jak grochem o ścianę

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
FreeWay

Re: jak grochem o ścianę

Nieprzeczytany post autor: FreeWay »

Ja już poza rynkiem Na EUR/USD

FreeWay

ninjaproject pisze:
18 kwie 2023, 10:41
azyl pisze:
18 kwie 2023, 09:49
ninjaproject pisze:
17 kwie 2023, 22:52

Byś się przestał błaźnić!
Co ty tutaj pokazujesz?
Jakieś pizdowate trade po 0,01 Lota.
Z tego nie da się wyżyć, co najwyżej na waciki zarobisz.
Ile razy powtarzać, że takie coś nie ma sensu i żadnego uzasadnienia.
Po co tracić czas na takie gówniane zagrywki?

Odnośnie szukania korekt w trendzie, to nikt tu inaczej nikomu nie każe grać.
Może tylko adamkaluza tak gra, że kupuje jak jest drogo.
Każdy inny wie, że trzeba kupować korekty w trendzie wzrostowym.

Odnośnie tego, czy rynek komu zęby powybija, czy nie, to zależy jak trader reaguje i co robi, kiedy traci, o czym też pisałem.

Mam nadzieję, że nikt tu ciebie poważnie nie traktuje, bo jak można poważnie traktować kogoś, kto niczego nie umie, pokazuje trady po 0,01 lota i jeszcze radzi innym, żeby nikogo nie słuchał, tylko ciebie słuchał.

Odnośnie czytania twojego dziennika, to nie ma sensu tracić czas i wzrok na takie gówno, więc nie czytam.
Sam też otwieram często właśnie takiej wielkości pozycję. Powiem więcej, uważam, że jeżeli ktoś będzie w dłuższej perspektywie czasu tracił na 0,01 to po cholerę miałby zwiększać lota? rezultat będzie ten sam więc po co tracić większą część swoich ciężko zarobionych pieniędzy. Czy nie lepiej nauczyć się tradować ryzykując mniejszą gotówkę (ale ją ryzykując żeby był prawdziwy kwit w to zaangażowany i emocje których na demo się nie doświadczy) a gdy już będzie się miało solidne podstawy i umiejętności, wtedy zwieszać rozmiar? Małymi krokami do celu...
Tak, Ty masz rację i dobrze robisz.
Ale ktoś taki jak F, który wszystkie rozumy pozjadał i krytykuje innych, to wybacz, ale to żenada.
Ty się uczysz, On już wszystko umie!
Weź się oszacuj :wink: To nie ja mam w podpisie "mentor technik" To nie mnie moderatorzy wyrzucali z tego forum i nie tylko z tego jak ciebie za chamstwo arogancje i zwykłą próżność, wszystko to wiesz ty na każde pytanie masz odpowiedz , nic nie wartą teorie . Krytykuje to ciebie bo zwyczajnie jesteś nie transparentny i nie jesteś traderem tylko bajdurą . Gdzie twoi uczniowie czemu żaden nie przyjdzie i nie powie że dobry mentor z ciebie ?

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

FreeWay pisze:
18 kwie 2023, 16:54
ninjaproject pisze:
18 kwie 2023, 10:41
azyl pisze:
18 kwie 2023, 09:49

Sam też otwieram często właśnie takiej wielkości pozycję. Powiem więcej, uważam, że jeżeli ktoś będzie w dłuższej perspektywie czasu tracił na 0,01 to po cholerę miałby zwiększać lota? rezultat będzie ten sam więc po co tracić większą część swoich ciężko zarobionych pieniędzy. Czy nie lepiej nauczyć się tradować ryzykując mniejszą gotówkę (ale ją ryzykując żeby był prawdziwy kwit w to zaangażowany i emocje których na demo się nie doświadczy) a gdy już będzie się miało solidne podstawy i umiejętności, wtedy zwieszać rozmiar? Małymi krokami do celu...
Tak, Ty masz rację i dobrze robisz.
Ale ktoś taki jak F, który wszystkie rozumy pozjadał i krytykuje innych, to wybacz, ale to żenada.
Ty się uczysz, On już wszystko umie!
Weź się oszacuj :wink: To nie ja mam w podpisie "mentor technik" To nie mnie moderatorzy wyrzucali z tego forum i nie tylko z tego jak ciebie za chamstwo arogancje i zwykłą próżność, wszystko to wiesz ty na każde pytanie masz odpowiedz , nic nie wartą teorie . Krytykuje to ciebie bo zwyczajnie jesteś nie transparentny i nie jesteś traderem tylko bajdurą . Gdzie twoi uczniowie czemu żaden nie przyjdzie i nie powie że dobry mentor z ciebie ?
No właśnie dlatego!
Nikt poważny nie będzie się narażał na komentarze prostaków.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

azyl pisze:
14 kwie 2023, 20:58
Wydaje mi się że tak, że widzę różnicę ale nie jestem w stu procentach pewien czy chodzi nam o to samo. Ty obserwujesz kalendarz więc znasz również te czynniki makroekonomiczne, siedzisz tylko na jednej parze więc znasz ją bardzo dobrze, korzystasz z tego, że stary opór zamienia się we wsparcie i, co mnie trochę zaskoczyło, obserwujesz akcję cenową w konsoli. O czymś zapomniałem?
hej
Generalnie nie zapomniałeś. Ja nie tylko opbserwuję akcji cenowej w konsoli ja Tam gram w tych miejscach. Moja ulobiona to z zasiegiem 60-70 pips oczywiście na kablu, 3 swingi i jak jeszcze da się na tym piramidkę zrobić to drogi Panie - to jest to :wink:
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
DupnySystem
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DupnySystem »

ninjaproject pisze:
18 kwie 2023, 10:33
Tu na tym forum są sami wyjadacze i mądralińscy, i pojedyncze osoby początkujące.
I jest tak mały ruch i tak mały przepływ nowych użytkowników, że nikt z tego forum nie zarobi na pozyskiwaniu klientów. To forum jest zasadniczo martwe, a admin to utrzymuje z przyzwyczajenia i jako hobby Ja też tak sobie piszę z przyzwyczajenia.
No i poradzić początkującemu, który jest na rady otwarty - zawsze!
Ale forum jest nie po to, żeby pozyskiwać klientów, więc to nie ma znaczenia. A to, że powstała moda na grupy na FB to jest dla mnie kompletnie nie pojęte. Na FB nie znajdzie się nic, dyskusje są na nie wyższym Poziomie, jedyny plus, że ktoś może się wypromować. I na tym to polega, na wypromowaniu i wyłudzeniu kasy na leszczach. Tak jak 99,9999% projektów na krypto. No niestety. :))
Ja też mam sentyment do forum bo tu zaczynałem w 2004 roku bodajże. Raz na jakiś czas wychodzę do właściciela z ofertą kupna forum ale nie ma mowy o sprzedaży :))
Tylko lewar na maxa ;)
https://www.forexfactory.com/llj.fx#acct.26

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

DupnySystem pisze:
19 kwie 2023, 09:07
ninjaproject pisze:
Tu na tym forum są sami wyjadacze i mądralińscy, i pojedyncze osoby początkujące.
I jest tak mały ruch i tak mały przepływ nowych użytkowników, że nikt z tego forum nie zarobi na pozyskiwaniu klientów. To forum jest zasadniczo martwe, a admin to utrzymuje z przyzwyczajenia i jako hobby Ja też tak sobie piszę z przyzwyczajenia.
Ale forum jest nie po to, żeby pozyskiwać klientów, więc to nie ma znaczenia. A to, że powstała moda na grupy na FB to jest dla mnie kompletnie nie pojęte. Na FB nie znajdzie się nic, dyskusje są na nie wyższym Poziomie, jedyny plus, że ktoś może się wypromować. I na tym to polega, na wypromowaniu i wyłudzeniu kasy na leszczach. Tak jak 99,9999% projektów na krypto. No niestety. :))
Ja też mam sentyment do forum bo tu zaczynałem w 2004 roku bodajże. Raz na jakiś czas wychodzę do właściciela z ofertą kupna forum ale nie ma mowy o sprzedaży :))
Chyba po kilkunastu latach ludzie zrozumieli że nie tak łatwo dorobić się a nawet "dorobić sobie" na FX. Teraz pisze te magiczne 5% prawdziwych pasjonatów 8) plus rodacy, którzy dali sie wyportkować na szkoleniach, magicznych syst. oraz ofiary przestępstw.
Chcesz kupić Nawi ? Masz jakiś pomysł na forum ??
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

DupnySystem pisze:
19 kwie 2023, 09:07
ninjaproject pisze:
Jaki znowu FB?
FB to przeżytek.
Poza tym, to FB olewa swoich użytkowników.
Moje konto zostało zhakowane i ktoś ustawił swoje dane, i nie mogę się zalogować do własnego konta. Pisałem do meta wielokrotnie, żadnego odzewu.
Są teraz inne platformy.

Awatar użytkownika
DupnySystem
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DupnySystem »

ninjaproject pisze:
19 kwie 2023, 12:43
Jaki znowu FB?
FB to przeżytek.
Poza tym, to FB olewa swoich użytkowników.
Moje konto zostało zhakowane i ktoś ustawił swoje dane, i nie mogę się zalogować do własnego konta. Pisałem do meta wielokrotnie, żadnego odzewu.
Są teraz inne platformy.
To, że FB to dziadostwo to wiadomo. Blokady, zero kontaktu, dno. Jednak ilość klientów jest nie do przebicia. Dlatego TikTok robi furorę bo więksi klienci mogą wręcz zadzwonic nawet bezpośrednio do dyrektora na PL, który odblokuje w razie czego. itd
Platformy może i są, ale to to samo co z Allegro, co z tego, że są inne platformy, ale nigdzie nie sprzedaż tak szybko jak na allegro.
SEROL666 pisze:
19 kwie 2023, 11:28
Chcesz kupić Nawi ? Masz jakiś pomysł na forum ??
pomysłów to jest multum. Ale jak przekonać gościa do sprzedaży ? Wiadomo, że jak powiem, że daję 100 mln USD to się zgodzi. Ale chodzi o uczciwą cenę, np taką jaka wychodzi z wyceny i np x 3
Tylko lewar na maxa ;)
https://www.forexfactory.com/llj.fx#acct.26

FreeWay

Tak z ciekawości to na ile wyceniasz to forum ? i jakie kryteria bierzesz pod uwagę przy wycenie? no bo chyba nie chcesz go kupić ze względów sentymentalnych?

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

2023-04-19_201819.jpg
Dam 200,- PLN
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ