IronFx
Re: IronFx
Z uwagi na to że moja dyspozycja nadal nie została zrealizowana ( od 05 lutego - równe 3 tygodnie) i nikt nie jest w stanie udzielić mi informacji DLACZEGO , ani podać jakiejkolwiek daty złożyłem dzisiaj skargę do KNF :
https://www.knf.gov.pl/dane_wspolne/Ser ... cyjnej.jsp
W poniedziałek złoże zawiadomienie do prokuratury , na razie weryfikuje je jeszcze mój prawnik.
Postaram się na bieżąco informować jak wygląda sytuacja.
W żadne polemiki na forum nie będę się wdawać , więc pozostaną one bez mojej odpowiedzi aż do całkowitego załatwienia sprawy. Będę również wdzięczny za wszelkie sugestie innych działań , które można jeszcze podjąć - te proszę kierować na priv.
No i wyszperałem w necie jeszcze to :
http://www.forexpeacearmy.com/forex-for ... steps.html
W poniedziałek złoże zawiadomienie do prokuratury , na razie weryfikuje je jeszcze mój prawnik.
W żadne polemiki na forum nie będę się wdawać , więc pozostaną one bez mojej odpowiedzi aż do całkowitego załatwienia sprawy. Będę również wdzięczny za wszelkie sugestie innych działań , które można jeszcze podjąć - te proszę kierować na priv.
gosciu nie wiem czy czytales to forum ale po co opowiadasz glupoty i straszysz .przez ciebie zmarnowalem tylko czas bo wycofalem stamtad srodki z powodu tych wpisow.teraz wplacilem je ponownie.Wojta$ pisze:Z uwagi na to że moja dyspozycja nadal nie została zrealizowana ( od 05 lutego - równe 3 tygodnie) i nikt nie jest w stanie udzielić mi informacji DLACZEGO , ani podać jakiejkolwiek daty złożyłem dzisiaj skargę do KNF :
srodki masz zablokowane bo dziales wbrew regulaminowi.naduzywales bonusu i posiadales byc moze kilka kont.wiec do kogo ty masz pretensje.
Chce poinformowac ze normalni klienci nie maja problemow z wyplata srodkow.jest tylko okreslona grupa wobec ktorej toczy sie postepowanie.
Gościu nie wiem kim jesteś ale za swoje decyzje odpowiadasz ty sam ....Afiliat pisze:
gosciu nie wiem czy czytales to forum ale po co opowiadasz glupoty i straszysz .przez ciebie zmarnowalem tylko czas bo wycofalem stamtad srodki z powodu tych wpisow..
-
- Bywalec
Też mam problem czekam od 19, niby dostałem ten bonus, porobiłem pare transakcji i chce wypłacić swój depozyt, w dupie mając ten ich bonus.
- atlanticos
- Maniak
w tamtym tygodniu w srode zlecalem przelew a w piatek mialem pieniadze na koncie, w tym tygodniu wczoraj zlecenie poszlo, pieniadze na konto wplynely dzis... Mam kilka kont w Ironie od bardzo dawna, używam bonusów, ale nie bawie sie jak co niektorzy w przepompowywanie bonusu miedzy kilkoma kontami za pomoca pozycji przeciwstawnych. Nigdy nie mialem problemow z tym brokerem i jak widac po realizacji biezacych wyplat nie ma ich nadal...
Pewnie zaraz ktos napisze ze nie jestem wiarygodny jak juz ktos tu uslyszal i ze podstawil mnie broker
, ale to jego sprawa. Nie jestem nowy na forum i wpis tutaj zamieszczam tylko w celu wyrazenia opinii na temat brokera. Dla mnie jest w porzadku
Pewnie zaraz ktos napisze ze nie jestem wiarygodny jak juz ktos tu uslyszal i ze podstawil mnie broker

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
- zastapmnie
- Pasjonat
Czołem, Żabkaatlanticos pisze:w tamtym tygodniu w srode zlecalem przelew a w piatek mialem pieniadze na koncie, w tym tygodniu wczoraj zlecenie poszlo, pieniadze na konto wplynely dzis... Dla mnie jest w porzadku
A używasz może tej ich karty do wypłat z bankomatów? Chodzi mi bardziej o koszty związane z korzystaniem z niej - przewalutowania, opłaty itp.
To w sumie pytanie także dla innych. Czy w ogóle kalkuluje się stosowanie tego narzędzia do pobierania środków.
Może ktoś zna innego brokera, który oferuje podobną usługę?
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
-
- Pasjonat
XM ma karty. Ponadto bardziej egzotyczni brokerzy jak Justforex czy Mayzus , Roboforex.zastapmnie pisze:Czołem, Żabkaatlanticos pisze:w tamtym tygodniu w srode zlecalem przelew a w piatek mialem pieniadze na koncie, w tym tygodniu wczoraj zlecenie poszlo, pieniadze na konto wplynely dzis... Dla mnie jest w porzadku
A używasz może tej ich karty do wypłat z bankomatów? Chodzi mi bardziej o koszty związane z korzystaniem z niej - przewalutowania, opłaty itp.
To w sumie pytanie także dla innych. Czy w ogóle kalkuluje się stosowanie tego narzędzia do pobierania środków.
Może ktoś zna innego brokera, który oferuje podobną usługę?
Masz tu link do brokerów z kartami:
http://www.100forexbrokers.com/prepaid-mastercard
FxPro też oferuje kartę MasterCard.
Ogólnie to fajna sprawa w przypadku brokerów zagranicznych. Zazwyczaj wygląda to tak, że zlecamy "wypłatę" na tę kartę (tzw. karta pre-paidowa), co jest bezkosztowe i po jej zrealizowaniu właściwie od razu możemy się nią dowolnie posługiwać, czyli dokonywać zakupów w internecie, w sklepach, na stacjach czy wypłacać w bankomatach. Warto jednak najpierw zapytać brokera o cennik (roczny koszt może sięgać nawet 20 EUR, a każda transakcja może być dodatkowo płatna. Dochodzi też przewalutowanie jeśli nie mają kart PLN) - często brokerzy mają indywidualny cennik z bankiem z którym nawiązali współpracę.
Ogólnie to fajna sprawa w przypadku brokerów zagranicznych. Zazwyczaj wygląda to tak, że zlecamy "wypłatę" na tę kartę (tzw. karta pre-paidowa), co jest bezkosztowe i po jej zrealizowaniu właściwie od razu możemy się nią dowolnie posługiwać, czyli dokonywać zakupów w internecie, w sklepach, na stacjach czy wypłacać w bankomatach. Warto jednak najpierw zapytać brokera o cennik (roczny koszt może sięgać nawet 20 EUR, a każda transakcja może być dodatkowo płatna. Dochodzi też przewalutowanie jeśli nie mają kart PLN) - często brokerzy mają indywidualny cennik z bankiem z którym nawiązali współpracę.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- aniacfiszan
- Gaduła
wadą takich kart jest to, że zazwyczaj nie da się na nie wypłacać zysku, tylko depozyt, tak jest na pewno w przypadku kart IronFx. Gdyby dało się dzięki karcie używać również zarobionych środków byłoby super. Karta nie jest też bezpośrednio powiązana z rachunkiem MT4 więc trzeba zlecać wypłatę środków na kartę jak zwykłą wypłatę i tu duży minus za brak możliwości wypłat zysku na kartę, ale może kiedyś się to zmieni...
Naprawdę nie można więcej wycofać niż wpłacony depozyt? W FxPro można nomrlanie wypłacać zysk na tę kartę. Inaczej to trochę bez sensu... 

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu