Lek na raka - niechciane błogosławieństwo

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

Coluche pisze:Są miejsca na świecie jak np. w takim Peru gdzie wpierdzielają na potęgę tych wszystkich pestek i nie wiedzą co to rak.W ich populacji nigdy nikt nie zachorował na tę chorobę. :!:
Pierwsza strona w google
http://www.peruthisweek.com/news-639-Pe ... ch-growth/
Peru jest 3 krajem na swiecie pod wzgledem liczby publikacji o nowotworach . Czyli pisza o czyms czego nie widzieli.
To tak jak ze szwedzkimi ginekologami ktorzy przyjezdzaja do Polski ogladac jak wyglada rak szyjki macicy. Bo u nas kazda baba wie ze cytologii to lepiej nie robic bo jeszcze cos wyjdzie i co wtedy? A tak to swiety spokoj.
W serialu trza by powiedzieli ze cytologia zycie ratowac moze. :)

http://onkologia.opole.pl/index.php?opt ... Itemid=169
Polska pod względem liczby nowych zachorowań na raka szyjki macicy zajmuje niechlubne pierwsze miejsce wśród krajów Unii Europejskiej (nasz wskaźnik - 18,1 na 100 tys. kobiet, Finlandia - 1,8). Każdego roku notuje się u nas ok. 4 tys. nowych zachorowań i blisko 2 tys. zgonów. Wyższą zachorowalność mają kraje Ameryki Południowej (Argentyna, Peru, Brazylia) oraz Afryka…

Dodano po 2 minutach:
Coluche pisze:Pawlikowska to opowiadała z własnych doświadczeń z podróży.Pewnie znajdziesz to na jej stronie.

A ja myslalem ze jest ona autorytetem w dziedzinie szeroko rozumianego podroznictwa, anie onkologii.
Zawsze czego mozna sie nauczyc.
A na jej stronie sa podane zdrodla tych informacji?
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Jobs pod koniec życia w wywiadzie powiedział ze żałuje leczenia alternatywnymi metodami.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Coluche pisze:Są miejsca na świecie jak np. w takim Peru gdzie wpierdzielają na potęgę tych wszystkich pestek i nie wiedzą co to rak.W ich populacji nigdy nikt nie zachorował na tę chorobę. :!:
http://apps.who.int/hpvcentre/statistic ... N=50211239

A tutaj Miszczu Moj masz dokument sygnowany przez WHO i ICO z 2010 roku dotyczacy zachorowalnosci w PERU na nowotwory wywolywane TYLKO przez wirus HPV.
Pozdro 600 dla tych co wszystko co w necie traktuja jak swiete i prawdziwe.
Mnie weryfikacja danych przedstawionych przez P. Pawlikowska zajęlo 10 minut. Jakos bardziej w sprawach onkologii ufam WHO i ICO. Ale na wyprawe bez wahania jade z Beata.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

iwan pisze: Ale z cudownymi lekami wiaze sie ogromne ryzyko nieskutecznosci, bo ktos kto jest zainteresowany jego sprzedaza doskonale zdaje sobie sprawe ze chory zrobi wiele i zaplaci wiele za chocby cien szansy na sukces.
Ktos kupil strasznie drogi lek i wyzdrowial. Czy wyzdrowial dzieki lekowi? Czy w tym samym czasie nie byl poddawany standardowemu leczeniu? A co to znaczy ze wyzdrowial?
Przypominam ze za wyleczenie w onkologii uznaje sie 5 letnie przezycie bez wznowy. Wiec chocby z tego powodu by oglosic wyleczenie nalezalo by poczekac 5 lat. czy tak sie dzieje w przypadku cudownych lekow?
W filmiku znajdującym się pod linkowanym artykułem jest materiał filmowy mówiący o próbach klinicznych i statystyce tych prób w porównaniu z chemią. Generalnie przepisy są takie, że aby odbyć leczenie niestandardowe pierw musi zawieść leczenie standardowe. Jednak są przypadki, gdzie standardowa terapia nie może być zastosowana lub nie ma sensu jej stosować (np. rak mózgu u dzieci, późne stadium, itp.) wtedy można otrzymać zgodę na pominięcie standardowej procedury.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

• The rate for all cancers (for cancers that occur in men and women) was 1.7 times higher in more developed compared with less developed countries.
  • For melanoma of the skin, kidney cancer and multiple myeloma rates were more than three times higher in more developed compared with less developed countries.
  • For nasopharyngeal cancer the rate was nearly four times higher in less developed than more developed countries.
Spore są różnice w państwach "mniej rozwiniętych" ale nie sadze żeby to wynikało z samego "jedzenia korzonków".

Dokładne statystyki według państw:
http://globocan.iarc.fr/factsheet.asp
http://globocan.iarc.fr/factsheet.asp

Obrazek

http://www.wcrf.org/cancer_statistics/d ... istics.php
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2012, 10:50 przez Esco, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=p ... uQ&cad=rja

w google peru umieralność dwa słowa i już na pierwszej stronie wyników jest informacja że jednak w peru jest umieralność z powodu raka są więc i same nowotwory obecne ale prawdą jest "..i nie wiedzą co to rak." bo czytam i już wiem że i w Polsce są ludzie którzy nie wiedzą co to rak.

Edit: spóźniłem się widzę ludzie już lepiej temat opracowali, wystarczy odrobinę dociekliwości i połowa mitów pada. Swoją drogą to jest także ta sama dociekliwość i krytycyzm w rozumieniu która pomaga i na rynkach. Może warto więc zastanowić się czy spekulacja to moja działka skoro tak łatwo przychodzi mi wiara w coś co ktoś gdzieś powiedział, napisał.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2012, 10:49 przez RoLudlum, łącznie zmieniany 1 raz.
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Stforex pisze: Jednak są przypadki, gdzie standardowa terapia nie może być zastosowana lub nie ma sensu jej stosować (np. rak mózgu u dzieci, późne stadium, itp.) wtedy można otrzymać zgodę na pominięcie standardowej procedury.
Masz racje. Wtedy jest pomijana terapia standardowa i wdrazana niestandardowa pod warunkiem:
1. NFZ zgodzi sie za nia zaplacic
2. W pewnych przypadkach potrzeban jest zgoda Komisji Etyki dzialajaca przy kazdym szpitalu klinicznym

Ale caly czas mowimy o lekach, terapiach stosowanych oficjalnie. A mnie chodzilo o cudowne leki sprzedawane tu i owdzie ktore pomogly trzeciej kuzynce po kadzieli sasiadki z bloku obok.

I jeszcz cos dla Coluche
http://www.cancer.org/acs/groups/conten ... 027766.pdf
Tak ogolnie o zachorowaniach na nowotwory na swiecie. Sa mapki, mozna sobie znalesc Peru i poczytac na jakie nowotwory sie tam choruje. I czy dzieje sie to czesciej czy zadziej niz w innych czesciach swiata. No ale przeciez Pawlikowska pisze ze sie nie choruje wiec pewnie chlopcy leca sobie w kolki.

sznurek

Nieprzeczytany post autor: sznurek »

Od jakiegoś ponad roku w lewym płucu, w jego dolnej części mam uczucie bezgłośnego "charczenia", bo tak naprawde nie słysze tego, ale mam wyraźne poczucie zalegającej flegmy przy zmianie pozycji ciała lub niektorych, oddechach. Pale bardzo rzadku, wyłącznie w chwilach zarezerwowanych dla fajki pokuju, gdy odgaduje, że jeżeli częstujący nie zobaczy w moich paluchach fajki, odbierze mnie negadywnie. Natura, zauważyłem, jest w swej logice z naszego punktu widzenia bardzo brutalna, gdy widzimy, jak nie dającemu sobie rady w środowisku naturalnym czy naszym, sztucznym, organizmowi naciska guziczek autodestrukcji, by nie dać chorobie czy słabej jednostce rozprzestrzenić się. Zauważcie, gdzie chora pszczoła stara się nie umrzeć. My w przyrodzie mamy najpotężniejsze mózgownice i ich winniśmy używać do leczenia naszych ciał poddając się autosugestii, unikając negatywnych myśli albo wykorzystac ją do szukania lekarstw w lesie, jak nasi, w zaniku będący, pierwotniacy - indianie wszelkiej maści. Postawilem na soczek z brzóski i unikanie ludzi-krokodyli, choc niedawno niewiele brakowalo, bym postac wymienionego przeze mnie mutanta sam zaczął kurde przybierać. x)

hannibal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hannibal »

a to nie czasem Aspiryna leczy wszelkie nowotwory ? :mrgreen:

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Wydaje mi sie ze w przypadku kazdej choroby tak samo i raka, najwazniejsza jest geneza jej. Trzeba zdiagnozowac w pierwszej kolejnosci przyczyny powstania raka, a potem go odpowiednia metoda leczyc. To sie odnosi wszystkiego. Niestety przy ilosci pacjentow jaka maja lekarze, zwyczajnie nie chce im sie poswiecac czasu na to, bo wtedy zaniedbaliby cala reszte czekajaca na swoja diagnoze.

Rak jest o tyle zlozonym problemem, ze tworzy sie z wielu powodow.

Co do mitu z B17, sadze ze moze byc ona skuteczna, ale nie jest lekarstwem na kazdy przypadek. Druga rzecz, ze nie rozumiem jakim cudem terapia za pomoca B17 jest kosztowna, skoro jest zastosowaniem naturalnych skladnikow odzywczych i nie wymaga specjalistycznych lekow, no moze procz jakiejs kontroli rozwoju choroby.
Zreszta zwolennicy leczenia ta metoda mowia wprost ze stosowac ja nalezy w najwczesniejszym stadium rozwoju, kiedy rak jeszcze nie zaatakowal calego systemu imunologicznego. Stosowanie witamin po chemioterapii jest z gory skazana na niepowodzenie.
Ale nie jestem lekarzem i sam nie mam pojecia na co bym sie zdecydowal. Chyba najlepszym lekarstwem jest przeciwdzialanie albo profilaktyczny styl zycia, unikajacy zwiekszanie ryzyka.

Pewnie wiekszosc z nas umrze na raka, bo stres go karmi, a FX temu pomaga :D
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

ODPOWIEDZ