IronFx
-
- Bywalec
Re: IronFx
Witam,
w środę 18.02 ok 23 zleciłem wypłatę. Pojawił się komunikat, że z kwoty zostanie pobrana prowizja 4%.
(no nic w warunkach wypłaty nie ma nic takiego ale to szczegół)
w czwartek 19.02 mój opiekun poinformował mnie, że ew. jakby pobrali te 4% - to zwrócą bo to dotyczy rachunków które były np nieaktywne i nie było na nich żadnych transakcji
w czwartek 19.02 dostałem potwierdzenie wypłaty (potraconej o 4%) i następnie potwierdzenie wypłaty tych 4%
w piątek 20.02 na konto IronFx wróciła kwota 4% na mój rachunek
w piątek 20.02 na moje konto wróciła kwota bez 4%, które znalazły się spowrotem na rachunku brokerskim ;-)
Podsumowując kasa wróciła ale coś mieszają z dodatkowymi opłatami, które wracają na rachunek brokerski powiem dziwna sprawa.
Pozdrawiam
PS
dodam że miałem bonus 100% z grudnia, jednakże nie miałem straty więc broker nie był stratny bo dodatkowo zarobił na moich transakcjach.
w środę 18.02 ok 23 zleciłem wypłatę. Pojawił się komunikat, że z kwoty zostanie pobrana prowizja 4%.
w czwartek 19.02 mój opiekun poinformował mnie, że ew. jakby pobrali te 4% - to zwrócą bo to dotyczy rachunków które były np nieaktywne i nie było na nich żadnych transakcji
w czwartek 19.02 dostałem potwierdzenie wypłaty (potraconej o 4%) i następnie potwierdzenie wypłaty tych 4%
w piątek 20.02 na moje konto wróciła kwota bez 4%, które znalazły się spowrotem na rachunku brokerskim ;-)
Podsumowując kasa wróciła ale coś mieszają z dodatkowymi opłatami, które wracają na rachunek brokerski powiem dziwna sprawa.
Pozdrawiam
PS
dodam że miałem bonus 100% z grudnia, jednakże nie miałem straty więc broker nie był stratny bo dodatkowo zarobił na moich transakcjach.
Nie ponoszę odpowiedzialności za wyrażoną opinię o forex
-
- Stały bywalec
piotr.maro pisze:Witam,
Pozdrawiam
PS
To niremiłe zaskoczenie. Mam jakiś stary rachunek u nich nawet chyba z jakąś kasą,
Opóźnienia z wypłatami mieli z powodu wprowadzenia nowego ,szybszego systemu wypłat na konta PLN.
Małe sprostowanie - nie mieli tylko cały czas mają opóźnienia. Nadal nie jest zrealizowana moja wypłata z 5 lutego pomimo ciągłych zapewnień ze strony opiekuna , że wszystko jest ok a kasa zostanie wysłana to dziś, to jutro, już za momencik.Afiliat pisze:Opóźnienia z wypłatami mieli z powodu wprowadzenia nowego ,szybszego systemu wypłat na konta PLN.
Czy to wygląda poważnie???
A zupełną NIEPRAWDĄ jest że dotyczy to kont w PLN - dotyczy to wszystkich walut.
Dodam też jeszcze , że na moim rachunku NIE MA żadnego bonusu ( został odjęty daaaawno temu przy zleceniu poprzedniej wypłaty).
bo zes zlecil wyplate przed wprowadzeniem nowego systemu.wyplac sobie dzisiaj to bedziesz mial nasteonego dnia na koncie.Wojta$ pisze:Małe sprostowanie - nie mieli tylko cały czas mają opóźnienia. Nadal nie jest zrealizowana moja wypłata z 5 lutego pomimo ciągłych zapewnień ze strony opiekuna , że wszystko jest ok a kasa zostanie wysłana to dziś, to jutro, już za momencik.Afiliat pisze:Opóźnienia z wypłatami mieli z powodu wprowadzenia nowego ,szybszego systemu wypłat na konta PLN.
Czy to wygląda poważnie???
A zupełną NIEPRAWDĄ jest że dotyczy to kont w PLN - dotyczy to wszystkich walut.
Dodam też jeszcze , że na moim rachunku NIE MA żadnego bonusu ( został odjęty daaaawno temu przy zleceniu poprzedniej wypłaty).
Broker bez problemu wypłaca pieniadze, pozniej lub jutro wrzuce screen z konta skrill. Wyplata złozona w piatek wieczorem i dzisiaj rano już jest na moim skrillu, kwota 4900 euro.
Od ponad roku trwal proceder gry pod bonus, robily sie grupki ktore w ten sposob zarabialy pieniadze u brokera, przez rok nikt tego nie zauwazyl i w koncu przyszedl dzien w ktorym sprawdzili rachunki klientow z China oraz innych krajow, okazalo sie w Chinach wiekszosc klientow w ten sposob zarabiala i rowniez trafilo na klientow z Polski
Teraz jest wielkie zdziwienie ze broker zly, a trader dobry. Trzeba bylo myslec o tym, ze przyjdzie taki dzien i wujek IronFX zakreci korek, a nie kazdy chcial ssac palca do konca. Osoby ktore maja wstrzymane wyplaty braly udzial w tym procederze, ktory jest zabroniony, osoby korzystajace z uslug tej firmy w sposob uczciwy moga w kazdej chwili wyplacic pieniadze, tak jak ja czy inne osoby, ktore pisaly ze bez problemu wyplacaja. Nie jest pracownikiem IronFX, nikt z was sie nie przyzna ze oszukiwal, lepiej napisac ze broker oszukuje
Od ponad roku trwal proceder gry pod bonus, robily sie grupki ktore w ten sposob zarabialy pieniadze u brokera, przez rok nikt tego nie zauwazyl i w koncu przyszedl dzien w ktorym sprawdzili rachunki klientow z China oraz innych krajow, okazalo sie w Chinach wiekszosc klientow w ten sposob zarabiala i rowniez trafilo na klientow z Polski

Teraz jest wielkie zdziwienie ze broker zly, a trader dobry. Trzeba bylo myslec o tym, ze przyjdzie taki dzien i wujek IronFX zakreci korek, a nie kazdy chcial ssac palca do konca. Osoby ktore maja wstrzymane wyplaty braly udzial w tym procederze, ktory jest zabroniony, osoby korzystajace z uslug tej firmy w sposob uczciwy moga w kazdej chwili wyplacic pieniadze, tak jak ja czy inne osoby, ktore pisaly ze bez problemu wyplacaja. Nie jest pracownikiem IronFX, nikt z was sie nie przyzna ze oszukiwal, lepiej napisac ze broker oszukuje

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2015, 14:42 przez fiskusz, łącznie zmieniany 1 raz.
NAPISZĘ SPECJALNIE DLA CIEBIE DRUKOWANYMI - KONTO MOJE KONTO JEST BEZ BONUSAfiskusz pisze:Broker bez problemu wypłaca pieniadze, pozniej lub jutro wrzuce screen z konta skrill. Wyplata złozona w piatek wieczorem i dzisiaj rano już jest na moim skrillu, kwota 4900 euro.
Od ponad roku trwal proceder gry pod bonus, robily sie grupki ktore w ten sposob zarabialy pieniadze u brokera, przez rok nikt tego nie zauwazyl i w koncu przyszedl dzien w ktorym sprawdzili rachunki klientow z China oraz innych krajow, okazalo sie w Chinach wiekszosc klientow w ten sposob zarabiala i rowniez trafilo na klientow z Polski![]()

No i sorry kolego , ale Twoja wiarygodność jest dla mnie co najmniej wątpliwa. Wystarczy poczytać Forex Peace Army na temat wielu pozytywnych wpisów rzekomych klientów a tak naprawdę podszywających się pod nich pracowników Ironfx i osób powiązanych . FPA zwrócił się oficjalnie do CEO IronFX w tej sprawie , a że reakcji nie było żadnej to oficjalnie rekomenduje jak poniżej :
Overall Rating: (2.341) Iron Fx | Caution Advised | Broker Reviews | Forex Peace Army
Get code for your site
Total Reviews: 94
Last Updated: 2015-02-22
Special Notes:
The FPA has repeatedly requested to communicate with the CEO of IronFx regarding the unethical behavior of employees of the company. Two employees who have been asked to put the FPA in touch with the CEO have refused to do so.
Readers of this review page should note the fake reviews left by IronFx employees pretending to be clients. These are from "Dimitri, London, United Kingdom" on 2013-08-02 and "Eva Leine, Stuttgart, Germany on 2013-02-04".
IronFx employees have also spammed the FPA's forums on three occasions.
First IronFx Forums Spam Incident - 2012-11-12
Second IronFx Forums Spam Incident - 2013-05-24
Third IronFx Forums Spam Incident - 2014-02-05
These incidents began in November 2012. The most recent was in February of 2014.
The FPA recommends AGAINST doing business with IronFx until the CEO steps in and convices company employees to stop acting in an unethical fashion. If this is how employees follow simple forum and review site rules, can you trust them to follow rules about handling your money?
There is an FPA Traders Court guilty verdict against IronFx. The FPA considers this to be one more reason to beware of this company.
Ty chyba nie widzisz, ze z tego forum tylko ty i dwoch pozostalych ma problem z wyplata a xxxx klientow nie.
Dodaj swoj statement i wtedy mozna dyskutowac, ale pewnie po tym jak oczerniles firme sa obawy, czy czasami nie zaloza sprawy o pomowienia i wyjdzie akcja bonus
-- 23 lut 2015, 16:07 --
Kazdy z brokerow ma cos na sumieniu, ale jak sam szukasz problemow to pozniej pretensje mozna miec tylko do siebie:( Zerknij na wyplate, prywatny skrill i zlozone w piatek po poludniu. Mam znajomych, ktorzy rowniez maja rachunki u tego brokera i nikt im nie robi problemow z wyplatami i wyplacaja spore kwoty.
Dodaj swoj statement i wtedy mozna dyskutowac, ale pewnie po tym jak oczerniles firme sa obawy, czy czasami nie zaloza sprawy o pomowienia i wyjdzie akcja bonus

-- 23 lut 2015, 16:07 --
Kazdy z brokerow ma cos na sumieniu, ale jak sam szukasz problemow to pozniej pretensje mozna miec tylko do siebie:( Zerknij na wyplate, prywatny skrill i zlozone w piatek po poludniu. Mam znajomych, ktorzy rowniez maja rachunki u tego brokera i nikt im nie robi problemow z wyplatami i wyplacaja spore kwoty.
Sądzę, że nie należy oceniać brokera na podstawie jednostkowych sytuacji.. Mam w Iron Fx cztery konta, i jak dotychczas wszystko ok.. Sianie niepokojów wśród inwestorów niczemu nie służy.. Czytając te polemiki, wpadłem w małe zaniepokojenie, jednakże oceniając całokształt widzę że jest to przyzwoity broker, i nie ma podstaw do paniki..
Cierpliwości Panowie, zapewne wszystko się skończy dobrze.
Cierpliwości Panowie, zapewne wszystko się skończy dobrze.
Czy nie wyglądają, co najmniej podejrzanie wypowiedzi zachwalające Irona przez osoby które np zarejestrowały sie wczoraj, czy kilka dni temu na Nawi i maja dwa wpisy tylko?? Albo pięć a i tak wiekszośc dotycząca chwalenia IronFx??
Nie budzi mojego zaufania, żeby nie powiedzieć że jest odwrotnie.....
Czy to nie praktyka wczesniej stosowana w FPA??
Nie budzi mojego zaufania, żeby nie powiedzieć że jest odwrotnie.....
Czy to nie praktyka wczesniej stosowana w FPA??