Gra na danych
- unkle/.seed
- Gaduła
pki pisze:Ustawiając zlecenia oczekujące uwzględniacie w nich spread?
Przykład: chciałbym otworzyć zlecenia 15 pipsów od obowiązującej ceny na parze GBP/USD, przyjmując (teoretycznie), że spread wynosi przy danych 3 pipsy.
W takim przypadku zlecenia ustawiacie na 12 pipsów od ceny, czy uwzględniacie go w TP?
trochę za bardzo to komplikujesz jeśli chciałbyś tak robić to musiałbyś przy sell robić inaczej i przy buy inaczej
chodzi mi o odległość od aktualnej ceny
poza tym idealnie nawet stawiając zlecenia 30 / 20 / czy nawet 10 sekund przed publikacją zawsze może się trochę przesunąć więc takie dokładne wyliczenia możesz sobie darować
bardziej chodzi żeby uniknąć właśnie takiego szumu / normalnych ruchów na rynku
ma to też statystyczne znaczenie w razie fałszywych ruchów (statystycznie takie fałszywki mają do 10 pipsów) więc w jakimś stopniu nas to przed takimi reakcjami na dane chroni
ta metoda nie jest pozbawiona wad, i nie gwarantuję 100% wejść
ale RR przy odpowiednim doborze sl / tp / wyborze danych do grania może być bardzo korzystne
- candleelephants2
- Gaduła
- unkle/.seed
- Gaduła
tylko 3 pipsy ? no kurdepki pisze:Dzięki za link.unkle/.seed pisze:w ostatnim poście tego tematu masz taki wskaźnik
Dziś sprawdziłem spread tym wskaźnikiem na USA/CAD. W ciągu dnia wahał się on w granicach 1.6-2.0 pipsy, a podczas danych 3 pipsy. Sprawdzone na koncie real alpari nz ndd
specjalnie dziisaj odpaliłem konto ndd i u mnie pokazało maksymalnie chwilowo 11 pipsów na danych o 13 na cadusd
zapomnilem podac linkauzin2 pisze:tutaj masz indykator ktory zapisuje dane w pliku tekstowym, u mnie nie dziala niestety
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=195290
- unkle/.seed
- Gaduła