IronFx
Re: IronFx
Rany boskie
To was jest więcej niż jeden?
Strach co ten internet robi z ludzi
Sodomia i gomoria, co za czasy panie
To was jest więcej niż jeden?
Strach co ten internet robi z ludzi
Sodomia i gomoria, co za czasy panie
-
- Bywalec
Mamy na Facebooku grupę "IronFX clients" skupiającą poszkodowanych, zachęcam do zapisów dla uzyskania dostępu do ciekawych aktualności.
Przypomnienie - szykujemy pozew zbiorowy, koszt przystąpienia maks. 200 Eur plus success fee, kontakt u mnie na wawdirect@t.pl lub grupa jak wyżej
Żadnych lewych pośredników, sprawę poprowadzi renomowana kancelaria a ochotnicy wspomagają działaniami naokoło, w tym próbujemy zrobić z tego gdziekolwiek w UE sprawę karną o oszustwo.
Przypomnienie - szykujemy pozew zbiorowy, koszt przystąpienia maks. 200 Eur plus success fee, kontakt u mnie na wawdirect@t.pl lub grupa jak wyżej
Żadnych lewych pośredników, sprawę poprowadzi renomowana kancelaria a ochotnicy wspomagają działaniami naokoło, w tym próbujemy zrobić z tego gdziekolwiek w UE sprawę karną o oszustwo.
Jeżeli załatwia pan sprawy klientow tak fachowo jak pisze pierdoly na forum to tylko pogratulowac. Sprór prawny za stwierdzenie faktu o naganiaczuadamsokolik pisze:Rozumiem, że według Pana pojęcia rzeczywistości każdy kto nie chce pomóc za darmo to złodziejProponuję nieco stosować ton wypowiedzi. odebrane o np. "naciąganie" itp mogą się przekształcić w spór prawnym, a chyba nie chciałby pojawić się np. w prokuraturze celem złożenia wyjaśnień? Pozdrawiam Kamil

Sytuacja jest prosta:
1. Wyciaganie kasy od ludzi za domniemane dzialania - plac a my nic nie gwarantujemy
2. Dziwnym trafem pojawily sie konta z 2 postami chwalace "super uslugi"
3. Dwoch wielkich windykatorow pod jednym nickiem
4. Brak tozsamosci, strony firmowej, wiarygodnego odniesienia czy chociazby minimalnego dowodu na skuteczna pomoc...
Jezeli pomozecie odzyskac znaczne srodki chociaz jednemu sprawdzonemu uzytkownikowi forum to bede pierwszy ktory odwola powyzsze... A teraz smialo prosze mnie wezwac do prokuratury, cala przyjemnosc po mojej stronie..
Administracja z pewnością posiada informację, o adresie IP. Dobrze by było, to skontrolować, czy aby przypadkiem chociażby ten post...TxT pisze: 2. Dziwnym trafem pojawily sie konta z 2 postami chwalace "super uslugi"
Nie pochodzi z kompa, z którego piszę, domniemany windykator skolik. Z resztą, szukałam w sieci jakichkolwiek informacji, na temat tego Pana, i nic osobiście nie znalazłam. Szukasz Pan klienteli?? Podaj Pan, chociaż adres strony firmy windykacyjnej, lub adres strony KRS-u, na której widniejesz, lub wrzuć Pan odpowiednie papiery. Nikt tu nie uwierzy, niesprawdzonej osobie.MaciekFXstocks pisze:Z ogromną przyjemnością chciałbym polecić osobę, która pomogła mi w odzyskaniu pieniędzy od IRONA. Pan adamsokolik@onet.eu , którego post znalazłem na forum doprowadził do zwrotu bardzo istotnej dlab mnie kwoty w niecałe dwa miesiące. Moi znajomi do dziś nie dostali ani grosza. Piszę tę rekomendacje nie tylko na prośbę, ale przede wszystkim dlatego, że puściło mnie ciśnienie. Byłem praktycznie pogodzony ze stratą tych pieniędzy, a jednak się udało. Jeszcze raz wielkie dzięki!!! Po stokroć polecam!!!!!
I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
''Roguc''
''Roguc''
Witam wszystkich właśnie po trzech tygodniach odezwali się do mnie z ironafx w sprawie wypłaty,kazali mi przesłać potwierdzenie przelewu bankowego na kwotę jaką zasiliłem rachunek ,wyciągi bankowe,potwierdzenie zawarcia umowy z bankiem,mówią że raz na pół roku sprawdzają konta,i oczewiście obiecali że się ruszy wypłata.Będę na bieżąco relacjonował sytuację .Pozdrawiam
-
- Stały bywalec
Ponownie wszystkich pozdrawiam
Przypominam, że adamsokolik@onet.eu jest w stanie pomóc odpłatnie w odzyskaniu pieniędzy od IronFX. Jeżeli ktoś dodatkowo życzyłby sobie jakichkolwiek "uwiarygodnień" to zapraszam na priv. Uprzedzam, że nie podejmę współpracy z frustratami, domorosłymi detektywami, którzy z pozycji fotela uważają, że posiedli całą wiedzę, bo zaciągnęli ją z internetu
Za dodatkową opłatą, sprawę może poprowadzić Kancelaria Prawna. Do wyboru są trzy, każda w innym mieście i z inną stawką. Natomiast dla meritum sprawy nic to nie wniesie. Chodzi jedynie o zarzuty o brak przejrzystości. Dla niedowiarków proszę bardzo, jest taka możliwość. Więcej info na priv.
Co do poruszanych tu wątków "pozwów zbiorowych", doniesień do różnych organów, płaceniu po 200 eur "profesjonalnej kancelarii" itp. Wszystkie organy są już poinformowane. Żaden pozew zbiorowy nie wchodzi w grę, sprawdziliśmy to już w lutym, również mieliśmy taki plan. Żaden podmiot czy osoba, kancelaria czy prywatny windykator, nikt Wam nie zapewni odzyskania pieniędzy. Każdy wybór zależy jedynie od Waszych przekonań. Pamiętajcie tylko, że za IronFX stoją ogromne pieniądze, a co za tym idzie najlepsze i najdroższe kancelarie prawne. Czy myślicie, że na boju formalnym, tzn drodze sądowej, ugracie coś ze swoim 200 eur ? Więcej info na priv.

Przypominam, że adamsokolik@onet.eu jest w stanie pomóc odpłatnie w odzyskaniu pieniędzy od IronFX. Jeżeli ktoś dodatkowo życzyłby sobie jakichkolwiek "uwiarygodnień" to zapraszam na priv. Uprzedzam, że nie podejmę współpracy z frustratami, domorosłymi detektywami, którzy z pozycji fotela uważają, że posiedli całą wiedzę, bo zaciągnęli ją z internetu

Za dodatkową opłatą, sprawę może poprowadzić Kancelaria Prawna. Do wyboru są trzy, każda w innym mieście i z inną stawką. Natomiast dla meritum sprawy nic to nie wniesie. Chodzi jedynie o zarzuty o brak przejrzystości. Dla niedowiarków proszę bardzo, jest taka możliwość. Więcej info na priv.
Co do poruszanych tu wątków "pozwów zbiorowych", doniesień do różnych organów, płaceniu po 200 eur "profesjonalnej kancelarii" itp. Wszystkie organy są już poinformowane. Żaden pozew zbiorowy nie wchodzi w grę, sprawdziliśmy to już w lutym, również mieliśmy taki plan. Żaden podmiot czy osoba, kancelaria czy prywatny windykator, nikt Wam nie zapewni odzyskania pieniędzy. Każdy wybór zależy jedynie od Waszych przekonań. Pamiętajcie tylko, że za IronFX stoją ogromne pieniądze, a co za tym idzie najlepsze i najdroższe kancelarie prawne. Czy myślicie, że na boju formalnym, tzn drodze sądowej, ugracie coś ze swoim 200 eur ? Więcej info na priv.

-
- Bywalec
Pan Skolik przedstawil oferte kto chce to sobie skorzysta i nie ma co tu rozwijac tematu, to nie watek o jego ofercie. Proponuje sie skupic na informacjach co dzieje sie w tym bandyckim brokerze. Czy cos wyplaca czy kaze tylko przesuwac pieniadze z konta na konto.
1. czy maja dalej oddzial w warszawie
2. czy ktos w ostatnim czasie tam byl
3. czy ktos kontaktowal sie z knf i co oni na to
4. czy cypryjski nadzor podejmuje jakies dzialania
5. co w przypadku jak oglosza upadlaosc czy sa jakies gwarancje ala BFG
Apeluje aby konstruktywnie sie wypowiadac. Ja sie pozegnalem z kasa i w zasadzie od tego momentu cokolwiek odzyskam bede sie cieszyl. Trwa to juz ponad miesiac.
Jak ktos cos ciekawego wie prosze o info.
Szanowny Pan Skolik dal oferte i tyle i nie roztrzasajcie tego. bo temat zamienia sie w watek o jego ofercie a kogo to iteresuje to sobie skorzysta i ocenii. pozdr
1. czy maja dalej oddzial w warszawie
2. czy ktos w ostatnim czasie tam byl
3. czy ktos kontaktowal sie z knf i co oni na to
4. czy cypryjski nadzor podejmuje jakies dzialania
5. co w przypadku jak oglosza upadlaosc czy sa jakies gwarancje ala BFG
Apeluje aby konstruktywnie sie wypowiadac. Ja sie pozegnalem z kasa i w zasadzie od tego momentu cokolwiek odzyskam bede sie cieszyl. Trwa to juz ponad miesiac.
Jak ktos cos ciekawego wie prosze o info.
Szanowny Pan Skolik dal oferte i tyle i nie roztrzasajcie tego. bo temat zamienia sie w watek o jego ofercie a kogo to iteresuje to sobie skorzysta i ocenii. pozdr
[quote="adamsokolik"]
5. co w przypadku jak oglosza upadlaosc czy sa jakies gwarancje ala BFG - nie ma żadnych gwarancji
Jak to nie mają? Wszystkie firmy cypryjskie są członkiem funduszu, który zwraca 100% środków do 20.000 EUR
http://www.ironfx.com/sites/all/themes/ ... n_Fund.pdf
w PL gwarancja to 100% do 3000 euro oraz 90% z nadwyżki nad 3000 euro do max. 22000 euro:
http://am.bzwbk.pl/mifid/informacje-obo ... zkowe.html
5. co w przypadku jak oglosza upadlaosc czy sa jakies gwarancje ala BFG - nie ma żadnych gwarancji
Jak to nie mają? Wszystkie firmy cypryjskie są członkiem funduszu, który zwraca 100% środków do 20.000 EUR
w PL gwarancja to 100% do 3000 euro oraz 90% z nadwyżki nad 3000 euro do max. 22000 euro:
Easy Forex, jest w identycznym funduszu rekompensat (tekst w j.polskim)axwaw pisze: Jak to nie mają? Wszystkie firmy cypryjskie są członkiem funduszu, który zwraca 100% środków do 20.000 EUR
Fundusz Rekompensat Inwestycyjnych
Poza tym, porównywanie tego broka do Amber Gold, jest lekką przesadą. Amber w przeciwieństwie do Irona, nie był objęty żadnym BFG. To była zwykła instytucja parabankowa, bez żadnych licencji. A pula rekompensat, była jedynie ograniczona do majątku spółki (to było wiadomo od początku). Sytuacja z Ironem, rzeczywiście nie jest najlepsza... Ale roztaczanie czarnych scenariuszy, i sianie powszechnej paniki, w niczym nie pomoże, a tym bardziej tym którzy próbują odzyskać kasę.
Tak na marginesie zachodzę w głowę, jak to się mogło stać, że nikt z Irona, od początku nie przewidział że warunki bonusów, mogą otwierać drogę do nadużyć. Jeśli Iron rzekomo pokrywał 50 lub 30% strat z bonusów, to to samo powinno się tyczyć (od początku) zysków klientów. Ale teraz to i tak już musztarda po obiedzie, i takie praktyki, odbijają się teraz na innych klientach.
I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
''Roguc''
''Roguc''
-
- Bywalec
tylko problem w tym ze ja np chcialem wycofac kapital - a zysk niech sprawdzaja sobie ile czasu potrzebuja. jak jest ok nie wyplaca. ja nie korzystalem z hedgow itp. ale jak oni udowodnia komus taka praktyke jezeli to robil u innego brokera. rozumie jak robil to na 2 swoich kontach w iron, ale jak gdzie indziej to jak???