"Nocny Marek dziurnal" by San Pellegrino

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

miniek987, ja również zaliczyłem BE ;) Chociaż gdybym miał szerszego stopa... xD Nie no, fajne wejście i momentami +70pipsów było (btw. co się działo w czwartek że takie chwilowe skoki były?), teraz już pakować się w tą parę nie będę, no chyba że przebije najbliższy opór.

A jako że wieczorem mnie nie będzie, to teraz przeglądałem wykres z ciekawości:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2012, 16:17 przez Freddie, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Cztery załączniki więc muszę to na dwa posty rozbić :?

Anyway:
EUR/NZD - pomijając poniedziałek jako dzień wyłączony z tradingu, to do najbliższego oporu który wynalazłem mamy jakieś ~200 pipsów ;)
GBP/NZD - tak samo jak wyżej, z tym, że do najbliższego wsparcia jest trochę więcej pipsów niż na eur/nzd,
GBP/AUD - troszkę konsolidacji na szczycie i utworzenie nowego trendu?
AUD/USD - Tutaj można tylko gdybać, do wieczora się może wszystko zmienić, ale zauważcie, że wsparcie zostało zaliczone...

Co myślicie o tych parach? ;)

Guma33
Stały bywalec
Stały bywalec

AUD USD

Nieprzeczytany post autor: Guma33 »

No to gramy.... SL i TP1 widoczne na obrazku.

jesza
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jesza »

Wg mojej skromnej opinii to wszedłeś pod samym oporem, a więc niezgodnie z systemem.

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Hmm... Jak przeanalizowałem tak postąpiłem. Godzinę przed zakończeniem poniedziałku postawiłem shorta na GBPNZD i gra gitara.

Przez dzień trochę pobujało w konsolidacji, trzy razy była próba przebicia oporu jakieś 30-40pips powyżej wejścia, ale szczęśliwie wróciło tam gdzie zakładałem. Aktualnie mam 52pipsy zysku, SL przed spaniem przestawię na BE.
Wydaje mi się że postąpiłem zgodnie z systemem, na rynek wszedłem po przebiciu 10SMA i dodatkowo sugerowałem się luką spadkową na otwarciu w niedzielę której nawet nie zaczęto zaklejać.
Co więcej powiedzieć. Wieczorem na tej parze są jaja, spread wielkości 20pips i lekkie adhd to główne objawy :lol:

Miejmy nadzieje, że to zlecenie wypali... najbliższe wsparcie jest za jakieś 100pipsów i po cichu liczę na powtórkę sytuacji z końcówki listopada 2011 roku - szczyt na ~2.0999, potem luka na otwarciu nowego tygodnia i licząc od niej w przybliżeniu 500-700 pips w 7-10 dni ;)

Dodane po 5min...
o, już +80 pips, oby cofki nie było, niech łamie te wsparcia, co ciekawe, spośród tych czterech par które wrzuciłem wczoraj wieczorem, GBPNZD spisał się najlepiej pod względem obranego kierunku i złapanych pipsów.
Cieszę się, że znalazłem ten system, wreszcie mam uczucie że zaczynam łapać wiatr w żagle, kiedyś zdarzyły mi się operacje na +60 czy +90 pipsów, ale cóż z tego skoro to było dzieło przypadku, które po paru dniach topniało do zera.
Teraz wiem, że te zasady są dla mnie tymi, które pozwolą mi w dłuższej perspektywie ogarnąć ten kocioł :D
Ostatnio zmieniony 29 maja 2012, 22:01 przez Freddie, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Zlecenie zamknięte na BE, nie wiem dlaczego, ale zrobiłem jeszcze jedno wejście zaraz po tym i postanowiłem zamknąć na -30pips, no cóż, strata boli i jest to dla mnie nauczką by nie zachowywać sie tak nieroztropnie.
Wieczorem poszukam coś fajnego, może się trafi ;)

^zmodyfikowałem posta, 30 maja o 16:04 więc data nad wiadomością jest błedna

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

No i rynek sobie dalej ciupie na południe, dobiło mnie to troche...

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Ale cisza w temacie, graliście coś w tym tygodniu? :P
Ja dalej nie mogę przeboleć że mnie na BE złapało, 250pipek mi przeszło koło nosa na gbp/nzd :506: :lol:
No i aktualnie wydaje mi się, że nie ma żadnej pary na której można by było wejść w przyszłym tygodniu... Na zmianę trendu na edku się nie zanosi, aussie sam nie wie czego chce, chociaż gdyby zechciało trwale złamać 0.9683 - 0.9531 to jest nadzieja na atak szczytów z listopada 2009 i kwietnia 2011, z drugiej strony na dniówce zrobił się młotek, który być może w tym tygodniu zaowocuje sygnałem do longa na tej parze.. Miłego weekendu :D

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: San Pellegrino »

Dzień dobry
Trochę mnie nie było. Przeniosłem się na FF i tam dużo piszę. Jestem w trakcie tworzenia własnego systemu/strategii w oparciu o formacje świecowe i wsparcie z oporem. Markiem nie gram na razie ale widzę, że dalej utrzymujecie temat - cieszy mnie to.
Miniek dostał pochwałę ode mnie i widzę, że miałem rację - tak trzymaj kolego.
Moje postrzeganie rynku i wejścia są coraz lepsze i w zasadzie bardzo przyspieszyły w ciągu ostatnich dwóch miesięcy. Zebrałem sporo pozytywnych komentarzy na temat mojej obecnej gry od prosów co tylko motywuje mnie jeszcze bardziej do dalszej pracy nad sobą.
Można powiedzieć, żę system, który próbuję zbudować jest klonem Marka ale szukam potwierdzenia w świecach nie w SMA co nie znaczy oczywiście, że należy to wyeliminować - wręcz przeciwnie jest to kolejny punkt za obniżaniem ryzyka.
Po roku spędzonym przy wykresach zrobiłem dużo postepów szczególnie jeśli chodzi o wybieranie miejsca do wejścia - stałem się dużo bardziej krytyczny wobec siebie i przede wszystkim cierpliwy. Celem jest full time w ciągu następnych dwóch lat.
Nie porzucajcie systemu - jest dochodowy - miniek może poświadczyć bo gra tylko na nim i osiągnął bardzo dobry wynik w skali miesiąca ze skutecznością ok 75% co jest świetnym wynikiem.
Zielonych pipsów Panowie - pozdrowienia
SP
Jestem noobem i jeszcze długo pozostanę

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

San Pellegrino pisze:Trochę mnie nie było. Przeniosłem się na FF i tam dużo piszę. Jestem w trakcie tworzenia własnego systemu/strategii w oparciu o formacje świecowe i wsparcie z oporem.
Mam nadzieję, że kiedyś go tutaj przedstawisz, bardzo jestem ciekawy ;)

San Pellegrino pisze: Nie porzucajcie systemu - jest dochodowy - miniek może poświadczyć bo gra tylko na nim i osiągnął bardzo dobry wynik w skali miesiąca ze skutecznością ok 75% co jest świetnym wynikiem.
Zielonych pipsów Panowie - pozdrowienia
Pewnie że jest dochodowy, nawet mi udałoby się zgarnąć 300pipsów w tydzień gdyby nie głupiutki czynnik ludzki, czyli ja ;)

Anyway chwilę przeglądałem wykresy i oto moje przemyślenia:
USDCHF - dwie czarne świece mogły być skutkiem danych z piątku i dzisiejszej zmuły, ale będę obserwował i może nie dzisiaj, ale jutro na wieczór nie wykluczam postawienia shorta, ewentualnie w środę wieczór bo w tym momencie kurs jest na wsparciu (mówię o szczytach z grudnia zeszlego i stycznia tego roku)
No i jeszcze jednym argumentem może być formacja świecowa, którą moje słabe oczy wypatrzyły, mianowicie formacja Gwiazdy Wieczornej (?) http://investorsi.pl/gwiazda%20wieczorna.htm
Nie wiem czy mam rację, chciałbym aby ktoś mnie zweryfikował ;)
AUDCHF - zagranie potencjalnie do dyskwalifikacji, mimo przecięcia z 10SMA do potencjalnych wsparć jest trochę dużo... jedno na przykład jest za 90pipsów, co trochę jakieś się trafia. Sam nie wiem, raczej nie zagram..

Swoją drogą to obserwuje ten wskaźnik który mam pod wykresem od dłuższego czasu, daje sygnały w bardzo podobnych miejscach do Nocnego Marka :D

ODPOWIEDZ