next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
-rookie-
Maniak
Maniak

Re: next

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

pol75 pisze:Dla jasności. Tak powinien zrealizować się trójkąt
Ale to tylko przykład ( teoria ) , jak z tymi układami harmonicznymi a w praktyce rynek może wybić już teraz w dół ( przynajmniej ten schemat się wyrysował ) bo patrzymy na M15. Chodzi o to co pisałeś że teoria to jedno, a co zrobi spekulacja to inna sprawa... jak to będzie wyglądać na wykresie.

Ok, koniec pytań na dziś :wink:

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pol75 »

-rookie- pisze:
pol75 pisze:Dla jasności. Tak powinien zrealizować się trójkąt
Ale to tylko przykład ( teoria ) , jak z tymi układami harmonicznymi a w praktyce rynek może wybić już teraz w dół ( przynajmniej ten schemat się wyrysował ) bo patrzymy na M15. Chodzi o to co pisałeś że teoria to jedno, a co zrobi spekulacja to inna sprawa... jak to będzie wyglądać na wykresie.

Trójkąt ten powinien zrobić kontynuacje ruchu spadkowego, ale ja jeszcze o jakimś wałeczku porannym myślę czyli "karmienie narybka" lub bardziej jednoznacznie "ubieranie z złe pozycje". Zawsze trzeba myśleć jak spekulant, czyli gdzie rzucić rynkiem żeby ludzi ubrać w pozycje bez przyszłości lub po prostu wystraszyć ludzi żeby z dobrych pozycji powychodzili ze strachu.

Gdyby była realizacja trójkąta to wychodzi do około 1,0628 i tak akurat jest wsparcie

-rookie-
Maniak
Maniak

pol75 pisze:Gdyby była realizacja trójkąta to wychodzi do około 1,0628 i tak akurat jest wsparcie
Ok, to wstawie sobie wykres żeby to zapamiętać. To ważne, bo to element tej całej układanki a to zmienia całkowicie obraz postrzegania teraz u mnie. Dodanie tego elementu do wykresu...
EURUSDmicroM15_wsparcie_10628.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

-rookie- pisze:
pol75 pisze:Gdyby była realizacja trójkąta to wychodzi do około 1,0628 i tak akurat jest wsparcie
Ok, to wstawie sobie wykres żeby to zapamiętać. To ważne, bo to element tej całej układanki a to zmienia całkowicie obraz postrzegania teraz u mnie. Dodanie tego elementu do wykresu...
EURUSDmicroM15_wsparcie_10628.png

Idealnie. Tak powinno być na wykresie. Czytelnie i najważniejsze zaznaczone. Trzy pary o których pisałeś wystarczą do nauki.

Zobacz co kabel zrobił. Wyczyścił SL-e pod wsparciem, uruchomił oczekujące i odskoczył.

Edek tańcuje na linii trendu. Przebił ją ale kombinują

-rookie-
Maniak
Maniak

pol75 pisze:Zobacz co kabel zrobił. Wyczyścił SL-e pod wsparciem, uruchomił oczekujące i odskoczył
GBPUSDmicroM15_aktualna_sytuacja_na_gbpusd.png
GBPUSDmicroM5_aktualna_sytuacja_na_gbpusd.png
Wrzucam bo może się potem przydać, analiza tego będzie prostsza.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

@pol75 - uprzedziłeś mnie a mnie aż ręką swędziła aby mu to podobnie rozrysować chociaż nie tak szczegółowo.
@rookie - takie rzeczy powinieneś widzieć bez rysowania, od po prostu spojrzeć i już, i tak jest w każdej branży i zawodzie, każdy szpec podstawy i zasady widzi od razu. ja te proste rzeczy już widzę ale takich jak pol75 jeszzcze nie, za mało dupogodzin.

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

-rookie- pisze:
pol75 pisze:Zobacz co kabel zrobił. Wyczyścił SL-e pod wsparciem, uruchomił oczekujące i odskoczył
GBPUSDmicroM15_aktualna_sytuacja_na_gbpusd.png
GBPUSDmicroM5_aktualna_sytuacja_na_gbpusd.png
Wrzucam bo może się potem przydać, analiza tego będzie prostsza.
Mogłeś sobie zaznaczyć flage jak na moim wykresie tam wcześniej , to byś wiedział z czego wynikał ten ruch w dół

https://www.mbank.pl/pobierz/inwestycje ... flaga.html

-rookie-
Maniak
Maniak

Aktualna sytuacja na GBPUSD zapisana, potem będzie łatwiej porównać bez budowania teorii "co bym zrobił" i naginania pod to faktów widząc już wykres, a tak będzie można nanieść na spokojnie i sobie przeanalizować. Łatwiej będzie wrócić do tego. Tak sobie wrzuciłem bo wydaje mi się to ważną informacją dla mnie. Nie zwracałem na to uwagi do tej pory. To dla mnie tylko na potem, żeby odświeżyć pamięć jak będę to przeglądał za jakiś czas.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2017, 08:00 przez -rookie-, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

irmentruda pisze:@pol75 - uprzedziłeś mnie a mnie aż ręką swędziła aby mu to podobnie rozrysować chociaż nie tak szczegółowo.
@rookie - takie rzeczy powinieneś widzieć bez rysowania, od po prostu spojrzeć i już, i tak jest w każdej branży i zawodzie, każdy szpec podstawy i zasady widzi od razu. ja te proste rzeczy już widzę ale takich jak pol75 jeszzcze nie, za mało dupogodzin.

W grudniu pisałem tu w takim dużym wpisie o regule 10 tys godzin i mogę potwierdzić że coś w tym jest, dlatego musicie uzbroić się w cierpliwość i swoje odsiedzieć przed wykresami

http://coaching.focus.pl/zycie/recepta- ... -godzin-10

-rookie-
Maniak
Maniak

Jeszcze jedno pytanie pol75, warto otworzyć teraz krótką pozycje na EURUSD i próbować trzymać do tego poziomu, albo siedzieć i obserwować co zrobi rynek. Chodzi mi o ten moment. Bo ja tak, to otworzyłbym pozycje i próbował coś robić. Ok, nie znam techniki, ale mógłbym spróbować chyba że to głupi pomysł.

Nawet jak skończy się stratą. To byłoby podsumowaniem tej rozmowy. Przejście do praktyki. Zrobienie czegoś na rynku, żeby zostawić ślad w pamięci.

Ale jak napisałem, to może być głupi pomysł. Tak mi teraz wpadło to do głowy, jest dopiero po 8 rano, piątek, cały dzień jeszcze przed nami, więc może... Ale jak pisze, jak to głupi pomysł to nawet nie musisz odpowiadać.

Zablokowany