IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

dzinks1
Bywalec
Bywalec

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: dzinks1 »

Generalnie wyglada na to ze IronFX upadnie w ciagu kliku najblizszych tygodni, zaszkodzi to wszystkim brokerom i calej branzy, ludzie, ktorzy chwala Iron na tym forum to zwykle podstawione slupy.

fiskusz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fiskusz »

Jasne, ze nie. Czytam te forum od kilku miesiecy, czytajac takie bzdury postanowilem zalozyc profil i dodac zrzut z mojego konta skrill na ktorym widac wyplate, pewnie jeszcze trzeba pokazac cala historie, podac dane oraz adres zamieszkania, a pozniej spokojnie czekac, az przyjda zeby porwac dziecko... wplac sobie 100 euro, pograj 2 dni i wyplac, a nastepnie pochwal sie swoja opinia. Broker ukaral cwaniaczkow, ktorzy oszukiwali pod bonus, bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

jackub pisze:Czy nie wyglądają, co najmniej podejrzanie wypowiedzi zachwalające Irona przez osoby które np zarejestrowały sie wczoraj, czy kilka dni temu na Nawi i maja dwa wpisy tylko?? Albo pięć a i tak wiekszośc dotycząca chwalenia IronFx??
Nie budzi mojego zaufania, żeby nie powiedzieć że jest odwrotnie.....
Czy to nie praktyka wczesniej stosowana w FPA??
Ależ skąd :)
To po prostu zadowoleni klienci , którzy wyczuli kobiecym instynktem, że na tym forum oczerniają ich brokera i postanowili bronić go własnym ciałem.
Ja im wierzę :P
Choć po info o problemach z wypłatami raczej nic bym tam nie wpłacił :)
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

axwaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: axwaw »

Mam tam od niedawna konto - ale doświadczenia jak najgorsze;
nie mówię już o warunkach handlu (duże spready plus prowizja, swapy nawet na kontrakty futures i w obie strony minusowe, duża odległość od stopa- spójrzcie przykładowo na kontrakt na DAX-a),
ale nie spotkałem się z tym wcześniej aby account managerowie wydzwaniali do klientów dlaczego ci nie grają :) Poza tym o tym ,że w przypadku braku aktywności pobierana jest opłata 4%, też jakoś nikt nie wspomniał :)

gibon2277
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: gibon2277 »

fiskusz
Bywalec
Bywalec

150 rachunków z zalegającymi wypłatami.
Zgodnie z oskarżeniami zawartymi w pozwie zbiorowym, IronFX miał nie wypłacić środków w przypadku 150 rachunków, które zostały założone dzięki udziałowi brokerów wprowadzających (IB). Łączna suma środków zgromadzona na tychże kontach wynosiła prawie 1.25 mln dolarów.

150 klientow na caly swiat to na prawde duzo... Jak lamali regulamin to jest nagroda-wstrzymana kasa, a ze udawalo sie ponad rok to teraz walcza:) Dziwnym trafem wszyscy zakladali pod tych samych IB i kazdy korzystal z bonusa, jeden tracil a drugi zarabial + IB zarabial prowizje, tak to chyba dziala? Przez rok ciagneli z glup... Irona, az ten zauwazyl, teraz zamiast medalu dostali kare, lepiej naglosnic jaki to broker zly.

Tutaj podobny przypadek, ktory ktos opisal o brokerze XM i tylko jeden poszkodowany, nie wiem jak to rozumiec i sorki, ze dodalem w tym samym dziale.

http://oszukani-przez-xm.pl/

Nie jestem pracownikiem ironfx, mam u nich dwa rachunki i nigdy nie mialem problemow z wyplata, poslizgi zdarzaja sie pod dane, ale to juz norma u brokerow MM i mozna to przeskoczyc uzywaja EA.

EWUNIA
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: EWUNIA »

Ja wczoraj złożyłem wniosek o wypłatę (tych z plusu) i....... czekam bo na stronie wyświetla :"Formularz będzie dostępny jedynie po weryfikacji danych." a gdzie byli jak były wpłaty i wtedy pasowała weryfikacja - telefonicznie dowiedziałem się że mają jakieś zmiany systemu i coś do końca miesiąca będą przy tym grzebać - ale chyba to raczej nie powinno się jedno z drugim kłócić - coś zaczyna się "reklama" zagęszczać - trzeba jednak obserwować broka cały czas bo wiadomo - niby cacy ale coś się w trybikach zaczyna zgrzytać

fiskusz
Bywalec
Bywalec

:) czyli juz oszukali czy dopiero "moze" oszukaja, az sie nie chce czytac... napisz jak potwierdzisz swoja tozsamosc bo od tego trzeba zaczac jak sie zaklada rachunek, nigdy odwrotnie

EWUNIA
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: EWUNIA »

potwierdzasz tożsamość jak zakładasz konto - to chyba pewne - jak dla mnie , konto mam u nich od 4m-cy i było ok i od strony przyznawania bonusu i od strony kontaktu w sprawie pytań , potwierdzenie weryfikacji przesłanych dokumentów itp itd , polecający brokera nie miał u nich nigdy problemów ( z jego opinii wszystko ok - zaznaczam że nie jest z pierwszej łapanki na forexie ) - dzisiaj dostałem odpowiedz od IronFX że w ciągu 2-3dni powinienem dostać wypłatę - tylko że jak mam jeszcze kontrolować odzyskiwanie własnej kasy no to jak dla mnie już trochę mniej poważna "figura" broka

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

W kwestii opłat ironFX

Z warunków Iron FX:
"The Client agrees thet the Company is entitled to change its fees unilaterally without any consultation or prior consent from the Client"
Co nie mniej nie więcej oznacza:
Klient zgadza się, że firma ma prawo do zmiany opłat jednostronnie bez konsultacji lub uprzedniej zgody klienta

moga soboie podciągnąć wszystko pod ten punkt

ODPOWIEDZ