Historia X czyli dziennik takiego sobie tradera

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Trochę ryzykownie ale pozycja na USD odwrócona- czyli gram na osłabienie. Liczę na powtórkę ze wczoraj. Maksymalnie wyciągnięta świeca H4 po czym bardzo szybko zgaszona.

*UPDATE*
USD szybko zamknięte. Nie podoba mi się ten short - tym razem zaufam intuicji - aktualnie bez pozycji z oczekującym BUY na USDCHF - tamtą pozycję zamknęło na SL.

*UPDATE 3*

Intuicja zawiodła - obrócili świecę przed zamknięciem. Czyli pierwsza myśl dobra.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Przyznam że pierwszy raz w życiu widzę tak dużą interwencję BOJ. Mogę ze 100% pewnością powiedzieć że po takiej akcji mamy paru nowych milionerów - osoby które mają systemy high frequency trading :)

Niestety wszystkie pozycje na SL poleciały. Całe szczęście że ustawiam SL bo inaczej MC by był. Aktualnie jestem w L na EURUSD - odnowione.

L zamknięte na +20 pips. Nie dla mnie taka zmienność. Chwilę dłużej poczekam a wyrzuci mnie na SL. Do jutra !
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

L na EUR zabezpieczone. Liczę na wybicie nowego szczytu jeśli przebijemy się przez ten s/r.

Strefa s/r wyznaczona na podstawie większego TF dlatego tak dziwnie wygląda.

Bardzo ciekawie wygląda sytuacja na indeksach po wczorajszym zdarzeniu. Bardzo mocno osłabiło się Euro ale również bardzo mocno osłabił się dolar - czyżby rezerwy walutowe ? Natomiast nie osłabił się nic Frank - czyżby brak rezerw w tej walucie ?

Wyszedłem wczoraj z L na EURUSD a zamieniłem na L na indeksie EURO - wydawało mi się że powinno się umocnić - w końcu BOJ wybił z równowagi rynek ale tylko na krótki czas. Rynek powinien wrócić do swojego poprzedniego punktu położenia gdyż w fundamentach nic się nie zmieniło. To samo dolar. Wyszedłem również z L na EURUSD dlatego gdyż wahania które tam obserwowałem były czysto losowe - w końcu jak EUR i USD umacniają się po nagłym osłabieniu to ciężko przewidzieć jak będzie zachowywał się ich cross.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Dopóki nie przebijemy strefy s/r jestem poza rynkiem. Za 2 godziny zdecyduje co dalej. Jeśli H4 zamknię się ponad będę grał każe przebicie High tej świecy.

Shorty będę grał tylko i wyłącznie jeśli zamkniemy kolejne H4 lub aktualne H4 zdecydowanie poniżej tej strefy.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

BUY EURUSD SL 1.3974

FIBO + s/r + wyprzedane wskaźniki dla M15 + plus lokalny support dla CCI H1

*UPDATE*
Piszę ten post w paru częściach, gdyż muszę obserwować pozycję równocześnie. Dlatego rysunek dodąłem później i dopisałem resztę powodów zawarcia pozycji.

*UPDATE2*
Warunek czasowy to 30 minut. Skrypt za tyle zamknie pozycje jeśli nie będzie dochodowa.

*UPDATE3*

Za wcześnie przestawiłem na BE - wyrzuciło z pozycji.
Odnowione po gorszej cenie.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Odpuszczam inwestowanie w indeks Dolara do zawieszenia - zbyt duże cuda tam się dzieją

. Aktualnie jestem w L na USDCHF - frank powinien zacząć powoli osłabiać się w dłuższym terminie ( W Japonii uspokoiła się sytuacja ), na rynkach światowych chwilowo również.

Małe L również na EURUSD - typowy SKALP TP 15pkt.|

*UPDATE*

Ok, na EURUSD trafiło w BE a na USDCHF ze stratnej pozycji jest już zyskowna - chciałem troszkę zabezpieczyć się bo w sumie zbyt wcześnie weszedłem w te pozycje. Teraz powinno być już ok.

*UPDATE2*

Francja w Libii, ciekawe.... Odwrócenie trendu ?

Tyle czekaliśmy na te wybicie ponad 1.40 a tu wzrost o 90pkt ? I teraz spadek ?Tylko tyle mocy mamy na wzrosty ? Poczekam jeszcze do Poniedziałku z oceną bo dzisiaj mamy dzień trzech wiedźm - być może komuś zależy by przytrzymać jeszcze kurs.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzie%C5%84 ... ied%C5%BAm
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Koniec na dzisiaj - zmęczony jestem już chyba całym tygodniem gry.

3 razy SL po 4pkt.

I teraz jeszcze SL beznadziejnie podciągnięty żeby ograniczyć stratę w razie czego. Ale przestawiony w nieistotne miejsce. I moja dzisiejsza transakcja dnia właśnie mi uciekła. Do Poniedziałku !
fx-forum

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

MkubuxK pisze:3 razy SL po 4pkt.
lepiej stracic okazje niz kasiure, chronic kapital to najwazniejsze.. a w tym tygodniu mozna bylo latwo stracic. Co to za fajny wskazniczek na wykresie eur.png? wyglada jak supertrend mtf, ale chyba nim nie jest.. moze byc na pw :)

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Indeks dolara obronił wsparcie. Sell EURUSD SL 1.4205
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Czasowo by się zgadzało - fala 3 to 1.618 fali 1 - brakuje dosłownie 2 dni. Potem powinna nastąpić korekta.

Jeśli to nie jest 1-2-3 a korekta większych spadków ABC to impuls spadkowy będzie bardzo zdecydowany. Obojętnie, który wariant gramy można spróbować wstrzelić się w S ze względu na indeks dolara na bardzo istotnym wsparciu i właśnie układ fal. Brakuje mi osobiście po tych spadkach fali numer 5, która pokryłaby się z cyklem 77 dniowym. Czas pokaże jak to się rozwinie a tymczasem spróbuję złapać czasowo koniec tej fali.

*UPDATE*

I kolejny rysunek.

UWAGA: to są jedynie domysły co do kierunku w jakim w najbliższym czasie będziemy poruszać się. Parę elementów pokrywa się ze sobą także warto będzie je zagrać- potwierdzenie to poszczególne s/r.
fx-forum

ODPOWIEDZ