Lek na raka - niechciane błogosławieństwo

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Obrazek

http://www.lepszezdrowie.info/edytorial ... aktyka.htm

Zdrowe życie jest proste ale nie łatwe.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

blesS pisze:Owszem masz zapewne racje ale to wymaga bardziej swiadomego zycia. Choroba czesto jest ostanim dzwonkiem na obudzenie sie ze snu.
Zgadza sie. I tu sie klania profilaktyka i ogolnie dostepna wiedza.
Przyklad z brzegu? Prosze bardzo. Jest majowka. Kazdego dnia rozpalanych jest milion grillow. Ilu grilowiczow kladzie mieso na aluminiowej tacce by spalony w ogniu tluszcz nie wracal z dymem na spod kielbaski? Tam jest tona substancji rakotworczych. Ilu odmowi sobie golonki, schabowego i griluje rybe? Wieprzowina jest najgorszym miesem (najwiecej tluszczu). Ilu rzuci papierosy w tych dniach bo jest to szkodliwe?

Chodzi mi o to ze kazdego dnia swymi uczynkami determinujemy nasza przyszlosc. Pracujemy na choroby ktore nas spotkaja. A namowy dotyczace profilaktyki puszczamy mimo uszu.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2012, 12:07 przez iwan, łącznie zmieniany 1 raz.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: blesS »

LowcaG pisze:
blesS pisze:Jak masz umrzec z jakiegos powodu, to cokolwiek bys tu na ziemi nie robil i tak umrzesz.
Przeznaczenie?
blesS pisze:Widac jak bardzo nasza cywilizacja gowno wie o zyciu i jego sensie.
Sens życia?
Chyba nie ma co mieszać tematów...z pierwszym w ogóle się nie zgadzam, sens życia to sprawa bardzo indywidualna..
Nie mialem na mysli przeznaczenia, bardziej chodzilo mi o doswiadczenie dla duszy ktore uczy, ale masz racje nie bede rozwijal tematu, nie miejsce na to.
Esco pisze:
http://www.lepszezdrowie.info/edytorial ... aktyka.htm

Zdrowe życie jest proste ale nie łatwe.
Taki sobie swiat zbudowalismy, wiec mamy to co chcemy. To jest wlasnie wolna wola :lol: Potykamy sie o wlasna niewiedze, cena czesto jest zdrowie.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2012, 12:11 przez blesS, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

iwan pisze:Chodzi mi o to ze kazdego dnia swymi uczynkami determinujemy nasza przyszlosc. Pracujemy na choroby ktore nas spotkaja. A namowy dotyczace profilaktyki puszczamy mimo uszu.
Determinujemy prawdopodobieństwa określonych scenariuszy w przyszłości.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

Esco pisze:
iwan pisze:Chodzi mi o to ze kazdego dnia swymi uczynkami determinujemy nasza przyszlosc. Pracujemy na choroby ktore nas spotkaja. A namowy dotyczace profilaktyki puszczamy mimo uszu.
Yes Sir. Pieknie powiedziane.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Prosze sami fizycy kroluja :lol: Zupelnie jakbym cofnal sie na te fazowe studia :lol:

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

lepiej nich każdy z was powie co robicie dla swojego zdrowia?
jakie sporty uprawiacie?
ile zrobisz pompek (45)?,
ile razy sie podciągniesz(4)?
ile brzuszków (250)?
pływasz, rower, bieganie?
ile czasu siedzisz pzred kompem i jak to sie w stosunku do Twojego ruchu, co jesz i jak?
to tak jak z autem, jak przestaniesz o siebie dbać, to od tego wahacza dostanie drążek kierowniczy, potem odpadnie koło .... a ty nawet nic nie zrobiłeś, tylko leżałeś plackiem ..... bo tak było przyjemnie zamiast się zmęczyć i dodać organizmowi trochę vigoru

a co do raka, znam jednego gościa który się wyleczył.....
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Ja nie uprawiam sportu bo jest niezdrowy, obciaza organizm :lol:
Za to chodze po gorach i wogole spaceruje lub plywam gdy jest pogoda. Preferuje aktywnosc taka jaka przyroda daje. Lew na sawannie lezy caly dzien a mimo tego potrafi dogonic antylope bez cwiczen i rozgrzewki.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

iwan pisze:
Esco pisze:
Yes Sir. Pieknie powiedziane.
Najśmieszniejsze jest to że większość ludzi tłumaczy się przypadkami ekstremalnymi: np. ze ktoś nie palił a i tak umarł na raka płuc. :lol:

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

BOCZEK pisze:a co do raka, znam jednego gościa który się wyleczył.....
Ja też znam jedną ale mam mieszane uczucia....... bo to moja teściowa :mrgreen:

BTW ile panowie chcecie żyć? Za czasów Chrystusa żyli 22 lata w średniowieczu 30 lat - a przypuszczam nie siedzieli całymi dniami przed kompem :D

Wczoraj czytałem w gazecie że 1/3 dzieci urodzonych w UK w tym roku dożyje 100 lat.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

ODPOWIEDZ