Dopiero zaczynam uczyć się price action, w zasadzie dziś pierwszy dzień gdy traduje korzystając tylko z PA
Jest to pierwszy dzień od 2 tygodni który wyszedłem na plus i po raz pierwszy nie czułem się że cena lata w te i we wte kompletnie przypadkowo
GBPUSD:
- widzę piękny pinbar na H4, przebija daleko opór. Wg mnie bardzo dobry setup na shorta, SL wg zasad powinien być za "nosem" aleja bym postawił go gdzieś w okolicy 1.6420. TP ustawiłbym gdzieś na wsparciu w okolicach 1,6260 ale nie wykluczam że gdyby PA sugerowało niepewność, wolałbym uciec wcześniej z mniejszym TP. Oczywiście SL przesuwałbym ponad tworzące się opory po drodze.
EURUSD:
W tej chwili cena kręci się wokół 1.4500, co pokrywa się z 23% fibo z powstałego szczytu na wykresie daily. odatkowo mamy w tych okolicach opór widoczny na H4. Cena jednak nie robi lower lows a ten poziom był już trochę testowany, plus dziś cena poszła dalej niż ostanio, stąd obawa że poziom może nie wytrzymać. Generalnie obserwuję co się dzieje na niższych TFach i wg mnie PA sugeruje jednak że cena poleci w dół choć ciągle pewności nie mam. Target gdy cena się odbije to 1,4300.
Co myślicie o moich analizach?
Ostatnio zmieniony 29 sie 2011, 20:01 przez Vulpes, łącznie zmieniany 1 raz.
Teraz pytanie jak to rozegrać, żeby nie stosować SL większego niż 40 pips.
Można próbować grać na korektę tego prawie outsidebara.
Jakieś inne pomysły?
leszczu ja tego nie grałem bo wole przebicie i pullback
a w takich przypadkach
to wąskie SL i TP
a wejście ustawiane na lini S/R
jak dla mnie spóźnione wejście
ale ja mam dużą awersje do ryzyka