Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

Te telefony ;) nawet nie są takie głupie, tylko trzeba szybsze RSI ustawić (i dobrze byłoby zmienić ikonke na jakąś strzałkę, ale nie wiem jak). Jak dla mnie to jest w pewnym sensie PA, tylko zapisane wskaźnikiem (w tym znaczeniu, że sygnalizuję "akcję"). Może się przydać jako alert na niższych TF, można z tym próbować poskalpować krótkie szybkie ruchy, oczywiście wybierając kolor telefonu :lol: zgodnie z panującym trendem.
Nie potępiajcie chłopaka w czambuł, chciał dobrze

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Nie, to nie jest PA, bo bazuje na RSI, jakby bazowało na trendach, S/R lub formacjach świecowych to można było by to uznać, ale to w dalszym ciągu wskaźnik :P

CTS
Gaduła
Gaduła

xspojlerx pisze:Nie, to nie jest PA, bo bazuje na RSI, jakby bazowało na trendach, S/R lub formacjach świecowych to można było by to uznać, ale to w dalszym ciągu wskaźnik :P
ale tez bazuje na układzie świec, o ile dobrze zrozumiałem opis. RSI jest wskaźnikiem trochę PA , nie próbuje przewidzieć w którą stronę poruszy się cena (jak np Stoch czy MACD). Mi osobiście szybkie RSI bardzo pasi, nigdy nie wezmę L gdy RSI jest w pozycji skrajnie wykupionej

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Jakby tak na to patrzeć, to praktycznie każdy wskaźnik jest PA, gdyż każdy mniej lub bardziej bazuje na historycznych poziomach cenowych, jednak ten wątek wyraźnie mówi "Naked" :P Jak to nie próbuje przewidzieć? czerwony telefon - spadki, to chyba jest przewidywanie :wink:

CTS
Gaduła
Gaduła

"Naked" to też jest przewidywanie, i też na bazie historycznych danych;) Widzisz jakieś poziomy cenowe, już zbudowane formacje itp i na podstawie tego próbujesz przewidzieć co dalej stanie się z ceną ;) Czyli działasz jak wskaźnik

Awatar użytkownika
murdock
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: murdock »

Zacznijcie wreszcie zarabiać, to odechce Wam się takich kłótni. :sylwester:

CTS
Gaduła
Gaduła

to nie kłótnia :D raczej filozoficzna dyskusja ;) dziś więcej zarobiłem "telefonami" :lol: niż PA, choć i kilka tego typu skalpów też mi wyszło. Na demo, więc ma wielkiej satysfakcji

Awatar użytkownika
murdock
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: murdock »

Nie chciałbym Cię studzić, ale dziś każdy system podążający za trendem zarabiał.

CTS
Gaduła
Gaduła

zależy na co spojrzeć, generalnie wszystko zwaliło sie z rana i od wielu godzin stoi, Euro nawet próbuje wrócić tam skąd zaczynało. Ładny trend powstał na USD/CAD, powinien byc kontynuowany, jest miejsce

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

CTS pisze:"Naked" to też jest przewidywanie, i też na bazie historycznych danych[....]
masz tysiace "strategii" na tym forum i miliardy w internecie :) i kazda z nich probuje "przewidywac" co zdarzy sie z cena w przyszlosci :) nie spotkalem jeszcze strategii ktora by probowala robic cos innego :)
akurat ten temat nazywa sie "naked" (co znaczy po angieldku kazdy wie) wlasnie dlatego ze probuje "przewidywac" BEZ uzycia zadnych wskaznikow :)

CTS pisze:dziś więcej zarobiłem "telefonami" :lol: niż PA [...] Na demo, więc ma wielkiej satysfakcji
wydaje mi sie ze nie jestem ci w stanie tego wytlumaczyc poki nie wejdziesz na rynek z prawdziwymi pieniedzmi. (oczywiscie nie $20 tylko znaczaca dla ciebie kwota). wtedy momentalnie zrozumiesz ze nie mozna swoich pieniedzy powiezac wskaznikowi ktory wstawia na wykres "czerwone telefony" (ani zadnemu innemu).

i wlasnie dlatego uwazam ze nie ma co zasmiecac tego tematu roznymi "cudownymi" wskaznikami czy to darmowymi, czy z allegro, czy od jakiegos innego "mistrza forexu". predzej czy pozniej kazdy kto zacznie traktowac gre na powaznie (a nie jako przerywnik pomiedzy lekcjami przedsiebiorczosci w liceum lub pomiedzy zajeciami na uczelni) zrozumie ze mozna zarobic tylko dzieki wlasnej wiedzy i doswiadczeniu a nie dzieki "czerwonym telefonom" itp
:)

ODPOWIEDZ