IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

rafino
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: rafino »

green7 pisze:
rafino pisze:Ale w tym miesiącu Iron zaczął wycofywanie się z oferty bonusowej. 60% spadło do 40, i wprowadzono kopię bezsensownego bonusu 100% zwiększającego dźwignię. Wygląda na to że oferta bonusowa będzie marginalizowana, a w zamian warunki transakcyjne ulegną nieznacznej poprawie. Ale jeśli nie dla bonusu to nie wiem z jakiego powodu wsadzanie kasy do Irona ma sens. A już tym bardziej na konta stp gdzie bonus w ogóle nigdy nie przysługiwał.
A filmiki ze szturm chińskich klientów na biura IronFx widziałeś ? Tam nagminnie korzystano z bonusu, do tego stopnia, że Iron wprowadził dla tej nacji inne reguły bonusów. To samo jest i u nas, bonus spada - co oznacza, że biznesowo raczej nie opłaca im się utrzymywać go na wysokim poziomie.
Taak, widziałem :D Ale jest to brudna sytuacja z obu stron. Nawet jeśli faktycznie złapali tam osoby nadużywające bonus to przy okazji posądzili również wielu niewinnych. Bo jak można takie nadużycie udowodnić? Co jest dowodem? Jeśli zmawiali się w grupach na przeciwstawne transakcje, używając innych komputerów, innych rachunków, w żaden sposób ze sobą niepowiązanych. Iron podobno tak po prostu, na podstawie podejrzeń, zablokował im konta i de facto zabrał wszystkie środki. Wyobraź sobie, że Ty grasz uczciwie i nagle broker mówi, że zabiera Ci kasę bo zahedżowałeś się z Janem Kowalskim z Rzeszowa, którego w ogóle nie znasz. Bo może akurat pechowo on kupił lota na EUR/USD a Ty w podobnym czasie sprzedałeś lota. Przy tysiącach aktywnych klientów nietrudno o taką sytuację a wytłumaczyć się nie ma jak. Kasa ot tak przepada. I nie wymyśliłem sobie tej sytuacji - sam miałem styczność z takim przypadkiem

A bonus zapewne nigdy Ironowi się nie opłacał i generował straty, ale był jedynym motorem spektakularnego rozwoju, bez niego pozostaliby niszowym graczem. Dopóki skala działalności rosła w geometrycznym tempie wszystko było ok, a teraz kiedy rozwój przyhamował, wychodzą trupy z szafy. Ja z ciekawością będę obserwował tego broka bo może być jeszcze o nim głośno. If you know what I mean ;)

GawronB
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GawronB »

green7 pisze:
rafino pisze:Ale w tym miesiącu Iron zaczął wycofywanie się z oferty bonusowej. 60% spadło do 40, i wprowadzono kopię bezsensownego bonusu 100% zwiększającego dźwignię. Wygląda na to że oferta bonusowa będzie marginalizowana, a w zamian warunki transakcyjne ulegną nieznacznej poprawie. Ale jeśli nie dla bonusu to nie wiem z jakiego powodu wsadzanie kasy do Irona ma sens. A już tym bardziej na konta stp gdzie bonus w ogóle nigdy nie przysługiwał.
A filmiki ze szturm chińskich klientów na biura IronFx widziałeś ? Tam nagminnie korzystano z bonusu, do tego stopnia, że Iron wprowadził dla tej nacji inne reguły bonusów. To samo jest i u nas, bonus spada - co oznacza, że biznesowo raczej nie opłaca im się utrzymywać go na wysokim poziomie.
A to wszystko przypomina mi super dochodowe fundusze Bernarda Madoffa, też były MegaHiper naj...
Piramida finansowa aby rosła i przynosiła zyski swoim klientom ( oczywiście tym szczęśliwcom początkowym) musi mieć ciągły napływ świeżego kapitału , w miarę rozrostu piramidy napływ ten musi ciągle się rozrastać a jak wiadomo jest to niemożliwe w nieskończoność .
Oczywiście , miło jest coś dostać za darmo lub za ułamek wartości ale nic nie zwalnia od myślenia i zdrowego rozsądku
Więc ...czy warto ? Dla mnie nie ,ale dla tych co tracą na FX pewnie tak bo brok pokryje 40 czy tam 60 % strat, lecz w związku z tym czy nie lepiej oddać te 40 -60 % od razu na jakiś szlachetny cel i nie zawracać sobie głowy z FX? Przecież ci co chcą skorzystać z tego bonusu zakładają z góry stratę.
No i jeszcze jakieś tam chińskie lub staroruskie lub polskie przysłowie mówi " Jak sam nie zarobisz to nikt ci nie da" czy jakoś tak :mrgreen: :564:

rafino
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rafino »

GawronB pisze:A to wszystko przypomina mi super dochodowe fundusze Bernarda Madoffa, też były MegaHiper naj...
Piramida finansowa aby rosła i przynosiła zyski swoim klientom ( oczywiście tym szczęśliwcom początkowym) musi mieć ciągły napływ świeżego kapitału , w miarę rozrostu piramidy napływ ten musi ciągle się rozrastać a jak wiadomo jest to niemożliwe w nieskończoność .
No właśnie tak jak pisałem wolę nie głosić publicznych osądów, ale każdy niech sam oceni na co to wygląda ;) Bo okoliczności są wręcz książkowe
GawronB pisze:Więc ...czy warto ? Dla mnie nie ,ale dla tych co tracą na FX pewnie tak bo brok pokryje 40 czy tam 60 % strat, lecz w związku z tym czy nie lepiej oddać te 40 -60 % od razu na jakiś szlachetny cel i nie zawracać sobie głowy z FX? Przecież ci co chcą skorzystać z tego bonusu zakładają z góry stratę.
Otóż nie, mylisz się. Wcale nie zakładałem straty w ogólnym rozrachunku. Żadna strategia, myślę że Twoja też, nie przynosi 100% zyskownych transakcji. W Ironie miałeś ten komfort, że zarabiałeś na pipsie 2x więcej niż traciłeś. Oczywiście tylko przy początkowym saldzie rachunku. Ale mogłeś mieć tych rachunków 10,20, 30, ile chciałeś, a na każdym z nich oddzielny bonus, musiałeś tylko mieścić się w kwotowym miesięcznym limicie. Więc gram sobie na rachunku 1, trafia mi się jedna dwie lub trzy stratne transakcje, tnę straty na pół wypłacając środki i przenoszę się na rachunek 2 i za chwilę zarabiam już w pełnym wymiarze. To nie jest zakładanie z góry strat, to jest rewelacyjna optymalizacja wyników. Tu po prostu mogłeś otwierać 2x większą pozycję niż u innego broka, przy takim samym ryzyku, z 2x większymi potencjalnymi zyskami. Nie powiesz mi, że nie warto. Wtedy, kiedy Iron był całkowicie płynny i nie było żadnych przesłanek by miało się to nagle zmienić. Jasne, ryzyko było, ale korzyści też niemałe.

GawronB
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GawronB »

Otóż nie, mylisz się. Wcale nie zakładałem straty w ogólnym rozrachunku. Żadna strategia, myślę że Twoja też, nie przynosi 100% zyskownych transakcji. W Ironie miałeś ten komfort, że zarabiałeś na pipsie 2x więcej niż traciłeś. Oczywiście tylko przy początkowym saldzie rachunku. Ale mogłeś mieć tych rachunków 10,20, 30, ile chciałeś, a na każdym z nich oddzielny bonus, musiałeś tylko mieścić się w kwotowym miesięcznym limicie. Więc gram sobie na rachunku 1, trafia mi się jedna dwie lub trzy stratne transakcje, tnę straty na pół wypłacając środki i przenoszę się na rachunek 2 i za chwilę zarabiam już w pełnym wymiarze. To nie jest zakładanie z góry strat, to jest rewelacyjna optymalizacja wyników. Tu po prostu mogłeś otwierać 2x większą pozycję niż u innego broka, przy takim samym ryzyku, z 2x większymi potencjalnymi zyskami. Nie powiesz mi, że nie warto. Wtedy, kiedy Iron był całkowicie płynny i nie było żadnych przesłanek by miało się to nagle zmienić. Jasne, ryzyko było, ale korzyści też niemałe.[/quote]

O.K pewnie masz rację , a ja pochopnie wypowiedziałem się na temat tego bonusu nie do końca znając zasadę jego działania, za co przepraszam .

polon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polon »

[/quote]
Pokuszę się na mała porównanie . np z mForex i/lub Lmax
Iron ECN , mForex ECN , Lmax MTF
nadzór Iron cypryjski :D , mForex KNF polski , Lmax FCA angielski [/quote]
Przecież Iron też jest zarejestrowany w polskiej KNF.

Czyli widzę że Iron to przereklamowane g...., na bonusach mi nie zależy, dla mnie najważniejsze jest żeby broker był wypłacalny i nie robił mi sztuczek w trakcie tradingu.
A co myślicie o XM (Trading Point)? Następne g...., czy warto tam wejść? (w sumie też Cypr jak i u większości brokerów)
Czy jest wogóle jakiś broker godny zaufania? Bo tydzień jeździłem w sieci i każdy ma bardzo dobre jak i bardzo złe opinie.
Dostaję już kręćka od tego :shock:

polon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polon »

raposo pisze:A nie powstrzymuje Cię to, że jakieś tam, czyli cypryjskie regulacje to nie żadna rewelacja
No ale przecież Iron ma nie tylko cypryjskie regulacje.
To z ich strony:
"IronFX Limited w Wielkiej Brytanii jest firmą zarejestrowaną i nadzorowaną przez Komisję Nadzoru Finansowego FCA Financial Conduct Authority (była nazwa FSA) pod numerem licencji 585561.
Financial Conduct Authority (FCA) reguluje usługi finansowe w Wielkiej Brytanii, wspiera stabilność sektora finansowego oraz dba o bezpieczeństwo klientów."
oraz
"IronFX Global (Australia) Pty Ltd, jako spółka zależna IronFX Financial Services Limited, jest firmą zarejestrowaną i nadzorowaną przez Australijską Komisję Papierów Wartościowych i Inwestycji (Australian Securities and Investment Commission, czyli ASIC), pod licencją AFS numer 417482."

Czyli co? Kłamią? Bo już nic z waszych wypowiedzi nie kumam.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Jest wątek o XM na forum. Zawsze warto przeczytać opinie klientów. Brokera nie wybiera się w 5 minut, a im więcej wiesz tym lepiej dla Ciebie ;).

Iron zapewne podlega pod kilka regulacji, a wlasciwie to spółka matka, która ma firmy córki też w innych krajach pod innymi regulacjami. Pytanie gdzie zakładają konto Polakom - strzelam, że właśnie w tej cypryjskiej.

Macie gdzieś link do tego filmiku? Chyba, że chodzi o ten 19-minutowy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

polon pisze: No ale przecież Iron ma nie tylko cypryjskie regulacje.
To z ich strony:
"IronFX Limited w Wielkiej Brytanii jest firmą zarejestrowaną i nadzorowaną przez Komisję Nadzoru Finansowego FCA Financial Conduct Authority (była nazwa FSA) pod numerem licencji 585561.
Financial Conduct Authority (FCA) reguluje usługi finansowe w Wielkiej Brytanii, wspiera stabilność sektora finansowego oraz dba o bezpieczeństwo klientów."
Jak łatwo sprawdzić w Wielkiej Brytanii nadzór obejmuje spółkę IRONFX GLOBAL UK LIMITED.
Teraz zerknij u siebie z kim masz podpisaną umowę - a przekonasz się zapewne, że z cypryjskim oddziałem IronFX - więc te inne regulacje zupełnie nie dotyczą Twojego konta.
raposo pisze:Macie gdzieś link do tego filmiku? Chyba, że chodzi o ten 19-minutowy.

Ten 19 minutowy to zdaje się był materiał wyemitowany znacznie wcześniej w TV. Tu masz fotki: http://forexmagnates.com/ironfx-chinese ... oney-back/
był jeszcze gdzieś krótki filmik, ale jakoś go nie widzę.....
Green
Obrazek
Obrazek

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

GawronB pisze:
polon pisze:Witam, na wstępie chciałem się przywitać, ponieważ jestem nowy na tym forum, jednak czytam je już od dłuższego czasu :)
Planuję założyć konto ECN/STP w IronFX, ponieważ mój dotychczasowy broker FXSalt się przekręcił.
Nabrałem ochoty na IronFX-a bo jak widziałem w trakcie przeszukiwania sieci jest to dość popularny broker i z jakimiś tam jednak regulacjami.
Powstrzymuje mnie jednak to co tu wyżej czytam, że ostatnio wypłaty się przeciągają.
Proszę więc wszystkich, którzy w ostatnim czasie zlecali wypłatę o informację jak poszło i ile czasu czekali.
Z góry dzięki i pozdro
Wybacz, ale co widzisz u nich takiego dobrego? Co jest takiego , czego nie ma inny broker?
Pokuszę się na mała porównanie . np z mForex i/lub Lmax
Iron ECN , mForex ECN , Lmax MTF
nadzór Iron cypryjski :D , mForex KNF polski , Lmax FCA angielski
Iron nachalne reklamy lipne bonusy, mForex brak, Lmax brak.
Iron wypłaty kasy długo i nierzetelnie, mForex 2 godz. jeśli masz w mbanku konto lub 24 H w innym banku, Lmax 24 H.

Dziwię się że po przygodzie z FX Salt szukasz kolejnej ewentualnej przygody w tym samym rodzaju. :564:
Potwierdzam w mBanku, znaczy w mForex kasa szybciutko na koncie. Chyba muszą zaksięgować do 17 czy 17.30 jak mi kiedyś pisali.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

adamsokolik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: adamsokolik »

Drodzy Państwo,
IronFx jest obecnie w ciężkiej sytuacji. Reprezentuję Klienta z dużym kapitałem, którego nie odzyskał od kilku tygodni. Jako potwierdzenie stawianych tez w pozwie i zawiadomieniu do prokuratury potrzebuję innych klientów IronFx, którzy są w podobnej sytuacji.
Bezpłatnie będą mogli Państwo otrzymać informację jak w najszybszym z możliwych terminów dołączyć do naszych działań w celu odzyskania pieniędzy. Dzięki wspólnemu działaniu uda się nam zainteresować odpowiednie służby aby zablokować możliwość wyprowadzenia majątku tej firmy z kraju.
Kontakt: adamsokolik@onet.eu

ODPOWIEDZ