Gra na danych
- candleelephants2
- Gaduła
- unkle/.seed
- Gaduła
candleelephants2 pisze:ja odpuściłem sobie tą parę. Nie dość, że ostatnio specjalnie budziłem się w nocy o 3:30, to jeszcze musneło moje oczekujące i wywaliło na SL. Phi
ja pamiętam był jakiś czas temu taki tydzień, że dane z aud były codziennie
cały tydzień chodziłem jak zombie, a najgorsze, że sensowny ruch był chyba tylko na jakichś danych o 6:30 naszego czasu
ale pamiętam, też kilka miesięcy temu zgarnąłem największy mój profit właśnie na danych z Australii +70pipsow
tylko nie mogę znaleźć jakie to były dokładnie dane
- unkle/.seed
- Gaduła
ja nie umiem spać na raty więc będę czekał do tej godziny a jutro pewnie wstanę o 13 jeśli nie późniejpki pisze:Myślisz, że warto ustawić sobie budzik na 3.15?unkle/.seed pisze:jak się zapatrujecie na dzisiejsze/jutrzejsze dane z Australii o 3:30 ?
jutro i tak się nic ciekawego nie dzieję na fx więc mogę sobie pozwolić na zarwanie nocki
pyzatym analizowałem dokładnie historyczne zachowania rynku na tych danych z dokładnym uwzględnieniem publikowanych wartości i reakcjami rynku na konkretne reakcje (czy zgonie z oczekiwaniami czy wręcz przeciwnie) i wydaję mi się, tak jak wspomniałem wcześniej, że bardzo prawdopodobne jest nie tylko to, że będzie ciekawa reakcja rynku ale też to, że będzie to reakcja na ładnego shorta
(co nie znaczy, ze nie ustawie zlecenia oczekującego na buy)

Dodano po 6 godzinach 57 minutach:
warto było czekać / specjalnie wstać na dane z Australii
były nawet ciut lepsze niż poranne dane na funcie
2 trady w ciągu doby i +100% depozytu

i żeby nie było, że było idealnie to mi się i teraz i rano otwierały oba zlecenia oczekujące, na szczęście SL zadziałał idealnie w obu przypadkach
i teraz i rano sekundy przed publikacją był spory ruch w stronę przeciwną niż dane a było to zbyt gwałtowne żeby zdążyć przestawić to oczekujące
ale nie ma co marudzić
idealnie wręcz zakończenie dnia
- candleelephants2
- Gaduła
- unkle/.seed
- Gaduła
może dzisiaj na nzd o 23 - nie trzeba specjalnie czekać więc czemu nie, ale historycznie bardzo ale to bardzo różnie się zachowywał rynek po tych danych
jeśli opublikowane dane będą inne niż przewidywane na pewno będzie jakiś sensowny ruch powyżej 30 pipsów
jutro kompletnie nic do grania
w piątek na upartego można zagrać na funcie rano chociaż nie są to "ważne dane" według kalendarza danych
no i 14:30 i z usa i z kanady chociaż też bez szaleństwa patrząc na historie
poza tym przejrzałem sobie ostatnio moje zagrania pod dane i zauważyłem, że największe wtopy miałem na danych z dolcem (usdjpy) często na tych danych występują wahania w obie strony i zdarzało mi się, że otwierały się oba zlecenia oczekujące i oba na SL kończyły
dlatego poza non-farm wydaję mi się, ze bezpieczniej jest odpuścić dane z dolcem ale to tylko moje wnioski po moich wejściach
jeśli opublikowane dane będą inne niż przewidywane na pewno będzie jakiś sensowny ruch powyżej 30 pipsów
jutro kompletnie nic do grania
w piątek na upartego można zagrać na funcie rano chociaż nie są to "ważne dane" według kalendarza danych
no i 14:30 i z usa i z kanady chociaż też bez szaleństwa patrząc na historie
poza tym przejrzałem sobie ostatnio moje zagrania pod dane i zauważyłem, że największe wtopy miałem na danych z dolcem (usdjpy) często na tych danych występują wahania w obie strony i zdarzało mi się, że otwierały się oba zlecenia oczekujące i oba na SL kończyły
dlatego poza non-farm wydaję mi się, ze bezpieczniej jest odpuścić dane z dolcem ale to tylko moje wnioski po moich wejściach
- candleelephants2
- Gaduła
- unkle/.seed
- Gaduła
dokładnie
a dodatkowo po rejestracji na tym forum będziesz dostawał maile z powiadomieniami o danych na których poleca grać koleś który tworzy ten kalendarz
nie powiem żeby zawsze miał racje ale fajnie opisuje dokładnie aktualna sytuację konkretnych par z uwzględnieniem danych
również polecam
dodatkowo założyłem sobie konto na bossafx
w sumie nigdy ich nie sprawdzałem a może akurat jako mm nie będą rozszerzać spreadu na danych
jutro są słabe dane ale może już będę miał pierwszy pogląd jak się sprawuje pod tym względem