszło, że za bardzo się tym wszystkim emocjonowałem, pora trochę zmienić nastawienie.

Dzisiaj postanowiłem dołożyć jeszcze jednego shorta na GBPNZD (dość ładnie poradziło sobie z poziomem 2.00 i raczej nie zanosi się na jakieś większe korekty) i drugiego shorta na USDCHF (wejście ciut spóźnione i generalnie trochę naciągane, ale wg. mnie, te 100-150pipsów będzie można urwać w przyszłym tygodniu)

Od 28 Maja do tego momentu mam łącznie zarobione 850 pipsów na czterech operacjach z czego trzy nadal mam otwarte. Jeśli nie pójdzie po mojej myśli to zostanę z 700pipkami w kieszeni co mnie w zupełności zadowoli :D

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Freddie możesz wrzucić wykresy z tymi wejściami, które w maju zagrałeś?

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

USDCAD - Niewypał, zrobiony bo Minek napisałeś o nim i wydał mi się ciekawy, szybko się wycofałem.
GBPNZD - Najbardziej zyskowne wejście, wczoraj dołożyłem jeszcze jednego shorta, z tym, że nie umiałem określić gdzie go postawić, tj. zlecenie takie należu umiejscowić tuż pod knotami świec na poziomie z którym kurs miał problem, czy raczej trzeba robić to wcześniej (np. na poziomie mojego SL)?
USDCHF - Po sygnale wolałem poczekać na rozwój wydarzeń spadek kursu poniżej wsparcia, SL ciasny i TP nie daleko.

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Sorry za ten USD/CAD ale tak jak napisałem miałem 10EMA ustawioną. Co do pozycji to powinieneś dokładać pozycję jeśli przekroczy o kilka pipsów ostatnie knoty, bo cena tam była i jak widzisz wracała i mogło to się powtórzyć. Większe prawdopodobieństwo wejścia w dobrym kierunku jest poniżej ostatnich knotów.

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Spokojnie, nic się nie dzieje, swój rozum mam i Ty mnie tylko nakierunkowałeś na tą parę, ja robiłem zlecenie i to sto procent moja odpowiedzialność. Ale 26 pipsów na tym wejściu urwałem więc nie jest źle xD

miniek987 pisze:Co do pozycji to powinieneś dokładać pozycję jeśli przekroczy o kilka pipsów ostatnie knoty,
Tak też własnie chyba robił będę, ale nadal nie ufam cenie, jak dla mnie to jest ona zbyt nieprzewidywalna żebym stawiał zlecenie parę pipsów poniżej knotów ;)

Swoją drogą, wyskoczyłem z GBPNZD, zrobił się taki jakby młotek co nie napawa mnie optymizmem, z tego co mi wiadomo, zazwyczaj kończy on spadki i wolałem wyjść z fajnym zyskiem (+740pipsów w 15dni). Może to jest czas lekkiej korekty, się zobaczy ;)

Jedyną pozycją jaką gram, to short na USDCHF, póki co to 45pips zysku i SL o wartości 20pips, czyli 65pipek miejsca na ewentualne nieprzewidziane ruchy w przyszłym tygodniu. : )

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Freddie miałeś też sporo szczęścia w tym zagraniu, bo przeważnie jak jest luka to następnego dnia chcą ją zamknąć, a w tym przypadku poszli S. Ja nie mam u swojego broka tej pary więc nie mogę powiedzieć jak to u mnie wyglądało.

ODPOWIEDZ