Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Vakos
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Vakos »

Mam pytanie, ponieważ chcę przejść z demo na real stosując system NLA, jaki jest najlepszy broker do skalpowania. Sam zastanawiam się na Admiral Markets, ale nie wiem czy oni tolerują skalp. Może ktoś mi pomóc i podzielić się doświadczeniem w tym temacie.

Pozdrawiam

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: miniek987 »

Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum a przyglądam się temu tematowi od dłuższego czasu :) Przeczytałem go całego, jak i wiele innych o wyborze brokera i większość tematów w dziale dla początkujących. Zaciekawiła mnie ta metoda i teraz po kilku próbach na koncie demo, jak również przy odpowiednim MM daje dobre rezultaty, teraz tylko szlifowanie umiejętności :)

Chciałem się podzielić swoją dzisiejszą jedną pozycją (+20 pp). Prosiłbym też aby ktoś powiedział czy była ona dobra czy nie, bo wszystkie aspekty NLA wydaje mi się, że były zachowane. Mam wykres ze średnimi fibo a nie zdążyłem zrobić screena i dlatego one przesunęły się wyżej a linia sell jak ja otworzyłem pozycję to była już przecięta, SL =10. Wszystkim życzę miłego zdobywania pipsów :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

Vakos pisze:Mam pytanie, ponieważ chcę przejść z demo na real stosując system NLA, jaki jest najlepszy broker do skalpowania. Sam zastanawiam się na Admiral Markets, ale nie wiem czy oni tolerują skalp. Może ktoś mi pomóc i podzielić się doświadczeniem w tym temacie.

Pozdrawiam
z opinie forumowych - są lepsi od AM :)
poszukaj jakiegoś dobrego STP
chyba że handlujesz oczekującymi zleceniami to wtedy ECN - IB albo MBT ( w zależności jakie masz środki )

miniek987 prawidłowo - oby tak dalej
jak opanujesz wejścia - co przyjdzie samo z czasem bo nie jest zbyt trudne
skoncentruj się na zarządzaniu pozycją - to prawdziwe wyzwanie tego systemu
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

QuinetiQ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: QuinetiQ »

Skoro już komentujemy, proszę rozwiązać zagadkę co zrobiłem żle (poza tym, że cena odeszła za bardzo od kanału)?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

QuinetiQ ten poziom fibo to chyba nie jest ze wskaźników TRO
TRO rysował fibo pomiędzy ostatnimi ważnymi dołkami / górkami
w przypadku górki to jest max świecy o 3:30
a wiec nie został przebity poziom fibo buy

a z doświadczenie później nauczysz się że po takich długich świecach z masywnymi knotami to lepiej nie wchodzić
bo po pierwsze rynek sam nie wie gdzie iść (długość knotów )
po drugie może byc to sygnał odwrócenia trendu (dojście do poziomu S/R odbicie sie od niego )
PS. Książkowe wejście było o godzinie 0:30
przebicie ema50 22:30
pullback 23:30
oczekujące zlecenie na poziomie figo zostało by przebite na świecy 0:30
polecam kursy Nisona do opanowania czytania rynku za pomocą świeczek

QuinetiQ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: QuinetiQ »

TARKIN pisze:QuinetiQ ten poziom fibo to chyba nie jest ze wskaźników TRO
Nie jest. Zastosowałem metodę, którą polecał pan TeXs. Nigdy nie byłem zwolennikiem Fibo, ale spróbowałem - może działa? poza tym, z tego, co czytałem nie wszyscy NLA-owcy podpierają się Dynamic Fibo TRO.
TARKIN pisze:a z doświadczenie później nauczysz się że po takich długich świecach z masywnymi knotami to lepiej nie wchodzić
bo po pierwsze rynek sam nie wie gdzie iść (długość knotów )
po drugie może byc to sygnał odwrócenia trendu (dojście do poziomu S/R odbicie sie od niego )
To był trade sprzed kilku dni (demo na szczęście). W tej chwili jestem w trakcie lektury wątku ZL. Dużo rozjaśnia. Póżniej skoczę do wątku fxlamera Naked Trading i zobaczymy co z tego wyjdzie. Co do formacji świec japońskich, uwazasz, że sprawdzają się również na niższych interwałach (m30, m15, może m5)?
Ten zjazd w dół na moim screenie mógł być spowodowany też publikacją danych makro z Gracji i Niemiec (o ile dobrze pamiętam).

W każdym razie dzięki za konstruktywną krytykę, Tarkin :wink:

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

oooo
jak się gra na m15 to dane makro trzeba mieć w małym palcu :)

świec używam tylko do określania dynamiki danego ruchu
i wyznaczania TP i SL ( określania poziomów S/R )
formacje bardzo bardzo rzadko a jak juz to TF H4 w górę

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

TARKIN pisze:oooo
jak się gra na m15 to dane makro trzeba mieć w małym palcu Smile
sluchaj bo mądrze prawi... ja musialem stracic 80 pipsow przy SL 10 żeby to zrozumieć raz na zawsze :D. Sprawdza sie drukowanie waznych danych makro na caly tydzien i powieszenie ich gdzies blisko monitora ( i unikanie jak ognia :D).
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

to sie nazywa plan gry :
najpierw kalendarz makro
wtedy wbicie w telefon lub innym kalendarz przypomnień najważniejszych / najbliższych wydarzeń
kilka głębszych oddechów
uruchomienie platformy transakcyjnej
analiza par / pary od D1 w doł do TF na którym grasz

zagranie
zarządzanie pozycja (opcjonalne)
TP lub SL lub ręczne zamkniecie
analiza wejścia / wyjścia
wnioski

dzień w dzień to samo / tak samo

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

TARKIN pisze:to sie nazywa plan gry :
najpierw kalendarz makro
wtedy wbicie w telefon lub innym kalendarz przypomnień najważniejszych / najbliższych wydarzeń
kilka głębszych oddechów
uruchomienie platformy transakcyjnej
analiza par / pary od D1 w doł do TF na którym grasz

zagranie
zarządzanie pozycja (opcjonalne)
TP lub SL lub ręczne zamkniecie
analiza wejścia / wyjścia
wnioski

dzień w dzień to samo / tak samo
dodam że przydaje się szybkie wejście w dział daytrading... ja to nazywam sprawdzeniem nastrojow rynku:D. Tak w skrócie mamy 2 możliwosci:
a) cugan kontra reszta świata, wszyscy po sobie jadą, warny rozdwane są jak cukierki na święta = czyli szykuje sie mocny ruch wybicie z konsoli albo zmiana trendu
b)nic się nie dzieje wątek daytrading jest nudny jak flaki z olejem= czyli jedziemy zgodnie z trendem ewetualnie wpadniemy dziś w konsolke

ale to lekki offtop... i wszelkie niepowodzenia w zwiazku z przetstowaniem tej teorii to nie do mnie ;p
Pieniądze są krwią tego świata...

ODPOWIEDZ