Nie umiem grac na fx...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
djdampca
Gaduła
Gaduła

Re: Nie umiem grac na fx...

Nieprzeczytany post autor: djdampca »

no to prawie sie zgadzamy a okreslenie ct to gra przeciw trendowi tak mi sie przynajmniej wydaje:)
a co do eurusd to zobaczymy jak sie potoczy ale uwaga cenna , ja bardziej sie skupilem na s/r i sd , niedlugo rynek pokaze co wymyslil:)

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Tydzień zacząłem na plusie :D (Pierwszy raz :shock: ) Wróciłem rano z pracy i zobaczyłem double top na EURJPY. Zastawiłem sell stop bo musiałem iśc spac. Niestety BE, sory, na szczęście BE :) Robot się spisał, bo byłby SL. Wstałem po południu i na tej samej parze zagrałem pod retest LT wzrostowej + LT spadkowa. Efekt na screenie, pozycja zabezpieczona na ładnym plusie. 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Tydzień zacząłem na plusie :D
Nie wiem czemu nie mogę edytowac wcześniejszego postu wyżej. Znikła opcja EDIT. Trejd zakończony, wynik w pipsach (27+220+250)/3=165, ryzykowałem 25pipek. Chyba mi to ładnie wyszło wiec pochwale się jeszcze raz. Raczej na dzisiaj wystarczy. Jak złapie jakiś SL to na pewno kończę na dzisiaj.

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zealot »

djdampca pisze: ponadto chcialem podziekowac zaelot-owi za wszystkie odp w dzienniku i pouczenia na priva

co do gbpchf masz racje ,nie wiem ale mam cos w sobie ze gram pod prad:(
Nie ma sprawy.
a gra pod prad to naturalne zjawisko. trzeba zwalczac pokuse
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Mój pomysł na rozegranie GBPCHF. Za godzinę spadam do pracy, jeśli cena nie dojdzie do mojego poziomu zastawię sell limit :twisted:

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nic nie widzę ciekawego na wykresach :shock: Zmęczony jestem po pracy, nie gram na siłę. Idę spac.. Mam otwartą pozycję na GBPCHF, tak jak pisałem wczoraj, zostawiłem sell limit. Częśc zysku zrealizowałem żeby nie przesuwac SL, na screenie dlaczego..

djdampca
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: djdampca »

zagranie na eurjpy wrecz ksiazkowe, obys mial jak najwiecej takich trejdow :)
z pozycji ktore zajalem mam narazie 2 stratne i jedna zyskowna
ponizej dwa screany

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

SD na EURGBP ładnie zadziałało. Może coś z tego będzie. Jakbym miał teraz taką pozycje otwartą obniżył bym SL do dolnej linii SD. Jeśli cena wróci do tego poziomu to myślę że wróci również do twojego obecnego SL. Takie moje zdanie :D
Cięcie strat = wzrost zysków
Często tak robię. Drugiego screena nie komentuje bo nie obserwuje par z walutom NZD.
Ja dzisiaj BE na EURAUD, zabezpieczona pozycja na AUDJPY i dalej kiszę wczorajsze GBPCHF.

W tym tygodniu wprowadziłem do systemu środki ochrony kapitału i selekcje setupów obserwując zachowanie podobnych par. Efekt jest, chyba że mi szczęście dopisało..
Selekcja wygląda mniej więcej tak, na przykładzie EUR:
-możliwośc 1: EURAUD, EURCAD, EURGBP lecą w górę a EURJPY w dól lub jest w konsolidacji to na EURJPY szukam wejścia w górę. Muszę miec tam jakis swój poziom i czekam czy zadziała.
-możliwośc 2: widzę na EURJPY ładny setup ale na EURAUD, EURCAD oraz EURGBP nic nie wskazuje na taki sam kierunek to nie wchodzę.
-możliwośc 3: wszystkie pary EURAUD, EURCAD, EURGBP i EURJPY docierają do jakiegoś mojego poziomu. Jeśli wszystkie zaczynają reagowac to wchodzę na tej parze na której najlepiej mi się opłaca.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiaj tak sobie, najpierw wyszedłem na ładny plus a później to oddałem. :wall:
Łamałem zasady.. 3x SL = koniec na dzisiaj..

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Trzy składniki fundamentu na którym buduje(staram się) system:
-przestrzeganie zasad
-analiza statystyk
-analiza błędów

Wczoraj 3x SL więc nie czekam na weekend, analiza błędów. Opisuje na bieżąco:
1) Pospiech i szukanie pozycji na siłę.
Tak przynajmniej zanotowałem wczoraj po zamknięciu pozycji. Jest w tym częśc prawdy ale czuje że nie cała. Mógłbym to tak zostawic ale w ten sposób popełniłbym ten sam błąd; pospieszyłbym się i poszedł szukac pozycji do otwarcia. Więc grzebię dalej. Pytam: dlaczego? Dlaczego się spieszyłem? Coś mnie pchało do przodu. Bałem się że poleci beze mnie.
2) Wiec najpierw pojawił się strach. Pytam: dlaczego? Nie jestem pewien, ale to chyba strach przed bólem który pojawia się kiedy zrezygnujemy z otwarcia pozycji a zaraz jedzie w naszą stronę i jest już za późno.
...
3) Spoglądam jeszcze na wykres i mam od razu następny. Złamanie zasady: "15min przerwy po każdej transakcji".
4)Kolejny, "nie czekałem na potwierdzenie". Tego nie mam sobie za złe bo nie wiem jak to robic. Może ktoś mądry mi podpowie(chociaż najpierw musiał by przeczytac te moje pierdoły).
5)Na D1 silna świeca w górę a ja grałem S.
6)Na H4 nie było żadnego poziomu od którego cena mogła by się odbic w dół(był SR 30pips wyżej i teraz widzę że zadziałał)
7)Kolejne złamanie zasad. Tym razem "przynajmniej 2 powody do zajęcia pozycji". Miałem tylko SD.
8 )Zbyt chytro uwtawiony SL. Chociaż i tak by to nic nie zmieniło.

To by było na tyle. Wnioski:
-muszę opracowac jakiś sposób na czekanie na potwierdzenie.
-w momencie kiedy następnym razem poczuje ten strach, zadam sobie pytanie: "Czy zagrałbym to na prawdę dużą pozycją?"
-naruszyłem mój fundament łamiąc zasady. Nie dobrze :wall:
-muszę częściej zaglądac na wyższe interwały.

ODPOWIEDZ