Never Lose Again by DRAGON33
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum a przyglądam się temu tematowi od dłuższego czasu
Przeczytałem go całego, jak i wiele innych o wyborze brokera i większość tematów w dziale dla początkujących. Zaciekawiła mnie ta metoda i teraz po kilku próbach na koncie demo, jak również przy odpowiednim MM daje dobre rezultaty, teraz tylko szlifowanie umiejętności
Chciałem się podzielić swoją dzisiejszą jedną pozycją (+20 pp). Prosiłbym też aby ktoś powiedział czy była ona dobra czy nie, bo wszystkie aspekty NLA wydaje mi się, że były zachowane. Mam wykres ze średnimi fibo a nie zdążyłem zrobić screena i dlatego one przesunęły się wyżej a linia sell jak ja otworzyłem pozycję to była już przecięta, SL =10. Wszystkim życzę miłego zdobywania pipsów

Chciałem się podzielić swoją dzisiejszą jedną pozycją (+20 pp). Prosiłbym też aby ktoś powiedział czy była ona dobra czy nie, bo wszystkie aspekty NLA wydaje mi się, że były zachowane. Mam wykres ze średnimi fibo a nie zdążyłem zrobić screena i dlatego one przesunęły się wyżej a linia sell jak ja otworzyłem pozycję to była już przecięta, SL =10. Wszystkim życzę miłego zdobywania pipsów

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
z opinie forumowych - są lepsi od AMVakos pisze:Mam pytanie, ponieważ chcę przejść z demo na real stosując system NLA, jaki jest najlepszy broker do skalpowania. Sam zastanawiam się na Admiral Markets, ale nie wiem czy oni tolerują skalp. Może ktoś mi pomóc i podzielić się doświadczeniem w tym temacie.
Pozdrawiam

poszukaj jakiegoś dobrego STP
chyba że handlujesz oczekującymi zleceniami to wtedy ECN - IB albo MBT ( w zależności jakie masz środki )
miniek987 prawidłowo - oby tak dalej
jak opanujesz wejścia - co przyjdzie samo z czasem bo nie jest zbyt trudne
skoncentruj się na zarządzaniu pozycją - to prawdziwe wyzwanie tego systemu
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
QuinetiQ ten poziom fibo to chyba nie jest ze wskaźników TRO
TRO rysował fibo pomiędzy ostatnimi ważnymi dołkami / górkami
w przypadku górki to jest max świecy o 3:30
a wiec nie został przebity poziom fibo buy
a z doświadczenie później nauczysz się że po takich długich świecach z masywnymi knotami to lepiej nie wchodzić
bo po pierwsze rynek sam nie wie gdzie iść (długość knotów )
po drugie może byc to sygnał odwrócenia trendu (dojście do poziomu S/R odbicie sie od niego )
PS. Książkowe wejście było o godzinie 0:30
przebicie ema50 22:30
pullback 23:30
oczekujące zlecenie na poziomie figo zostało by przebite na świecy 0:30
polecam kursy Nisona do opanowania czytania rynku za pomocą świeczek
TRO rysował fibo pomiędzy ostatnimi ważnymi dołkami / górkami
w przypadku górki to jest max świecy o 3:30
a wiec nie został przebity poziom fibo buy
a z doświadczenie później nauczysz się że po takich długich świecach z masywnymi knotami to lepiej nie wchodzić
po drugie może byc to sygnał odwrócenia trendu (dojście do poziomu S/R odbicie sie od niego )
PS. Książkowe wejście było o godzinie 0:30
przebicie ema50 22:30
pullback 23:30
oczekujące zlecenie na poziomie figo zostało by przebite na świecy 0:30
polecam kursy Nisona do opanowania czytania rynku za pomocą świeczek
Nie jest. Zastosowałem metodę, którą polecał pan TeXs. Nigdy nie byłem zwolennikiem Fibo, ale spróbowałem - może działa? poza tym, z tego, co czytałem nie wszyscy NLA-owcy podpierają się Dynamic Fibo TRO.TARKIN pisze:QuinetiQ ten poziom fibo to chyba nie jest ze wskaźników TRO
To był trade sprzed kilku dni (demo na szczęście). W tej chwili jestem w trakcie lektury wątku ZL. Dużo rozjaśnia. Póżniej skoczę do wątku fxlamera Naked Trading i zobaczymy co z tego wyjdzie. Co do formacji świec japońskich, uwazasz, że sprawdzają się również na niższych interwałach (m30, m15, może m5)?TARKIN pisze:a z doświadczenie później nauczysz się że po takich długich świecach z masywnymi knotami to lepiej nie wchodzić
Ten zjazd w dół na moim screenie mógł być spowodowany też publikacją danych makro z Gracji i Niemiec (o ile dobrze pamiętam).
W każdym razie dzięki za konstruktywną krytykę, Tarkin

sluchaj bo mądrze prawi... ja musialem stracic 80 pipsow przy SL 10 żeby to zrozumieć raz na zawszeTARKIN pisze:oooo
jak się gra na m15 to dane makro trzeba mieć w małym palcu Smile

Pieniądze są krwią tego świata...
to sie nazywa plan gry :
najpierw kalendarz makro
wtedy wbicie w telefon lub innym kalendarz przypomnień najważniejszych / najbliższych wydarzeń
kilka głębszych oddechów
uruchomienie platformy transakcyjnej
analiza par / pary od D1 w doł do TF na którym grasz
zagranie
zarządzanie pozycja (opcjonalne)
TP lub SL lub ręczne zamkniecie
analiza wejścia / wyjścia
wnioski
dzień w dzień to samo / tak samo
najpierw kalendarz makro
wtedy wbicie w telefon lub innym kalendarz przypomnień najważniejszych / najbliższych wydarzeń
kilka głębszych oddechów
zagranie
wnioski
dodam że przydaje się szybkie wejście w dział daytrading... ja to nazywam sprawdzeniem nastrojow rynku:D. Tak w skrócie mamy 2 możliwosci:TARKIN pisze:to sie nazywa plan gry :
najpierw kalendarz makro
kilka głębszych oddechów
zagranie
wnioski
a) cugan kontra reszta świata, wszyscy po sobie jadą, warny rozdwane są jak cukierki na święta = czyli szykuje sie mocny ruch wybicie z konsoli albo zmiana trendu
b)nic się nie dzieje wątek daytrading jest nudny jak flaki z olejem= czyli jedziemy zgodnie z trendem ewetualnie wpadniemy dziś w konsolke
ale to lekki offtop... i wszelkie niepowodzenia w zwiazku z przetstowaniem tej teorii to nie do mnie ;p
Pieniądze są krwią tego świata...