jak grochem o ścianę

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
DupnySystem
Gaduła
Gaduła

Re: jak grochem o ścianę

Nieprzeczytany post autor: DupnySystem »

ninjaproject pisze:
18 kwie 2023, 00:25
Oczywiście, że nie założę żadnego dziennika na tym forum, ponieważ prowadzę taki dla siebie i dla tych, którzy chcą w tym uczestniczyć. Nie tylko że dziennik prowadzę, ale i nagrywam regularnie sobotnie filmy omawiające cały tydzień tradingu. Ale ty ich nie zobaczysz!
taka odpowiedź miała by sens, jakbyś na forum prawie nic nie pisał, ale skoro piszesz to każdy ma prawo zapytać o Twoje zagrania czy dziennik. Jeśli masz inne forum na którym piszesz i doradzasz i tam pokazujesz grę, a tu też piszesz i pisząc doradzasz, to i tu ktoś ma prawo zapytać o Twoją grę i taki ktoś jest na prawie, i owszem na tamtym forum gdzie piszesz możesz być guru bo pokazujesz grę, ale tu skoro nie pokazujesz bo forumowicze nie zasługują na taka przyjemność, to wiesz :))))
Tylko lewar na maxa ;)
https://www.forexfactory.com/llj.fx#acct.26

Awatar użytkownika
DupnySystem
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DupnySystem »

DupnySystem pisze:
18 kwie 2023, 04:56
ninjaproject pisze:
Oczywiście, że nie założę żadnego dziennika na tym forum, ponieważ prowadzę taki dla siebie i dla tych, którzy chcą w tym uczestniczyć. Nie tylko że dziennik prowadzę, ale i nagrywam regularnie sobotnie filmy omawiające cały tydzień tradingu. Ale ty ich nie zobaczysz!
taka odpowiedź miała by sens, jakbyś na forum prawie nic nie pisał, ale skoro piszesz to każdy ma prawo zapytać o Twoje zagrania czy dziennik. Jeśli masz inne forum na którym piszesz i doradzasz i tam pokazujesz grę, a tu też piszesz i pisząc doradzasz, to i tu ktoś ma prawo zapytać o Twoją grę i taki ktoś jest na prawie, i owszem na tamtym forum gdzie piszesz możesz być guru bo pokazujesz grę, ale tu skoro nie pokazujesz bo forumowicze nie zasługują na taka przyjemność, to wiesz :)))), nie byłbym taki stanowczy w tym co piszesz :), delikatnie pisząc
Tylko lewar na maxa ;)
https://www.forexfactory.com/llj.fx#acct.26

azyl
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: azyl »

FreeWay pisze:
17 kwie 2023, 21:26
FreeWay Pokazuje statement i to co zagrywa teraz gram DT jak byś czytał mój dziennik to byś wiedział zamiast farmazony wypisywać , Ty łazisz po forum i spamujesz pokazując HISTORIE jak to cena perfekcyjnie na twoich wsparciach reagowała tyle że to ..uja warte bo wyrysowane na lewej stronie wykresu . Jesteś tylko niespełnionym traderem, przegrywem który już dawno temu się poddał rynek cię złamał bo on łamie słabe charaktery , poddałeś się masz łeb napchany teorią która w praktyce jest niczym niestety nie ma głupich którzy by chcieli za te twoje opowiastki z pod gwiazdki płacić trader żaden szkoleniowiec którego szkoleń nikt nie chce :D Ja na rynku będę jeszcze kilka dekad ty byłeś kilka sezonów i co sezon to BANKRUT eu-bot-test-od-1000-z-t31659-370.html Tu opinia na temat tego cudaka jedna z wielu.

Dokładnie Uważaj na tych co ci rad udzielają łatwo im to przychodzi bo własnych pieniędzy w rynku nie maja . 123 i hak to tylko schematy jest ich ok 20 pochodne A/D Wyckoffa w trendzie wzrostowym wypatrujesz końca korekty nigdy nie inaczej bo rynek ci zęby powybija ja co niektórym tutaj :p
Fioletowa linia moje wejście dziś |SLa broni dodatkowo wsparcie , nie uda się ok strata jest z góry określona jesli się uda piramida zrobi swoje

Spokojnie Panowie :) Mam swój rozum, rad jednych uczestników tego forum będę słuchał a innych już niekoniecznie. Wyckoff, Ross, Grimes czy Wais, to osoby których styl a raczej postrzeganie rynków mi odpowiada i dlatego prędzej posłucham kogoś kto mi powie o hakach Rossa czy cofnięciach niż o innych dyrdymałach o których nie mam bladego pojęcia. Kiepsko u mnie z kolorami, dla mnie większość wygląda podobnie xd Domyślam się, że wejścia miałeś tam, gdzie jest z lewej strony podana wielkość pozycji. No właśnie z tym końcem korekty mam problemy. Końca korekty zazwyczaj szukam na niższych interwałach, z tym że tam ten wykres jest bardziej, że tak powiem poszarpany i łatwiej o popełnienie błędu.

azyl
Gaduła
Gaduła

ninjaproject pisze:
17 kwie 2023, 22:52
FreeWay pisze:
FreeWay Pokazuje statement i to co zagrywa teraz gram DT jak byś czytał mój dziennik to byś wiedział zamiast farmazony wypisywać , Ty łazisz po forum i spamujesz pokazując HISTORIE jak to cena perfekcyjnie na twoich wsparciach reagowała tyle że to ..uja warte bo wyrysowane na lewej stronie wykresu . Jesteś tylko niespełnionym traderem, przegrywem który już dawno temu się poddał rynek cię złamał bo on łamie słabe charaktery , poddałeś się masz łeb napchany teorią która w praktyce jest niczym niestety nie ma głupich którzy by chcieli za te twoje opowiastki z pod gwiazdki płacić trader żaden szkoleniowiec którego szkoleń nikt nie chce :D Ja na rynku będę jeszcze kilka dekad ty byłeś kilka sezonów i co sezon to BANKRUT eu-bot-test-od-1000-z-t31659-370.html Tu opinia na temat tego cudaka jedna z wielu.

Dokładnie Uważaj na tych co ci rad udzielają łatwo im to przychodzi bo własnych pieniędzy w rynku nie maja . 123 i hak to tylko schematy jest ich ok 20 pochodne A/D Wyckoffa w trendzie wzrostowym wypatrujesz końca korekty nigdy nie inaczej bo rynek ci zęby powybija ja co niektórym tutaj :p
Fioletowa linia moje wejście dziś |SLa broni dodatkowo wsparcie , nie uda się ok strata jest z góry określona jesli się uda piramida zrobi swoje
Byś się przestał błaźnić!
Co ty tutaj pokazujesz?
Jakieś pizdowate trade po 0,01 Lota.
Z tego nie da się wyżyć, co najwyżej na waciki zarobisz.
Ile razy powtarzać, że takie coś nie ma sensu i żadnego uzasadnienia.
Po co tracić czas na takie gówniane zagrywki?

Odnośnie szukania korekt w trendzie, to nikt tu inaczej nikomu nie każe grać.
Może tylko adamkaluza tak gra, że kupuje jak jest drogo.
Każdy inny wie, że trzeba kupować korekty w trendzie wzrostowym.

Odnośnie tego, czy rynek komu zęby powybija, czy nie, to zależy jak trader reaguje i co robi, kiedy traci, o czym też pisałem.

Mam nadzieję, że nikt tu ciebie poważnie nie traktuje, bo jak można poważnie traktować kogoś, kto niczego nie umie, pokazuje trady po 0,01 lota i jeszcze radzi innym, żeby nikogo nie słuchał, tylko ciebie słuchał.

Odnośnie czytania twojego dziennika, to nie ma sensu tracić czas i wzrok na takie gówno, więc nie czytam.
Sam też otwieram często właśnie takiej wielkości pozycję. Powiem więcej, uważam, że jeżeli ktoś będzie w dłuższej perspektywie czasu tracił na 0,01 to po cholerę miałby zwiększać lota? rezultat będzie ten sam więc po co tracić większą część swoich ciężko zarobionych pieniędzy. Czy nie lepiej nauczyć się tradować ryzykując mniejszą gotówkę (ale ją ryzykując żeby był prawdziwy kwit w to zaangażowany i emocje których na demo się nie doświadczy) a gdy już będzie się miało solidne podstawy i umiejętności, wtedy zwieszać rozmiar? Małymi krokami do celu...

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

azyl pisze:
18 kwie 2023, 09:39
dlatego prędzej posłucham kogoś kto mi powie o hakach Rossa czy cofnięciach niż o innych dyrdymałach o których nie mam bladego pojęcia.
Trzymaj się prostych narzędzi AT bo to w zupełności wystarczy. Nie ma żadnych "cudownych" schematów(setupów) o wysokiej skuteczności. Od tego czy trader na konkretnej strategii będzie zarabiał zależy głownie od niego. Stosowanego ryzyka, prowadzenia pozycji czy określonego optymalnego RR dla konkretnej strategii. Na podstawie statystyk i samego doświadczenia. Kiedys mój pierwszy ebook o forex jaki czytałem opisywał doświadczonego tradera który potrafił zarabiać nawet na zwykłym przecięciu średniej z ceną. Prymitywne? Owszem ale to od niego zależało ile z tego potrafi "wycisnąć". A więc nie szukaj żadnego super Grala bo go nie ma. A formacja 1-2-3, SR czy LT w niczym gorsze od całej reszty. Nadają się równie dobrze jak każde inne.
Kiedyś założyłem wątek dotyczący właśnie cudownych setupów i nadal nikt takiego nie pokazał. Proponuje poczytać. Można się tez nieźle pośmiać :d
skuteczno-t31846.html

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

DupnySystem pisze:
18 kwie 2023, 04:56
ninjaproject pisze:
taka odpowiedź miała by sens, jakbyś na forum prawie nic nie pisał, ale skoro piszesz to każdy ma prawo zapytać o Twoje zagrania czy dziennik. Jeśli masz inne forum na którym piszesz i doradzasz i tam pokazujesz grę, a tu też piszesz i pisząc doradzasz, to i tu ktoś ma prawo zapytać o Twoją grę i taki ktoś jest na prawie, i owszem na tamtym forum gdzie piszesz możesz być guru bo pokazujesz grę, ale tu skoro nie pokazujesz bo forumowicze nie zasługują na taka przyjemność, to wiesz :))))
Tu na tym forum są sami wyjadacze i mądralińscy, i pojedyncze osoby początkujące.
I jest tak mały ruch i tak mały przepływ nowych użytkowników, że nikt z tego forum nie zarobi na pozyskiwaniu klientów. To forum jest zasadniczo martwe, a admin to utrzymuje z przyzwyczajenia i jako hobby Ja też tak sobie piszę z przyzwyczajenia.
No i poradzić początkującemu, który jest na rady otwarty - zawsze!
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

azyl pisze:
18 kwie 2023, 09:49
ninjaproject pisze:
17 kwie 2023, 22:52
FreeWay pisze:

Byś się przestał błaźnić!
Co ty tutaj pokazujesz?
Jakieś pizdowate trade po 0,01 Lota.
Z tego nie da się wyżyć, co najwyżej na waciki zarobisz.
Ile razy powtarzać, że takie coś nie ma sensu i żadnego uzasadnienia.
Po co tracić czas na takie gówniane zagrywki?

Odnośnie szukania korekt w trendzie, to nikt tu inaczej nikomu nie każe grać.
Może tylko adamkaluza tak gra, że kupuje jak jest drogo.
Każdy inny wie, że trzeba kupować korekty w trendzie wzrostowym.

Odnośnie tego, czy rynek komu zęby powybija, czy nie, to zależy jak trader reaguje i co robi, kiedy traci, o czym też pisałem.

Mam nadzieję, że nikt tu ciebie poważnie nie traktuje, bo jak można poważnie traktować kogoś, kto niczego nie umie, pokazuje trady po 0,01 lota i jeszcze radzi innym, żeby nikogo nie słuchał, tylko ciebie słuchał.

Odnośnie czytania twojego dziennika, to nie ma sensu tracić czas i wzrok na takie gówno, więc nie czytam.
Sam też otwieram często właśnie takiej wielkości pozycję. Powiem więcej, uważam, że jeżeli ktoś będzie w dłuższej perspektywie czasu tracił na 0,01 to po cholerę miałby zwiększać lota? rezultat będzie ten sam więc po co tracić większą część swoich ciężko zarobionych pieniędzy. Czy nie lepiej nauczyć się tradować ryzykując mniejszą gotówkę (ale ją ryzykując żeby był prawdziwy kwit w to zaangażowany i emocje których na demo się nie doświadczy) a gdy już będzie się miało solidne podstawy i umiejętności, wtedy zwieszać rozmiar? Małymi krokami do celu...
Tak, Ty masz rację i dobrze robisz.
Ale ktoś taki jak F, który wszystkie rozumy pozjadał i krytykuje innych, to wybacz, ale to żenada.
Ty się uczysz, On już wszystko umie!
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

azyl
Gaduła
Gaduła

Cblondyn pisze:
18 kwie 2023, 10:19
azyl pisze:
18 kwie 2023, 09:39
dlatego prędzej posłucham kogoś kto mi powie o hakach Rossa czy cofnięciach niż o innych dyrdymałach o których nie mam bladego pojęcia.
Trzymaj się prostych narzędzi AT bo to w zupełności wystarczy. Nie ma żadnych "cudownych" schematów(setupów) o wysokiej skuteczności. Od tego czy trader na konkretnej strategii będzie zarabiał zależy głownie od niego. Stosowanego ryzyka, prowadzenia pozycji czy określonego optymalnego RR dla konkretnej strategii. Na podstawie statystyk i samego doświadczenia. Kiedys mój pierwszy ebook o forex jaki czytałem opisywał doświadczonego tradera który potrafił zarabiać nawet na zwykłym przecięciu średniej z ceną. Prymitywne? Owszem ale to od niego zależało ile z tego potrafi "wycisnąć". A więc nie szukaj żadnego super Grala bo go nie ma. A formacja 1-2-3, SR czy LT w niczym gorsze od całej reszty. Nadają się równie dobrze jak każde inne.
Kiedyś założyłem wątek dotyczący właśnie cudownych setupów i nadal nikt takiego nie pokazał. Proponuje poczytać. Można się tez nieźle pośmiać :d
skuteczno-t31846.html
im więcej oscylatorów i innego syfu na wykresie tym gorzej moim zdaniem (a przynajmniej dla mnie). już przerabiałem zasyfiony wykres kilkoma średnimi, RSI, stochastica multum lt i s/r. ceny nie było widać xd do kelnera już przywykłem, podobnie tego MACD którego tam mam na zrzutach ekranu. widzę cenę więc jest git. niech już to zostanie, już nie chcę przy tym grzebać bo to jak wkładanie kija do mrowiska. też słyszałem, że ludzie mają banalnie proste systemy i na tym zarabiają. Czyli się da. najsłabszym ogniwem jest tutaj człowiek. ktoś buduje strategie i się jej nie trzyma czy popełnia masę innych, głupich błędów(czytaj ja xd). to nad sobą i całą resztą muszę popracować. mój system wcale zły nie jest, z pewnością można z niego więcej wyciągnąć niż ja do tej pory tylko trzeba w nim dojść do perfekcji a to już wymaga czasu :D

azyl
Gaduła
Gaduła

Coś tam z dzisiaj i wczoraj. Chociaż jestem ciekaw waszych przemyśleń, proszę, dopóki nie skończy się trejd, o niekomentowanie w stylu ja bym poczekał, wszedł wyżej, niżej, wszedłeś na oporze na h1, bo to rozprasza i wcale nie pomaga w poprawianiu wyników :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

Wejście na e/u jak bym swoje widział. Zgodne z trendem, jak dla mnie idealne 👍 Nawet jeśli to będzie strata ale kolejne tak samo będziesz grał z trendem to będziesz zarabiał. Idziesz w najlepszym kierunku, powodzenia.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

ODPOWIEDZ