Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Frajer ze mnie i tyle. Eurjpy można było bez stresu grać. Nie były to aż tak mocne spadki a skorekcić przecież gdzieś musi. A był tam poziom, pin a nawet dywergencja, setup marzenie. No cóż, czekam teraz na szanse na to żeby pojechać jednak z trendem i coś dla siebie zgarnąć.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

skco pisze: Może to błędne założenie żeby zawsze grac z trendem?
Też odnoszę czasem takie wrażenie, niektórzy przeciw trendowi grają po prostu mniejszym lotem...

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

saku82pl pisze:A mnie wk... bierze. Sygnał na longa na edku, kablu, ejku, audusd i na shorta na usdcad, nigdzie z tych 5 opcji nie wchodziłem bo generalnie byłoby to "ostra jazda pod prąd"
zależy na podstawie czego próbujesz określać trend - H1, H4, D1, W1 ? Przecież jeśli na D1 mamy pinbara, to moim zdaniem jest to sygnał conajmniej średnioterminowy, W1 to już ruletka gdzie setki pips to kilka milimetrów na wykresie i każda korekta moze kosztować zbyt wiele.
Tak jak pisałem, pinbary na D1 okazały się trafnymi sygnałami do wzięcia L

sandez
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sandez »

Saku gdzie był sygnał na CAD/CHF? Ja widze bardziej SS na wykresie we wtorek.

saku82pl pisze:A mnie wk... bierze. Sygnał na longa na edku, kablu, ejku, audusd i na shorta na usdcad, nigdzie z tych 5 opcji nie wchodziłem bo generalnie byłoby to "ostra jazda pod prąd" - czyli granie longa/shorta tuż po silnych spadkach/wzrostach. Tymczasem wszystkie te pozycje byłyby obecnie na ponad stupipowym plusie a ja sobie siedze w longu ale na cadchf z minus 40 pips!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gdzie tez był sygnał no ale ale ale .................stretetete :/
Nawet jeśli wygrasz wyścig szczurów- nadal jesteś tylko szczurem!

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Audusd
Dwie pro spadkowe formacje na h4.
Pomiędzy wsparciem a oporem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Mysle, ze to są najważnejsze miejsca, w których może cos sie wydarzyć...

Obrazek

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Indeks dolara - niepewność?

Pierwszy pinbar zepchnął kurs niżej a kolejne świece nie dają rady naruszyć jego poziomu? Może więc jeden punkt więcej za dalszymi spadkami?

Z drugiej strony gromadzenie się pozycji long na dolarze w dolnych cieniach może zwiększyć siłę potencjalnego wybicia w górę.

Jak to interpretujecie?

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Jeżeli to trend wzrostowy, to ja bardziej byłbym skłonny grać na pinbar wzrostowy, a że na plus są jeszcze dwie świece z długimi dolnymi cieniami to jeszcze lepiej + linia trendu która jest chyba zaraz pod nimi...

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Witam, dzisiejszy nieudany trejd

Obrazek
Cenka opada

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

AhmedMiejsce jak i sygnał wg mnie super. Szkoda że BE dawałeś.

Dodano po 24 minutach:

Moje dwa wejście z minionego tygodnia. Jedno już omawiałem. To wtopa na cadchf. Drugie to mały powód do dumy. Jak dotąd najwięcej zebranych pipsów w moim przypadku na jednej pozycji to jakieś 110. Tym razem było 125 ;)

CADCHF: buy poziom, pin i zdawało mi się że z trendem :) rezulatat to -93 pips, zamknięte z ręki, SL był jeszcze niżej.

AUDUSD: sell, poziom, objęcie bessy, tym razem chyba jasne że grane z trendem:) +125 pips
Ostatnio zmieniony 04 paź 2011, 18:52 przez saku82pl, łącznie zmieniany 2 razy.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

ODPOWIEDZ