Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

panowie nachylenie kanału EMA jest praktycznie żadne
nie gra sie w takich przypadkach
NLA to system którym się gra przy wyraźnych trendach
przy płaskim lub minimalnie nachylonym kanale nie wchodzimy

blazejpop - o co chodzi z tym fibo ?
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

TARKIN, fibo to pomysł zaproponowany przez Tex'a, nie pamiętasz ? :)

blazejpop
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: blazejpop »

utworzone HL, odbiło idealnie od 38,2% ostatniej fali wzrostowej. kanał co prawda nachylony lekko, ale nie było aż takiej tragedii. To był silny ruch, więc można było wnioskować, że coś więcej się z tego uszczknie. :)

tak jak pisze malsehen, fibo, to dodatek TeX'a

no i jeszcze patrząc na dzisiejszą sesję, to początek - wybicie dołem z Azji, a później już tylko północ. Raczej dobry setup na LONG.

@malsehen
nie była to taka spalona pozycja. warunki się zgadzały, odbiło od 50% fali spadkowej, po wyjściu z kanału (jakby się uparł) można grać - zasięg był ponad 20p.
jednak jak pisał chyba Tarkin, był to jeszcze czas koszenia SL Azji, więc ja bym raczej nie wchodził.

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Co do Fibosów to poziom 23 i 38 dość dobrze się sprawdza podczas wybicia z konsoli więc jak jest mocniejszy ruch to cena zazwyczaj zatrzymuje się własnie na tym poziomie.

Generalnie fibo to tylko dodatek jako filtr,
najważniejsze są SR i na to wystarczy zwracać szczególną uwagę a będzie dobrze

Dodano po 18 godzinach 12 minutach:

NLA to świetny sys. :D
niestety wymaga sporo pracy (odpowiednia filtracja) ale po jakimś czasie sprawia naprawdę dużo frajdy

Nie korzystam już z niego ale od czasu do czasu odpalę szablon i jestem bardzo mile zaskoczony
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Oktoberfest
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Oktoberfest »

Ale często gęsto można zebrać po 20-30 pipsów w ciągu jednej godziny i w następnej zebrac ponownie tyle jeśli gra się np. na parach takich jak EURJPY.(ja właśnie na niej gram)
Czemu akurat system ten dobrze dziala na EurJpy ? W sumie to bez roznicy do czego system na FX stosuje sie. Jak dziala na EurJpy to i zadziala na EurUsd i innych;)

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Oktoberfest pisze:
Ale często gęsto można zebrać po 20-30 pipsów w ciągu jednej godziny i w następnej zebrac ponownie tyle jeśli gra się np. na parach takich jak EURJPY.(ja właśnie na niej gram)
Czemu akurat system ten dobrze dziala na EurJpy ? W sumie to bez roznicy do czego system na FX stosuje sie. Jak dziala na EurJpy to i zadziala na EurUsd i innych;)
to akurat zmienne jest
sa okresy że dana para chodzi jak po sznurku
są że tygodniami czekasz na sygnał

Pekaa
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pekaa »

Witam.
Czytam powoli cały wątek i od dłuższego już czasu stosuję (z jako takim powodzeniem) metodę opisaną na wstępie. Jedyne co mnie dobija w strategii, to konieczność ciągłego wpatrywania się w ekran monitora. Niestety nie mam możliwości śledzenia poczynań rynku cały czas, więc składam zlecenia raczej "od święta".
Czy jest ktoś w posiadaniu automatu do powyższej strategii? Trochę by to spraw rozwiązało... :D
Z góry dzięki za każdą pomoc.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Pekaa pisze:Witam.
Czytam powoli cały wątek i od dłuższego już czasu stosuję (z jako takim powodzeniem) metodę opisaną na wstępie. Jedyne co mnie dobija w strategii, to konieczność ciągłego wpatrywania się w ekran monitora. Niestety nie mam możliwości śledzenia poczynań rynku cały czas, więc składam zlecenia raczej "od święta".
Czy jest ktoś w posiadaniu automatu do powyższej strategii? Trochę by to spraw rozwiązało... :D
Z góry dzięki za każdą pomoc.
w necie jest EA napisane pod ten system TRO bez modyfikacji dragona
niestety z opisów wynika ze nie zarabiające

kalemeon
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kalemeon »

Witam, czy ktoś może mi powiedzieć jak zlikwidować opisy świeczek w Custom Candle, czytam powoli wątek i do 150 str. nic o tym niema.

Dzięki z góry

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

kalemeon pisze:Witam, czy ktoś może mi powiedzieć jak zlikwidować opisy świeczek w Custom Candle, czytam powoli wątek i do 150 str. nic o tym niema.

Dzięki z góry
wstaw kolor opisu taki jak kolor tła
to nie to samo co likwidacja ale efekt podobny

ODPOWIEDZ