Never Lose Again by DRAGON33
utworzone HL, odbiło idealnie od 38,2% ostatniej fali wzrostowej. kanał co prawda nachylony lekko, ale nie było aż takiej tragedii. To był silny ruch, więc można było wnioskować, że coś więcej się z tego uszczknie. 
tak jak pisze malsehen, fibo, to dodatek TeX'a
no i jeszcze patrząc na dzisiejszą sesję, to początek - wybicie dołem z Azji, a później już tylko północ. Raczej dobry setup na LONG.
@malsehen
nie była to taka spalona pozycja. warunki się zgadzały, odbiło od 50% fali spadkowej, po wyjściu z kanału (jakby się uparł) można grać - zasięg był ponad 20p.
jednak jak pisał chyba Tarkin, był to jeszcze czas koszenia SL Azji, więc ja bym raczej nie wchodził.

tak jak pisze malsehen, fibo, to dodatek TeX'a
no i jeszcze patrząc na dzisiejszą sesję, to początek - wybicie dołem z Azji, a później już tylko północ. Raczej dobry setup na LONG.
@malsehen
nie była to taka spalona pozycja. warunki się zgadzały, odbiło od 50% fali spadkowej, po wyjściu z kanału (jakby się uparł) można grać - zasięg był ponad 20p.
jednak jak pisał chyba Tarkin, był to jeszcze czas koszenia SL Azji, więc ja bym raczej nie wchodził.
Co do Fibosów to poziom 23 i 38 dość dobrze się sprawdza podczas wybicia z konsoli więc jak jest mocniejszy ruch to cena zazwyczaj zatrzymuje się własnie na tym poziomie.
Generalnie fibo to tylko dodatek jako filtr,
najważniejsze są SR i na to wystarczy zwracać szczególną uwagę a będzie dobrze
Dodano po 18 godzinach 12 minutach:
NLA to świetny sys.
niestety wymaga sporo pracy (odpowiednia filtracja) ale po jakimś czasie sprawia naprawdę dużo frajdy
Nie korzystam już z niego ale od czasu do czasu odpalę szablon i jestem bardzo mile zaskoczony
Generalnie fibo to tylko dodatek jako filtr,
najważniejsze są SR i na to wystarczy zwracać szczególną uwagę a będzie dobrze
Dodano po 18 godzinach 12 minutach:
NLA to świetny sys.

niestety wymaga sporo pracy (odpowiednia filtracja) ale po jakimś czasie sprawia naprawdę dużo frajdy
Nie korzystam już z niego ale od czasu do czasu odpalę szablon i jestem bardzo mile zaskoczony
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Uczestnik
Czemu akurat system ten dobrze dziala na EurJpy ? W sumie to bez roznicy do czego system na FX stosuje sie. Jak dziala na EurJpy to i zadziala na EurUsd i innych;)Ale często gęsto można zebrać po 20-30 pipsów w ciągu jednej godziny i w następnej zebrac ponownie tyle jeśli gra się np. na parach takich jak EURJPY.(ja właśnie na niej gram)
to akurat zmienne jestOktoberfest pisze:Czemu akurat system ten dobrze dziala na EurJpy ? W sumie to bez roznicy do czego system na FX stosuje sie. Jak dziala na EurJpy to i zadziala na EurUsd i innych;)Ale często gęsto można zebrać po 20-30 pipsów w ciągu jednej godziny i w następnej zebrac ponownie tyle jeśli gra się np. na parach takich jak EURJPY.(ja właśnie na niej gram)
sa okresy że dana para chodzi jak po sznurku
są że tygodniami czekasz na sygnał
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
Witam.
Czytam powoli cały wątek i od dłuższego już czasu stosuję (z jako takim powodzeniem) metodę opisaną na wstępie. Jedyne co mnie dobija w strategii, to konieczność ciągłego wpatrywania się w ekran monitora. Niestety nie mam możliwości śledzenia poczynań rynku cały czas, więc składam zlecenia raczej "od święta".
Czy jest ktoś w posiadaniu automatu do powyższej strategii? Trochę by to spraw rozwiązało...
Z góry dzięki za każdą pomoc.
Czytam powoli cały wątek i od dłuższego już czasu stosuję (z jako takim powodzeniem) metodę opisaną na wstępie. Jedyne co mnie dobija w strategii, to konieczność ciągłego wpatrywania się w ekran monitora. Niestety nie mam możliwości śledzenia poczynań rynku cały czas, więc składam zlecenia raczej "od święta".
Czy jest ktoś w posiadaniu automatu do powyższej strategii? Trochę by to spraw rozwiązało...

w necie jest EA napisane pod ten system TRO bez modyfikacji dragonaPekaa pisze:Witam.
Czy jest ktoś w posiadaniu automatu do powyższej strategii? Trochę by to spraw rozwiązało...![]()
niestety z opisów wynika ze nie zarabiające
"Tylko silnych los obdarza hojnie "