Ile zarobiłeś na forex?
Re: Ile zarobiłeś na forex?
Czy mógłbyś brother wkleić dalszą częsć wykresu, tak z ciekawości, moim zdaniem na końcu wykresu jest idealna sytuacja podwójnego szczytu i czas na podjecie decyzji, dla lepszej wizualizacji zaznaczylem obszar kolorem niebieskim.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Czy wiesz, że....
...Skuteczni inwestorzy u pewnego brokera przeciętnie trzymają swoje pozycje otwarte aż o 30 godzin dłużej, niż ci, którzy tracą pieniądze?
...Maksymalne obsunięcia kapitału skutecznych inwestorów u pewnego brokera nie przekraczają 24%?
...Próg minimalnej skuteczności zyskownych strategii transakcyjnych wśród Klientów u pewnego brokera to 25%?
...znaczny odsetek skutecznych inwestorów u pewnego brokera nie używa zleceń zabezpieczających Stop Loss składanych w systemie?

...Skuteczni inwestorzy u pewnego brokera przeciętnie trzymają swoje pozycje otwarte aż o 30 godzin dłużej, niż ci, którzy tracą pieniądze?
...Maksymalne obsunięcia kapitału skutecznych inwestorów u pewnego brokera nie przekraczają 24%?
...Próg minimalnej skuteczności zyskownych strategii transakcyjnych wśród Klientów u pewnego brokera to 25%?
...znaczny odsetek skutecznych inwestorów u pewnego brokera nie używa zleceń zabezpieczających Stop Loss składanych w systemie?

Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
Mike,
Czy takie statystyki gdzieś są ogólnie dostępne, ktoś je publikuje ? Tak z ciekawości tylko pytam, bo chciałbym sobie takie dane przejrzeć jeśli nie są tajne
Czy takie statystyki gdzieś są ogólnie dostępne, ktoś je publikuje ? Tak z ciekawości tylko pytam, bo chciałbym sobie takie dane przejrzeć jeśli nie są tajne

Fx1234 pisze:Czy mógłbyś brother wkleić dalszą częsć wykresu, tak z ciekawości, moim zdaniem na końcu wykresu jest idealna sytuacja podwójnego szczytu i czas na podjecie decyzji, dla lepszej wizualizacji zaznaczylem obszar kolorem niebieskim.
Jest to aktualny wykres GBPJPY
ps. teraz dużo zależy od sytuacji na Nikkei i UJ, teoretycznie GBP nie jest aktualnie mocny, ale jeśli nowy szef BOE rozczaruje rynek i okaże się bardziej jastrzębi i dodatkowo BOJ nie rozczaruje rynku to może wybić, ale jak piszę to tylko scenariusze i tego na razie nie wiemy, no i wybory 21 lipca w Japonii . Technika ma że tak powiem trzeciorzędne znaczenie.
Ostatnio zmieniony 02 lip 2013, 15:13 przez brother, łącznie zmieniany 3 razy.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
Opublikował to w zeszłym roku jeden z krajowych brokerów. Co do braku stoplosów, to raczej logiczne, bo broker ten słynie z obcinania groszówek na gapach, ma taką gap-maszynkę, więc ci wygrywający pewnie SL ukrywają przed brokiem. 

Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
Podane przykłady z GBP/JPY są moim zdaniem kompletnie nietrafione. Na H1 wykres się nie kończy.
Polecam zerknąć raz jeszcze na wykres H4/D1, para jest już po dobrym spadku i zaczynamy robić PB, bycze świece są pełniejsze i większe niż niedźwiedzie, więc i kierunek jest określony.
Za kilka, kilkanaście dni, gdy cena zwędruje na 156, to będzie dopiero pole do popisu dla szczytowników wczesnych, gdy zjedzie na 147 dla późnych
Warto zerknąć na wykres z szerszej perspektywy, czasami można wtedy dostrzec, że nasza analiza jest z lekka chybiona. Jak moja dot. Edka z przed chyba 2 tyg
(grać tam nie gram, ale szkoda satysfakcji z poprawnego odczytania wykresu).
Ejman i podwójne dno, polecam rozłożenie na M30/H1.
Aha, ta linia na górze to TL na D1, wejście z ciasnym SL, przebita o całe 3 pipsy
Trzeba znać swoje podwórko, byki nie stratują, kury nie zadziobią 
Polecam zerknąć raz jeszcze na wykres H4/D1, para jest już po dobrym spadku i zaczynamy robić PB, bycze świece są pełniejsze i większe niż niedźwiedzie, więc i kierunek jest określony.
Za kilka, kilkanaście dni, gdy cena zwędruje na 156, to będzie dopiero pole do popisu dla szczytowników wczesnych, gdy zjedzie na 147 dla późnych

Warto zerknąć na wykres z szerszej perspektywy, czasami można wtedy dostrzec, że nasza analiza jest z lekka chybiona. Jak moja dot. Edka z przed chyba 2 tyg

Aha, ta linia na górze to TL na D1, wejście z ciasnym SL, przebita o całe 3 pipsy

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Co jest chybione bo nie za bardzo rozumiem? ja nie pokazałem swojej analizy tylko przykłady podwójnego szczytu, no i znowu pokazujesz jakieś historyczne "podwójne dno" nie za bardzo rozumiem co chciałeś tym pokazać? wszedłeś w tym miejscu w Longa ?cajto pisze:Podane przykłady z GBP/JPY są moim zdaniem kompletnie nietrafione. Na H1 wykres się nie kończy.
Za kilka, kilkanaście dni, gdy cena zwędruje na 156, to będzie dopiero pole do popisu dla szczytowników wczesnych, gdy zjedzie na 147 dla późnych![]()
Warto zerknąć na wykres z szerszej perspektywy, czasami można wtedy dostrzec, że nasza analiza jest z lekka chybiona. Jak moja dot. Edka z przed chyba 2 tyg(grać tam nie gram, ale szkoda satysfakcji z poprawnego odczytania wykresu).
Aha, ta linia na górze to TL na D1, wejście z ciasnym SL, przebita o całe 3 pipsyTrzeba znać swoje podwórko, byki nie stratują, kury nie zadziobią
ps, skoro patrzysz na duże TF to jednak powinieneś się zainteresować AF bo skąd niby możesz wiedzieć gdzie siedzą byki a gdzie niedżwiedzie?

Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
1) Szczyty na górze, dołki na dole, te były po środku = nikłe szanse powodzenia.
2) Nie wygłupiaj się stary, a na czym miałem pokazać jak nie na historii
Zresztą Twoje screeny tez pokazują to co się wydarzyło, a nie to co będzie
Ja pokazałem poprawną formację, Ty nie. Wystarczy.
L była zagrywana wg moich zasad (TL + M1)
3) Nie pomijam żadnych TF. Bez M1 nie bedzie M5, bez M5 nie powstanie M15, itd. To jest system naczyń połączonych, dlatego śmieszy mnie mówienie w stylu "ponizej H1 nie ma sensu szukać sygnałow wejścia", "na M1 jest tylko szum, nie warto się tym zajmować", itp. Dla mnie to dyletanctwo.
Sam nie używam żadnych wskaźników (czasem Fibo) ale daleki jestem od negowania ich wartości jeśli ktoś potrafi się nimi posługiwać.
4) AF? Na tej parze pierwsze skrzypce gra BOJ - kupujemy / ograniczamy / itd, cała reszta jest tłem, barwnym ale jednak tłem.
Gdzie siedzą miski i byki? A skąd ja mam to wiedzieć
Mnie interesują potencjalne miejsca zwrotów trendów (w skali Intraday), zawrócą czy będą kontynuować, to już powie cena w tym rejonie, a ja mam nadzieję poprawnie to odczytam .
2) Nie wygłupiaj się stary, a na czym miałem pokazać jak nie na historii

Ja pokazałem poprawną formację, Ty nie. Wystarczy.
L była zagrywana wg moich zasad (TL + M1)
3) Nie pomijam żadnych TF. Bez M1 nie bedzie M5, bez M5 nie powstanie M15, itd. To jest system naczyń połączonych, dlatego śmieszy mnie mówienie w stylu "ponizej H1 nie ma sensu szukać sygnałow wejścia", "na M1 jest tylko szum, nie warto się tym zajmować", itp. Dla mnie to dyletanctwo.
Sam nie używam żadnych wskaźników (czasem Fibo) ale daleki jestem od negowania ich wartości jeśli ktoś potrafi się nimi posługiwać.
4) AF? Na tej parze pierwsze skrzypce gra BOJ - kupujemy / ograniczamy / itd, cała reszta jest tłem, barwnym ale jednak tłem.
Gdzie siedzą miski i byki? A skąd ja mam to wiedzieć

Cajto pokaż mi te wejście z Jena bo malujesz coś tam sobie na historii, piszesz o wejściach z d1 na m1, to co opisujesz świadczy jednak o tym, że grasz od niedawna i nie wiesz na czym to polega. Nie chodzi mi tu nawet o twój staż, ale podejście, negujesz wpływ kluczowych czynników. Wesoło malujesz zaszłości historyczne pisząc "tu bym wszedł ", malarzy na forum jest wielu 

Staż, wejście, zaraz cały stat z miesiąca i świadectwo maturalne + książeczka zdrowia. Żarty sobie robisz?
Sory, brother, próbowałem, ale jesteś ponad moje siły.
Sory, brother, próbowałem, ale jesteś ponad moje siły.