Z tego co wiem, to szperają tylko na kontach Irona.StrategyFX pisze: ale jak oni udowodnia komus taka praktyke jezeli to robil u innego brokera. rozumie jak robil to na 2 swoich kontach w iron, ale jak gdzie indziej to jak???
IronFx
Re: IronFx
I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
''Roguc''
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
''Roguc''
StrategyFX pisze:tylko problem w tym ze ja np chcialem wycofac kapital - a zysk niech sprawdzaja sobie ile czasu potrzebuja. jak jest ok nie wyplaca. ja nie korzystalem z hedgow itp. ale jak oni udowodnia komus taka praktyke jezeli to robil u innego brokera. rozumie jak robil to na 2 swoich kontach w iron, ale jak gdzie indziej to jak???
z tego co się orientuję hedge u innego brokera tez są w stanie wykryć.. nie wiem jak się to ma do regulaminu ironfx natomiast ktoś ( od brokera) mnie parę lat temu przed tym ostrzegał ...
-
- Stały bywalec
To co się dzieje w IronFX w żaden sposób nie jest objęte gwarancjami. Owszem, członkiem funduszu rekompensacyjnego może być każda firma, ale wypłaty są realizowane w sytuacjach opisanych szczegółowo w regulaminie. Nie mylcie gwarancji jakie daje np. BFG z takim funduszem.
axwaw pisze:adamsokolik pisze: 5. co w przypadku jak oglosza upadlaosc czy sa jakies gwarancje ala BFG - nie ma żadnych gwarancji
Jak to nie mają? Wszystkie firmy cypryjskie są członkiem funduszu, który zwraca 100% środków do 20.000 EUR
http://www.ironfx.com/sites/all/themes/ ... n_Fund.pdf
w PL gwarancja to 100% do 3000 euro oraz 90% z nadwyżki nad 3000 euro do max. 22000 euro:
http://am.bzwbk.pl/mifid/informacje-obo ... zkowe.html
Witam wszystkich
Przed chwilką rozmawiałem z Panią Karoliną z Iron FX, jako że jestem zaniepokojony wszystkimi informacjami jakie się pojawiają w mediach i internecie. Mam cztery konta w Iron FX założone kilka lat temu. Nie chcę się dużo rozwodzić, natomiast mogę napisać iż nie jest tak źle. Konta są weryfikowane po kontem hedgingu, i tu jest cały szkopuł. Jeśli nie było nadużycia regulaminu, to bez problemu kasę wypłacają. Może potrwać weryfikacja, fakt, jednakże poinformowano mnie że nie będzie problemów najmniejszych, jeśli chodzi o wypłatę. Ponoć trwają tez prace nad rozważeniem części sporów.
Tak po prostu, wystarczy grzecznie zapytać co i jak. Inna sprawa, że zawsze dystans jest wskazany.
Przed chwilką rozmawiałem z Panią Karoliną z Iron FX, jako że jestem zaniepokojony wszystkimi informacjami jakie się pojawiają w mediach i internecie. Mam cztery konta w Iron FX założone kilka lat temu. Nie chcę się dużo rozwodzić, natomiast mogę napisać iż nie jest tak źle. Konta są weryfikowane po kontem hedgingu, i tu jest cały szkopuł. Jeśli nie było nadużycia regulaminu, to bez problemu kasę wypłacają. Może potrwać weryfikacja, fakt, jednakże poinformowano mnie że nie będzie problemów najmniejszych, jeśli chodzi o wypłatę. Ponoć trwają tez prace nad rozważeniem części sporów.
Tak po prostu, wystarczy grzecznie zapytać co i jak. Inna sprawa, że zawsze dystans jest wskazany.

sallesman
Zdajesz sobie sprawę, że oni blokują depozyt i zyski? Od 1 lutego nic jeszcze nie zweryfikowali. To jest ściema straszna. Większość ludzi, którzy zarobili mają zablokowane wypłaty.
Dodatkowo dopiero od 17 stycznia mają w regulaminie, że w przypadku nadużyć mogą zabrać zyski z konta. Wcześniej odbierali bonus i nie dawali go więcej takiej osobie.
Sprawdzanie nadużyć swoją drogą, ale czemu blokują depozyt? Zyski powinny być poblokowane to bym zrozumiał a nie całość środków.
A suma poblokowanych wypłat, o której wiem, sięga 500k EURO.
Zdajesz sobie sprawę, że oni blokują depozyt i zyski? Od 1 lutego nic jeszcze nie zweryfikowali. To jest ściema straszna. Większość ludzi, którzy zarobili mają zablokowane wypłaty.
Dodatkowo dopiero od 17 stycznia mają w regulaminie, że w przypadku nadużyć mogą zabrać zyski z konta. Wcześniej odbierali bonus i nie dawali go więcej takiej osobie.
Sprawdzanie nadużyć swoją drogą, ale czemu blokują depozyt? Zyski powinny być poblokowane to bym zrozumiał a nie całość środków.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”
-
- Stały bywalec
Zgadzam się, te bajki o przeprowadzaniu "dochodzenia na koncie" czy dziesiątki innych są tylko po to, żeby odwlec co nieuchronne.
Szwajcar pisze:sallesman
sallesman
Wcześniej w grudniu zapowiedzieli, że wycofują wypłaty przez Skrill.
Zabrakło im pewnie złotówek na Skrillu.
Jeden z użytkowników forum napisał, że w listopadzie weryfikowali mu konto przed wypłatą, ale po 2 tygodniach wypłacili. A miał zarobione jakieś 200% konta.
Od 1 lutego nie wypłacają wcale klientom z Polski, którzy zarabiają.
Powód jest prozaiczny, wypłaty zaczęły przekraczać wpłaty na konto zbiorcze Irona w Polsce.
Wcześniej w grudniu zapowiedzieli, że wycofują wypłaty przez Skrill.
Zabrakło im pewnie złotówek na Skrillu.
Jeden z użytkowników forum napisał, że w listopadzie weryfikowali mu konto przed wypłatą, ale po 2 tygodniach wypłacili. A miał zarobione jakieś 200% konta.
Od 1 lutego nie wypłacają wcale klientom z Polski, którzy zarabiają.
Powód jest prozaiczny, wypłaty zaczęły przekraczać wpłaty na konto zbiorcze Irona w Polsce.
Ludzie listy piszą.. ot tyle.. Zresztą pożywiom uwidiom..
sallesman
Ludzie piszą różne rzeczy,
tylko, że jak do mnie ktoś pisze to ja od razu chcę dowodów i przesłania historii konta, żeby to potwierdzić a nie bajki.
Ludzie piszą różne rzeczy,
tylko, że jak do mnie ktoś pisze to ja od razu chcę dowodów i przesłania historii konta, żeby to potwierdzić a nie bajki.
Pani Karolina, zazwyczaj przemiła osoba jest pracownikiem Irona i reprezentuje wyłącznie interes pracodawcy. W niewątpliwie trudnej sytuacji w jakiej się znalazł Iron (tak naprawdę to nie wiemy w jakiej i z jakiego powodu, ani skali problemów) zarządzający kontami klientowskimi mają z góry narzucona politykę informacyjna. zwóć uwagę , że p. Karolina na dobrą sprawę nie powiedziała ci nic konkretnego, nie rozwiała żadnych wątpliwości i dalej błądzimy w ciemnościach...sallesman pisze:Witam wszystkich