Ile zarobiłeś na forex?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Na dzień dzisiejszy zarobiłem łącznie:

+1000 000 PLN i więcej
19
12%
+100 000 PLN
7
4%
+1000 PLN
19
12%
+100 PLN
11
7%
Jestem na minusie
70
44%
Gram tylko na demo
18
11%
Kliknę dla zabawy
14
9%

Liczba głosów: 158

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Re: Ile zarobiłeś na forex?

Nieprzeczytany post autor: brother »

cajto pisze:1) Szczyty na górze, dołki na dole, te były po środku = nikłe szanse powodzenia.

2) Nie wygłupiaj się stary, a na czym miałem pokazać jak nie na historii :roll: Zresztą Twoje screeny tez pokazują to co się wydarzyło, a nie to co będzie :lol:
Ja pokazałem poprawną formację, Ty nie. Wystarczy.
L była zagrywana wg moich zasad (TL + M1)
Poprawną w jakim sensie? cały czas ci tłumaczymy, że dla rynku jest to nieistotne. Wejścia z LT D1 na tf m1 znam to z autopsji, kiedyś też tak robiłem, ale to na początku raczej.
cajto pisze:4) AF? Na tej parze pierwsze skrzypce gra BOJ - kupujemy / ograniczamy / itd, cała reszta jest tłem, barwnym ale jednak tłem.
Gdzie siedzą miski i byki? A skąd ja mam to wiedzieć :D Mnie interesują potencjalne miejsca zwrotów trendów (w skali Intraday), zawrócą czy będą kontynuować, to już powie cena w tym rejonie, a ja mam nadzieję poprawnie to odczytam .
A jak interpretujesz to kupujemy ograniczamy skoro nie interesuje cię AF? skąd wiesz co wpływa na skupowanie/ograniczanie? mam wrażenie, że na szybko coś tam zobaczyłeś , ale za bardzo na czym to polega nie wiesz.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Janus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Janus »

Z badania przeprowadzonego przez Urząd Komisji Nadzoru Finansowego (UKNF) wśród krajowych domów maklerskich oferujących klientom możliwość inwestowania na rynku forex w ramach internetowych platform transakcyjnych wynika, że w okresie od 1 stycznia 2012 r. do 31 grudnia 2012 r. około:

• 81% aktywnych klientów korzystających z internetowych platform transakcyjnych rynku forex zrealizowało stratę,
• 19% aktywnych klientów korzystających z internetowych platform transakcyjnych rynku forex zrealizowało zysk.

Dodatkowo, w przypadku około 93% wszystkich forexowych kont klienckich, klienci nie osiągnęli dodatniego wyniku1 .

Ja zmieściłem się w tej ankiecie

QTrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: QTrader »

brother pisze:Cajto pokaż mi te wejście z Jena bo malujesz coś tam sobie na historii, piszesz o wejściach z d1 na m1, to co opisujesz świadczy jednak o tym, że grasz od niedawna i nie wiesz na czym to polega. Nie chodzi mi tu nawet o twój staż, ale podejście, negujesz wpływ kluczowych czynników. Wesoło malujesz zaszłości historyczne pisząc "tu bym wszedł ", malarzy na forum jest wielu :wink:
Brother powiedz mi czego oczekujesz?.
Raportów opisujących skuteczność strategii w ścisłych statystycznych parametrach?
Forum to nie naukowy ośrodek badawczy. Tutaj konto może założyć nawet 9 latek.

To co ludzie piszą trzeba dokładnie sprawdzać samemu albo przyjmować na wiarę jak kazanie z ambony.

Nikt też nie poda zasad systemu uznaniowego bo najczęściej takie zasady po prostu nie istnieją lub są na tyle rozmyte ze ich zapisanie jest ekstremalnie trudne (zasada: zasady się ciągle zmieniają).
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
czango
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: czango »

Dlaczego tylu ludzi traci? Jak ktoś zaczyna na forexie to przede wszystkim zauważa możliwość bardzo szybkiego zysku , jest podniecony tym co może zyskać , problem zaczyna się jak wejście w rynek zaczyna przynosić straty , wielu ludzi nie radzi sobie z tym gdzie obciąć stratę , zaczyna się trzymanie pozycji za wszelką cenę , a ta cena może być za wysoka i niestety jedna nawet mała strata może pociągnąć za sobą większą i jeszcze większą , aż do wyzerowania konta .
To nie jest wina systemu , tylko psychologii , człowiek ma ego , które mówi mu , że powinien być konsekwentny i czekać aż dana pozycja przyniesie zysk .
Wielu ludzi wpada w tą pułapkę własnego ego , ale rynek robi swoje i podąża nie tam gdzie chcemy .
Najtrudniejszą psychologicznie rzeczą dla człowieka jest pozbycie się własnego ego(izmu) .
I choćbyś znał doskonale całą analizę techniczną i fundamentalną to musisz tak panować nad sobą , żeby zamknąć pozycję jak zaczyna przynosić zbyt dużą stratę , tutaj wiara w swoją wiedzę na nic się nie przyda .
Jedynie ludzie , którzy są w stanie szybko stwierdzić swój błąd i przekonać samych siebie , że są w błędzie , zamknąć stratną pozycję , mogą osiągnąć sukces .
Każdy kto zbytnio wierzy w siebie , niestety musi przegrać .

Ps , jeśli ktoś wierzy w systemy automatyczne , to niech sobie zagra w szachy , szachy mają ograniczoną liczbę pól , jest ich tylko 64 , ale możliwości różnych kombinacji idą w biliony , załóżmy że forex to gra w szachy na 1000 pól , co i tak jest zaniżoną liczbą , nie ma na świecie na razie komputera , ani systemu , który potrafiłby to ogarnąć .
It' s ok to lose money , we can make it back , but lose the balls and it's game over .

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

KNF o forex: http://wyborcza.biz/Waluty/1,111132,142 ... zysku.html

-- Dodano: śr 03-07-2013, 8:06 --

A tak poczytałem sobie komentarze pod artykułem i znowu dowiedziałem się, że forex i giełda to hazard i powinny być zakazane bo ludzie "piniondze" tracą.

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

Ja doskonale rozumiem kolegę Brother'a. Sam przez kilka lat przechodziłem przez tego typu frustrację. Przeglądałem fora, szukałem informacji ale nie znalazłem nic lub prawie nic co miałoby jakąkolwiek wartość na rynku. Bo jeśli szukasz informacji i znajdujesz temat na 2000 stron lub więcej gdzie ludzie podniecają się jakimś systemem. A ja biorę ten system i już na pierwszy rzut oka i kalkulację widzę, że jest on stratny statystycznie,to widzę, że to nie ma sensu.

Najpierw ludzie się podniecają systemem bez kalkulacji czy ma on szanse na rynku, potem jak nie zarabiają to zwalają na psychikę lub mm.

Jeśli twój system nie będzie dawał dochodowych sygnałów to choć byś miał świetny MM i psychikę to będziesz regularnie zerował każde konto, prędzej lub później. Z dobrym MM będziesz tracił wolniej a ze złym szybciej.

Znalezienie dochodowych setupów jest niezwykle trudne i to na tym polega trudność tego rynku. Jeśli ktoś twierdzi inaczej to sam siebie oszukuje [moim zdaniem]. Zobaczcie na konkursy Myfxbook tam goście mają ogromną skuteczność, przewidują 80-90% ruchów i zarabiają ogromne kwoty. Zaraz powicie, że to demo, bla bla bla i tak dalej. To otwórzcie demo i uzyskajcie taką skuteczność przez miesiąc to wtedy pogadamy. Założę się, że będziecie otwierać demo za demem i nie powtórzycie ich wyniku.

Oczywiście są tam marne konta które liczą na szczęście ale co powiecie o 10 000% zysku z DD 8%? I konto które przetrwało przez miesiąc? To nie jest przypadek czy szczęście to statystyka.

Pozdrawiam
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Wysoka skuteczność jest raczej efektem szerszego SL niż np 5 pip i przede wszystkim SL w miejscu gdzie jest to uzasadnione a nie wedle zasady xpip od zlecenia i przewidzenie kierunku ruchu niż nauka znajdowania "magicznych setupów" które sprawdzają się w 90%

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Nie ma ludzi nieomylnych.
Większość strat jest spowodowana małym zapasem na błędy. Wpłać 100000 i graj 0,5% ryzyka. Za jakiś czas okaże się ile twój system potrzebuje zapasu. Testy analizę i tuning zaś najlepiej robić w tym interwale, gdzie większość systemów się wywala. np styczeń każdego roku :)
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Fx1234
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Fx1234 »

Jeżeli grając RR s1:3z ustawisz zlecenie i mniej więcej ktoś ustawi przeciwne zlecenie na tym samym poziomie, mniej wiecej w tym samym czasie, z tym samym RR to bardzo możliwe, że starcicie oboje :)
Nie widzisz zleceń na forexie, grasz w ciemno.
Jeżeli masz L RR 1:1 15p, i inna osoba zloży zlecenie 5 pipsów niżej z tym samym RR 15p ale S, to najprawdopodobniej skończycie razem na SL :)
Nie widzisz pozycji innych graczy. A każda giełda dąży do maksymalizowania obrotu - im więcej osób składa zlecenia tym lepiej, a jeszcze lepiej im wiekszy lot.
Każdą cenę można zmienić "przesunąć" bez zawierania transakcji. Cena to tylko oferta, po twojej akceptacji "kupnie L lub S" jest już inna gra :)

ODPOWIEDZ