Ile zarobiłeś na forex?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Na dzień dzisiejszy zarobiłem łącznie:

+1000 000 PLN i więcej
19
12%
+100 000 PLN
7
4%
+1000 PLN
19
12%
+100 PLN
11
7%
Jestem na minusie
70
44%
Gram tylko na demo
18
11%
Kliknę dla zabawy
14
9%

Liczba głosów: 158

QTrader
Gaduła
Gaduła

Re: Ile zarobiłeś na forex?

Nieprzeczytany post autor: QTrader »

MajorGC pisze:
QTrader pisze: 2x ,3x mniejszym to jest klucz do zarabiana na losowym rynku.
Dlugo tak tradujesz?
Od ponad 9 miesięcy mam strategie na D1 z ujemnym RR. W testach działa od 14 lat ze bardzo niewielkimi wahaniami skuteczności.

Patrzenie wyłącznie na mocne RR jest nieporozumieniem.
Ważniejsza jest wartość oczekiwana strategii.
MajorGC pisze: Wejscia oparte tylko i wylacznie o wskaznik CCI czy rowniez jakies jego pochodnie tj TCCI lub przeciecia?
Na CCI da się zarabiać nawet z dodatnim RR ale nie na niskich interwałach i nie milion pips w jeden dzień.

Polecam:
  • wyrzucić wszystkie książki o AT
  • przeczytać podręcznik statystyki
  • nie włączać wykresów na TF mniejszym od H1
  • przestać marzyc o zyskach w setkach % miesięcznie i wziewa się do roboty
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

QTrader pisze: Polecam:
Polecam:

- Uświadomić sobie, że na FX można zarabiać na setki sposobów, a to że odkryłeś jeden z nich nie upoważnia do mentorskiego "weź to, wyrzuć tamto".

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

cajto pisze:
QTrader pisze: Polecam:
Polecam:

- Uświadomić sobie, że na FX można zarabiać na setki sposobów, a to że odkryłeś jeden z nich nie upoważnia do mentorskiego "weź to, wyrzuć tamto".
Cajto pokaż mi te setki sposobów :shock: wchodzenie w LT i inne najbardziej oczywiste miejsca na wykresach, ciasne stopy, setki % miesięcznie to właśnie powoduje, że ludzie non stop przegrywają. Jeśli ktoś myśli, że narysuje sobie LT na dużym TF i przechytrzy w ten sposób " rynek to się grubo myli.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

QTrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: QTrader »

cajto pisze: - Uświadomić sobie, że na FX można zarabiać na setki sposobów, a to że odkryłeś jeden z nich nie upoważnia do mentorskiego "weź to, wyrzuć tamto".
http://forex-nawigator.biz/forum/range- ... ml#p542120
cajto pisze:Technika nie generuje sygnałów o 100% skuteczności (całe szczęście), ale jeśli będziemy się trzymali wytycznych nie ma możliwości żeby na tym nie zarobić. Z tym oczywiście bywa problem, bo często się coś wydaje, albo wizja którą się wbije do głowy jest tak silna że sygnały z wykresu mamy gdzieś, no a potem to wiadomo... Maksymalna strata jaką można ponieść gdyby cena zmieniła gwałtownie kierunek zaraz po naszym wejściu to ok 20P (na RB 4), zysk jest nieograniczony, może to być 2 jak i 200 P.

http://forex-nawigator.biz/forum/range- ... ml#p589052
cajto pisze: MarkoS - już dawno porzuciłem technikę gry z użyciem RB. Wróciłem do wykresu świecowego, gram tylko na Ejmanie w oparciu o linie.
Generalnie jest to podobne do przedstawionej strategii, ale o wiele trudniejsze do zobrazowania screenami, dlatego nie założyłem nowego wątku.
Życzę powodzenia w znalezieniu własnej drogi.
To jak jest?
Strategia nie można stracić trzymając się zasad czy tylko wierzyłeś w to na początku?

Nie bierz tego osobiście.Fora pełne są takich tematów gdzie komuś się wydawało że strategia zarabia.

Ja nie przyjmuje nic na wiarę. Albo coś działa i jest weryfikowalne albo nie działa.
Podejście takie pozwala uniknąć marnowania czasu i łudzenia się ze tuż za rogiem gdzieś we mgle jest El dorado.
Moje metody szukania strategii przedstawiłem powyżej. Uważam ze są one najprostsze i dużo bardziej skuteczniejsze niż inne znane powszechnie.

Z pierdołami typu: "musisz uwierzyć," "musisz sobie uświadomić" to czy tamto to zapraszam do wygłaszania z ambony kościoła meczetu czy innej świątyni.

Jestem świadomy tego że zarabiać można na wiele sposobów a tracić na wielokrotnie więcej.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2013, 14:40 przez QTrader, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

QTrader - strategia niezbyt pasowała do mojego charakteru, wiele ruchów na kilkadziesiąt pipsów było pomijanych, bo nie mieściły się w jej ramach.
Czy wierzyłem w jej skuteczność? Skoro sięgnąłeś do tematu, trzeba było się pofatygować do załączonych screenów, tam jest odpowiedź.
Poza tym, lepsze jest wrogiem dobrego - skoro znalazłem skuteczniejsze rozwiązanie, to logicznym jest porzucenie poprzedniego.
brother pisze: Cajto pokaż mi te setki sposobów :shock: wchodzenie w LT i inne najbardziej oczywiste miejsca na wykresach, ciasne stopy, setki % miesięcznie to właśnie powoduje, że ludzie non stop przegrywają. Jeśli ktoś myśli, że narysuje sobie LT na dużym TF i przechytrzy w ten sposób " rynek to się grubo myli.
Nie pokarzę tych setek, bo ich nie znam lecz jestem świadomy że istnieją.
QTrader twierdzi że ma dochodową strategię, ja też tak twierdzę, co poniektórzy goście w journalach też są tego zdania, żaden z nas nie gra tak samo. To tylko kilka osób z naszego podwórka, a gdzie reszta?
No tak, nie ujawnili się, nie przedstawili statementu z konta real za ostatnie 5 lat, a zatem nie istnieją.

Mógłbym pokazać Ci setki wejść na EUR/JPY w oparciu o tak wyszydzane przez Ciebie TL i ciasne stopy. Nie pokarzę z prostej przyczyny - dla mnie jesteś zwykłym malkontentem, którego żadne dowody nie przekonają do przedstawianych racji.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

cajto pisze:

Mógłbym pokazać Ci setki wejść na EUR/JPY w oparciu o tak wyszydzane przez Ciebie TL i ciasne stopy. Nie pokarzę z prostej przyczyny - dla mnie jesteś zwykłym malkontentem, którego żadne dowody nie przekonają do przedstawianych racji.
Tobie się tylko wydaje, że to "działa" wnioskuję, że niedawno zacząłeś się interesować fx, ale ten etap przechodzi każdy " widzi, że gdyby tylko wszedł to by zarobił" , jednak ty nie masz ŻADNEGO dowodu i nigdy go mieć nie będziesz patrząc na rynek w dokładnie taki sam sposób jak pozostały milion detalistów zasilających w płynność większe podmioty. Piszesz cały czas że "mógłbyś " ale realnie nie możesz bo to tak nie działa. Granie na jenie gdzie jest zmienność rzędu kilkuset pipsów dziennie z kilku pipsowym SL? przecież wytną cię 100 razy i trafisz MC zanim to będzie to "podwójne dno" czy ta "linia trendu". Mniemam iż nie obserwujesz pary z jenem zbyt często :wink:

Cajto ty znasz setki sposobów na tracenie na rynku, a nie zarabianie i taka jest prawda. Nie piszę ci tego złośliwie, sam ten etap przechodziłem jak każdy na forum :wink:

I nie porównuj sposobu Qtradera do tych opisywanych na nawi przecież to zupełnie inne i w dodatku dochodowe podejście do rynku.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Brother - nie potrafisz nawet czytać ze zrozumieniem, a chcesz pouczać innych??? Wybacz, ale poniżej pewnego poziomu nie schodzę, dlatego kończę z Tobą polemikę
Granie na jenie gdzie jest zmienność rzędu kilkuset pipsów dziennie z kilku pipsowym SL? przecież wytną cię 100 razy i trafisz MC zanim to będzie to "podwójne dno" czy ta "linia trendu". Mniemam iż nie obserwujesz pary z jenem zbyt często
Nie ma czegoś takiego jak "ta linia trendu" na Ejmanie - to pojęcie ukute przez i dla takich jak Ty.
Chłopaku, od wielu miesięcy gram tylko na EJ :lol:

Powodzenia i więcej pokory, to że Ty czegoś nie ogarniasz, nie oznacza że inni też nie ogarniają.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

cajto pisze:Brother - nie potrafisz nawet czytać ze zrozumieniem, a chcesz pouczać innych??? Wybacz, ale poniżej pewnego poziomu nie schodzę, dlatego kończę z Tobą polemikę
Granie na jenie gdzie jest zmienność rzędu kilkuset pipsów dziennie z kilku pipsowym SL? przecież wytną cię 100 razy i trafisz MC zanim to będzie to "podwójne dno" czy ta "linia trendu". Mniemam iż nie obserwujesz pary z jenem zbyt często
Nie ma czegoś takiego jak "ta linia trendu" na Ejmanie - to pojęcie ukute przez i dla takich jak Ty.
Chłopaku, od wielu miesięcy gram tylko na EJ :lol:

Powodzenia i więcej pokory, to że Ty czegoś nie ogarniasz, nie oznacza że inni też nie ogarniają.
Ale ty zadajesz pytania które świadczą o tym, że jednak nie zarabiasz bo tak jak piszę są to sposoby na TRACENIE, a nie zarabianie (chociażby ostatnie pytanie o linię trendu na D1 i wchodzenie na m1) co chwila rezygnujesz z super "systemu" itd. Ja ci tylko dobrze radzę nic więcej :564:

tu grałeś motylkami http://forex-nawigator.biz/forum/ichimo ... ml#p527231

tu range bars http://forex-nawigator.biz/forum/range- ... ml#p542120

teraz grasz na jenie i masz setki wejść na LT wiesz nie potrzeba specjalnych zdolności żeby wiedzieć, że jednak jesteś na początku drogi.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Ja rozumiem, że Ty swoją drogę znalazłeś "od strzału", pierwszy system i od razu genialne wyniki :lol:
Zauważ daty udzielania się w poszczególnych tematach, najpierw jedno, potem drugie, własne przemyślenia, konkluzje (wiesz o czym piszę?), w końcu dochodzę do czegoś co mnie satysfakcjonuje i się tego trzymam. Bawisz się w "obnażanie", to bądź na tyle rzetelny i zauważ chronologię, ale co ja wymagam, przecież to by wtedy nie bardzo pasowało do Twojej koncepcji.
Lubisz śledztwa, co kto gdzie napisał, może gdzieś się z czymś wysypie? Szkoda marnować tak wielki potencjał, proponuję ten zapał przerzucić na wykres i cenę, może w końcu coś znajdziesz sensownego, kto wie...

Tak na marginesie, to nie jest pierwszy temat, gdzie masz do kogoś problem.

Cały ten wątek, a w szczególności ostatnie posty nadają się do kosza, treści merytorycznych 0.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

cajto pisze:Ja rozumiem, że Ty swoją drogę znalazłeś "od strzału", pierwszy system i od razu genialne wyniki :lol:
Zauważ daty udzielania się w poszczególnych tematach, najpierw jedno, potem drugie, własne przemyślenia, konkluzje (wiesz o czym piszę?), w końcu dochodzę do czegoś co mnie satysfakcjonuje i się tego trzymam. Bawisz się w "obnażanie", to bądź na tyle rzetelny i zauważ chronologię, ale co ja wymagam, przecież to by wtedy nie bardzo pasowało do Twojej koncepcji.
Lubisz śledztwa, co kto gdzie napisał, może gdzieś się z czymś wysypie? Szkoda marnować tak wielki potencjał, proponuję ten zapał przerzucić na wykres i cenę, może w końcu coś znajdziesz sensownego, kto wie...

Tak na marginesie, to nie jest pierwszy temat, gdzie masz do kogoś problem.

Cały ten wątek, a w szczególności ostatnie posty nadają się do kosza, treści merytorycznych 0.
Tu nie chodzi o "pierwszy strzał" bo takie coś nie istnieje. Jak możesz zarabiać na rynku, którego nie znasz? przecież to wymaga lat testów i nauki. Logicznym jest, że jeżeli ktoś nagle postanawia zostać traderem robi to samo co wszyscy inni początkujący, mianowicie sięga po coś takiego jak Linie Trendu czy Price Action, które są materiałem chętnie "wykładanym" przez wszystkich historyków teoretyków trudniących się szkoleniami. Ja piszę tylko o tym, że metody opisywane w każdej możliwej książce o AT czy każdym możliwym wątku o PA nie dają statystycznej przewagi nad rynkiem. Poniżej jeden prosty przykład chętnie "malowany" w dziennikach sprzedawców marzeń.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ