przeciez wczoraj w DT o tym pisalem, ghrrrStforex pisze:Przyznaj się, że miałeś cynk z ECB, że ogłoszą rozluźnienie "colateral rules"![]()
Gra pozycjami przeciwstawnymi zamiast SL/TP - 'hedge'
- Mighty Baz
- Pasjonat
- Mighty Baz
- Pasjonat
nie, bo mam od niedawna zaszyty parametr max loss, czy jak kto woli min profit, wszystko zostalo zamkniete na plus.quote pisze:Mighty Czy na poziomie 1.2518 wstawiałbyś hedga? ponieważ tam byli by juz 20 pips od Twojej najniższej L.
tak jak pisalem, gdy lecisz z piramida , staraj sie zabezpieczac zyski.
Piramidowanie jest niezwykle efektywnw, ale dziala w obie strony, stad takie restrykcie, nie ma co zalowac ewentulanych zyskow, ze mogly byc wieksze.
takie myslenie prowadzi szybko do zbednego podnoszenia ryzyka zawieranych transakcji
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze
- Mighty Baz
- Pasjonat
tak, ale 23 pips to troche malo, by w tej sytuacji na edku hedgowac,quote pisze:chodzi mi o sytuacje gdy otwierasz pierwszą L a 1.2539 i cena spada 23 pipsow down. Wtedy hedgujesz i szukasz PBE w przeciwną stronę bądź zgodną z pierwsza owartą L . Zgadza się ?
pierwszy hedge ustawilbym ponizej 1.2490, np 1.2485?
czyli ok 40 pips
DAYTRADER
- Mighty Baz
- Pasjonat
Jak tam sytuacja kolego Mighty Baz? Jesteś w stanie potwierdzić, że nie oszukujesz, czy mam zamawiać skrypt do odpisywania na Twoje posty? Nie daj długo czekać bo komuś może przyjść do głowy, że coś tam manipulujesz.Mighty Baz pisze:chyba mnie stac na taki gest, wystarczy jak wezmiesz ze soba mietowe dropsy.matka pisze:Zapłacę Ci za 100 szkoleń z góry tylko napisz jakie miałeś SR, PF, max MAE i DD skumulowane za ostatni rok.