Gra na danych

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: candleelephants2 »

ja odpuściłem sobie tą parę. Nie dość, że ostatnio specjalnie budziłem się w nocy o 3:30, to jeszcze musneło moje oczekujące i wywaliło na SL. Phi
gdzieś jest to drzewo.

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: unkle/.seed »

candleelephants2 pisze:ja odpuściłem sobie tą parę. Nie dość, że ostatnio specjalnie budziłem się w nocy o 3:30, to jeszcze musneło moje oczekujące i wywaliło na SL. Phi

ja pamiętam był jakiś czas temu taki tydzień, że dane z aud były codziennie
cały tydzień chodziłem jak zombie, a najgorsze, że sensowny ruch był chyba tylko na jakichś danych o 6:30 naszego czasu

ale pamiętam, też kilka miesięcy temu zgarnąłem największy mój profit właśnie na danych z Australii +70pipsow
tylko nie mogę znaleźć jakie to były dokładnie dane

Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pki »

unkle/.seed pisze:jak się zapatrujecie na dzisiejsze/jutrzejsze dane z Australii o 3:30 ?
Myślisz, że warto ustawić sobie budzik na 3.15? :wink:

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

pki pisze:
unkle/.seed pisze:jak się zapatrujecie na dzisiejsze/jutrzejsze dane z Australii o 3:30 ?
Myślisz, że warto ustawić sobie budzik na 3.15? :wink:
ja nie umiem spać na raty więc będę czekał do tej godziny a jutro pewnie wstanę o 13 jeśli nie później
jutro i tak się nic ciekawego nie dzieję na fx więc mogę sobie pozwolić na zarwanie nocki

pyzatym analizowałem dokładnie historyczne zachowania rynku na tych danych z dokładnym uwzględnieniem publikowanych wartości i reakcjami rynku na konkretne reakcje (czy zgonie z oczekiwaniami czy wręcz przeciwnie) i wydaję mi się, tak jak wspomniałem wcześniej, że bardzo prawdopodobne jest nie tylko to, że będzie ciekawa reakcja rynku ale też to, że będzie to reakcja na ładnego shorta
(co nie znaczy, ze nie ustawie zlecenia oczekującego na buy) :P :P

Dodano po 6 godzinach 57 minutach:

warto było czekać / specjalnie wstać na dane z Australii
były nawet ciut lepsze niż poranne dane na funcie

2 trady w ciągu doby i +100% depozytu :D :D

i żeby nie było, że było idealnie to mi się i teraz i rano otwierały oba zlecenia oczekujące, na szczęście SL zadziałał idealnie w obu przypadkach

i teraz i rano sekundy przed publikacją był spory ruch w stronę przeciwną niż dane a było to zbyt gwałtowne żeby zdążyć przestawić to oczekujące

ale nie ma co marudzić
idealnie wręcz zakończenie dnia

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

cholera, a o 2:30 jeszcze nie spałem. Teraz to mogłem poczekać ;)
good job unkle :!:

Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

u mnie budzik zadziałał, ale zabrakło siły, aby wstać :wink:
Okazja była i spreadu nie podnieśli, tylko spore wahania przed obraniem odpowiedniego kierunku

Szykują się w tym tygodniu jeszcze jakieś godne uwagi dane?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

może dzisiaj na nzd o 23 - nie trzeba specjalnie czekać więc czemu nie, ale historycznie bardzo ale to bardzo różnie się zachowywał rynek po tych danych
jeśli opublikowane dane będą inne niż przewidywane na pewno będzie jakiś sensowny ruch powyżej 30 pipsów

jutro kompletnie nic do grania

w piątek na upartego można zagrać na funcie rano chociaż nie są to "ważne dane" według kalendarza danych
no i 14:30 i z usa i z kanady chociaż też bez szaleństwa patrząc na historie

poza tym przejrzałem sobie ostatnio moje zagrania pod dane i zauważyłem, że największe wtopy miałem na danych z dolcem (usdjpy) często na tych danych występują wahania w obie strony i zdarzało mi się, że otwierały się oba zlecenia oczekujące i oba na SL kończyły

dlatego poza non-farm wydaję mi się, ze bezpieczniej jest odpuścić dane z dolcem ale to tylko moje wnioski po moich wejściach

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

fajne tylko wszystko to można sobie wsadzić skoro nie ma gdzie grać ;) ECN Ci rozszerzy spread, MM Cię będzię rekwotował itd...
gdzieś jest to drzewo.

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

dokładnie
a dodatkowo po rejestracji na tym forum będziesz dostawał maile z powiadomieniami o danych na których poleca grać koleś który tworzy ten kalendarz
nie powiem żeby zawsze miał racje ale fajnie opisuje dokładnie aktualna sytuację konkretnych par z uwzględnieniem danych

również polecam

dodatkowo założyłem sobie konto na bossafx
w sumie nigdy ich nie sprawdzałem a może akurat jako mm nie będą rozszerzać spreadu na danych
jutro są słabe dane ale może już będę miał pierwszy pogląd jak się sprawuje pod tym względem

Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

Dzięki jednoczesnej publikacji danych dla USA oraz CAD można było dzisiaj coś zarobić :)

Sorry za literówkę na wykresie...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ