Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

Pierwsza obserwacja, pierwszy sygnał - i ... to cholerstwo działa :) Edek po otwarciu mocno zleciał luką w dół, potem odbił dokładnie do poziomu linii "sell" (dla wskaźnika z parametrem iPeriod ustawionym na 5, wciąż nie wiem jak Wy macie), po czym cena zawróciła i poleciała na nowe dołki. Niesamowite, na razie jestem zaskoczony. Zobaczymy po kilku dniach, po tygodniu :wink:

juz nie tylko obserwacje, pierwsze wejście i 15 pips zysku na rachunku real.

CTS
Gaduła
Gaduła

Dodam, że po kilku dniach testów - moim zdaniem ta strategia do niczego się nie nadaje. Świece godzinne otwierają się zielono albo czerwono, po to żeby po 10 sekundach albo po minucie zmienić kolor. Dzienna może być od rana zielona po nocnym rajdzie, a potem pół dnia może spadać. Otwiera się longa na zielonych 1H po to żeby w pare sekund potem być na czerwono, i tak godzina po godzinie, pół dnia aż w końcu dzienna też zrobi się czerwona. Wtedy zaczynamy brać S na czerwonych 1H, ale akurat popołudniu jest korekta spadków i po kilku godzinach dzienna wraca na zielono. Ta strategia to liczenie na fuksa, czasem sie uda a czasem nie ;)

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

CTS pisze:Dodam, że po kilku dniach testów - moim zdaniem ta strategia do niczego się nie nadaje. Świece godzinne otwierają się zielono albo czerwono, po to żeby po 10 sekundach albo po minucie zmienić kolor. Dzienna może być od rana zielona po nocnym rajdzie, a potem pół dnia może spadać. Otwiera się longa na zielonych 1H po to żeby w pare sekund potem być na czerwono, i tak godzina po godzinie, pół dnia aż w końcu dzienna też zrobi się czerwona. Wtedy zaczynamy brać S na czerwonych 1H, ale akurat popołudniu jest korekta spadków i po kilku godzinach dzienna wraca na zielono. Ta strategia to liczenie na fuksa, czasem sie uda a czasem nie ;)
z całym szacunkiem ale po kilku dniach testów twoja opinia jest mało wartościowa
zawłaszcza że poparłeś ja mnóstwem przykładów obrazkowych
powodzenia w szukaniu dalej
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

CTS
Gaduła
Gaduła

TARKIN pisze: z całym szacunkiem ale po kilku dniach testów twoja opinia jest mało wartościowa
owszem, obiektywnie w zasadzie moja opinia jest nic nie warta. Ale takich strategii są dziesiątki, trudno każdej poświęcić więcej niż tydzień. Szukam czegoś dla siebie, co będzie miało jasne i precyzyjne zasady, i czego działanie będę rozumiał. Tutaj nie podoba mi się np zasada wchodzenia we wzrostową H1 w zgodzie ze wzrostową D1 - przy takim zwariowanym rynku jak ostatnio nie byłem w stanie nic zdziałać tym systemem

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

CTS, popatrz parę stron wcześniej na to co zamieścił Tex , jest to dużo bardziej czytelna wersja, ja już wszelkie wskaźniki z tego sysa wyrzuciłem.

CTS
Gaduła
Gaduła

no tak, ale takie granie to już się bardziej nadaje do wątku PA a nie NLA ;) Może jest bardziej krótkoterminowe i podążające z bieżącym ruchem ceny, ale to jednak PA moim zdaniem

QuinetiQ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: QuinetiQ »

Zgadza się. Ten TRO to informatyk, który pisze wskażniki ułatwiające (podobno) grę systemami opartymi o podstawy PA (o czym już nie pisze). Setki ludzi na zagranicznych forach z podnieceniem czyta jego wypowiedzi, oglądają tajemnicze screeny, zamiast przeczytać porządną książkę o PA. Ten NLA to nic innego jak zasada odbić od linii trendu. Raz się uda, raz nie. Gdzie postawić SL, a gdzie TP? Jasne, praktyka czyni mistrzem, tylko po co mi ten cały TRO i jego system? Tak na marginesie nie dziwię się, że go zbanowali na kilku forach. Reklamuje płatne wskażniki, reklamuje konkretnych brokerów z nazwy, sprzedają nawet gadżety reklamujące jego systemy (np. T-shirt). Amerykanie na wszystkim potrafią zrobić pieniądze. Tym bardziej, kiedy wytworzy się aurę jakiejś magii wokół tego. Przypomina mi to nieco Woodie CCI.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

QuinetiQ pisze:Zgadza się. Ten TRO to informatyk, który pisze wskażniki ułatwiające (podobno) grę systemami opartymi o podstawy PA (o czym już nie pisze). Setki ludzi na zagranicznych forach z podnieceniem czyta jego wypowiedzi, oglądają tajemnicze screeny, zamiast przeczytać porządną książkę o PA. Ten NLA to nic innego jak zasada odbić od linii trendu. Raz się uda, raz nie. Gdzie postawić SL, a gdzie TP? Jasne, praktyka czyni mistrzem, tylko po co mi ten cały TRO i jego system? Tak na marginesie nie dziwię się, że go zbanowali na kilku forach. Reklamuje płatne wskażniki, reklamuje konkretnych brokerów z nazwy, sprzedają nawet gadżety reklamujące jego systemy (np. T-shirt). Amerykanie na wszystkim potrafią zrobić pieniądze. Tym bardziej, kiedy wytworzy się aurę jakiejś magii wokół tego. Przypomina mi to nieco Woodie CCI.
ja jestem żywym przykładem przejścia z NLA do PA
NLA uczy wielu ciekawych spostrzeżeń o rynku FX
a PA poszerza ten horyzont
"pokorne ciele dwie matki ssie" :D
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

blazejpop
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: blazejpop »

Piękne nla+fibo. wejście pod bandą, ale gdyby zaczęło zawracać to BE lub SL na górnej EMA, zasięg ogromny. Mnie niestety nie było.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

blazejpop, chociaż z tego co widzę, na wykresie 2/3h wcześniej mieliśmy okazje na S, jednak byłaby to transakcja nieudana.

ODPOWIEDZ