Historia X czyli dziennik takiego sobie tradera

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Zgodnie z przyjętą wczoraj strategią gram same shorty dzisiaj. Zatrzymaliśmy się aktualnie na średnio istotnym s/r. Nie sądzę by miało nastąpić dalsze wybicie z tego miejsca w górę ( nowe High ).
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Sell za połowę pozycji, druga połowa przy zniesieniu 61.8.

Jest to okrojona wersja mojego Setupu ale z oczywistów względów nie wrzucę go całego. ( jest jeszcze parę czynników zwiększających prawdopodobieństwo - dlatego zająłem już teraz pozycję a nie czekam na poziom 61.8 zniesienia FIBO).

*UPDATE 22.15*

Przestawione na BE. Nic nie będzie już chyba z tej transakcji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Wczorajszy Short zamknięty. Otwieram L. TP bliżej nieokreślony.

PIVOT S3, FIBO 38 + Kluczowy s/r na indeksie EURO + kluczowy s/r na indeksie Dolara. Rysunki wieczorem gdyż nie mam dzisiaj niestety czasu na wklejenie ich.

*UPDATE 22.13
Zamknęło na +10pkt - podciągnąłem SL w międzyczasie. A teraz w międzyczasie dałem 3 głupie zagrania ( BUY na zasadzie false breakout, S ze zbyt ciasnym SL , S ze zbyt ciasnym SL ) i w przeciągu paru minut cały dzisiejszy zysk uciekł.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Wsparcie na indeksie dolara obronione. Pokusze się o małe S na EURUSD ( PIVOT R2 dodatkowo ).

*UPDATE* S na BE.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

BUY dla EURUSD ( bardzo ciasny SL ) - połowa pozycji.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

BUY na domknięcie Luki.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Cały ten tydzień odpuszczam handel na rynku. Zagłębiam się dalej w mql, piszę różne skrypty, wskaźniki, etc. Jak będzie bardzo dobry setup to oczywiście go zagram ale nic na siłę.

Realizuje się właśnie scenariusz korekty 3 fali o którym pisałem swego czasu ( Moje uparte Sell ). Sporo zamieszania jak to w korekcie i prawdopodobnie dotrzemy do poziomu 1.38 w przeciągu paru dni - nie warto zawierać teraz żadnej długoterminowej pozycji przy SL rzędu 10-25pkt którego ja używam. Wpadamy na rynek bierzemy 30pkt przy s/r i uciekamy jeśli nie chcemy zaraz stracić tego zysku.

Obserwujcie zamknięcie dzisiejszej świecy - zamykamy się poniżej 1.4050 - lecimy do 1.38. Zamykamy powyżej - prawdopodobnie jest to inny układ fal.

*UPDATE*

Zapomniałem wkleić podsumowanie transakcji na domknięcie luki. Niestety wyrzuciło mnie na SL w nocy. Jak zwykle o parę pips.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Sell EURUSD połowa pozycji. Jak dla mnie wykształciła się właśnie fala B dodatkowo s/r. Połowa pozycji bo index dolara na istotnym oporze.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

W ramach odprężenia na weekend. Ktoś na forum umiescił a ja nie chcę by zginęło. Bardzo podoba mi się takie humorystyczne podejście do bardzo poważnego tematu.

http://www.youtube.com/watch?v=ubQ--53ydSU - American Dream

W tym tygodniu nie grałem - zrobiłem sobie odpoczynek. Sporo błędów popełniam ostatnio i cały zysk kasuje paroma głupimi zagraniami i tak każdego dnia. Czas na małe podsumowanie ale tym razem zrobie je sam ze sobą. Bez umieszczania szczegółów na forum.

Mam trochę fundamentów do przeanalizowania. Podnieśli stopy w EU więc teoretycznie powinniśmy doświadczyć napływu kapitału do Euro. Ale tylko teoretycznie - ktoś umieścił w czasówkach bardzo trafny post na temat Portugalii i jej możliwych problemów z obsługą długu przy tak wysokich stopach procentowych. Dodatkowo aukcja obligacjii państw z tak zwanej zagrożonej strefy nie była już tak owocna - przynajmniej tak zrozumiałem informacje z drugiej ręki - muszę to wszystko skleić w całość w ten weekend. Przeanalizować cykle, cykliczne odchylenia, ważniejsze s/r nanieść a to co mam już skasować. Zrobił mi się bałagan na wykresach i to może być jedną z przyczyn mojego ostatniego zaplątania. Pomylić w swoich analizach nie pomyliłem się. Wykształciła nam się piątka - pisałem o takiej możliwości w przypadku wybicia ponad s/r. Sam zagrałem an indeksie dolara Shorta ale zdjęło mi go na SL - kolejny raz zbyt ciasno i polecieli beze mnie.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

O fundamentach napiszę jutro. Przemyślałem sprawę i ujmując to najkrócej jak się da będę obstawiał krótkie pozycje ( wzrostowe sesje w Azji pod koniec tygodnia - pozbywanie się pozycji ?, powolne nagłaśnianie sprawy Portugalii i inne ).

Druga sprawa, przygotowuje się powoli do szybkiego zwrotu na rynku, buduje swoje pierwsze EA. Ma grać tylko na bardzo zmiennym rynku. O kierunku decyduje algorytm. Po pierwszych próbach wykres wygląda tak ;) . Patrz poniżej:

PS: Błąd w kodzie na moją niekorzyść, po otwarciu pozycji od razu ją zamyka.
PS: Celem tego EA będzie maksymalne wykorzystanie dostępnego marginu i ciągłe dokładanie do pozycji w razie możliwości.

Znalazłem również odpowiednią bibliotekę do sieci neuronowych w c++ pod MT4 ale póki co są poza moim zasięgiem jeśli chodzi o programowanie. Będę musiał dopytać się znajomej osoby o instrukcje obsługi i wykorzystanie.
fx-forum

ODPOWIEDZ