Gra na danych

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pki »

A co myślicie o jutrzejszych danych dla GBP?
Przejrzałem historię i wykazują one spore wahania przed obraniem odpowiedniego kierunku.

ferdekfx6600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ferdekfx6600 »

Testuje tą strategię i jest ona profitowa :D lecz i bardzo ryzykowna :? (ze względu na poślizgi i rozjeżdzający się spred)
"Najpewniejsze" są wejścia przy ogłaszaniu PMI dla GBP
Pozdrawiam i pipsów życzę

Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

Dziś grałem na dane z GBP i poszło dobrze, ale nie tak jak planowałem (+5)

Zlecenia ustawiłem 15 pipsów od ceny i TP 10. Nie dotarło tam więc zrealizowałem zysk z ręki. Gdybym ustawił oczekujące w odległości 12 pipsów, to zysk zostałby zrealizowany na TP.

Jeśli chodzi o spread i poślizg, to dziś przy ogłoszeniu danych wyniósł on u mnie 3 pipsy (Alpari NZ NDD), normalnie jest ok. 1.1-1.8

Aby uniknąć ryzyka możesz ustawić BE

ferdekfx6600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ferdekfx6600 »

pki pisze:Dziś grałem na dane z GBP i poszło dobrze, ale nie tak jak planowałem (+5)

Zlecenia ustawiłem 15 pipsów od ceny i TP 10. Nie dotarło tam więc zrealizowałem zysk z ręki. Gdybym ustawił oczekujące w odległości 12 pipsów, to zysk zostałby zrealizowany na TP.

Jeśli chodzi o spread i poślizg, to dziś przy ogłoszeniu danych wyniósł on u mnie 3 pipsy (Alpari NZ NDD), normalnie jest ok. 1.1-1.8

Aby uniknąć ryzyka możesz ustawić BE
Tylko jak by była natychmiastowa nawrotka to nie zdążył byś ustawić TS, lub zamknąc z palca :?
Po fakcie zawsze wszystko wychodzi inaczej :roll:
Pozdrawiam i pipsów życzę

Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

Parametry takie jak: TP, SL oraz BE ustawiam 5 minut przed danymi przez luktom visual order edition, a na 30 sekund przed danymi dodaje zlecenia oczekujące na wykresie.
Wszystko jest do ogarnięcia tylko należy mieć do tego odpowiednie narzędzia :wink:

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: unkle/.seed »

TP i SL przecież ustawiasz od razu razem ze zleceniem oczekującym
bardziej liczy się w jaki sposób broker realizuje te zlecenia oczekujące

poślizgi poślizgami ale mi często się zdarza coś takiego, że cena już dawno poniżej sell stop a realizacja oczekującego następuje dopiero jak się kończy ten pierwszy silny ruch, zdarza się, ze trwa to ponad 5 sekund i jakieś 20 lub więcej pipsów i nie jest to wtedy slippage, to po prostu broker broni się przed takim graniem

jeśli cena na chwile zawraca / zatrzymuje się i leci dalej jest ok bo właśnie wtedy jest realizowane ale w innym przypadku nawet 50 pipsowa reakcja rynku może zostać zrealizowana na końcu tego ruchu

dlatego tak istotne jest dobranie brokera, a raczej znalezienie takiego co na to pozwala i nie robi takich zagrywek o jakich piszę

a że na koncie ndd miałeś tylko 3 pipsy to jestem dość zaskoczony, jak kiedy to konto pod tym względem testowałem to miałem jazdy jak na kontach pseudo ecn w mt4 czyli 15-20 pipsów spreadu, różnica była taka, ze na ndd spread wracał do normy dość szybko a na ecn trwało to nawet kilka minut aż rynek się uspokoił

a co do dzisiejszych danych z londynu to jak na te dane były bardzo słabe

wracając jeszcze do tematu potrzebnych narzędzi natrafiłem wczoraj na ciekawy skrypt o mt4
forex executor pro
astra kiedyś pisał o nim na swoim blogu i też podaje tam linka do tego skryptu, nie do końca rozumiem dlaczego ale skrypt jest za free, mimo, że na stronie produktu jest jakaś kosmiczna cena to można go instalować (wysyła Ci na maila klucz aktywacyjny)

abstrahując od tego program ma bardzo ciekawą możliwość przydatną podczas danych, mianowicie pozwala ustawiać zlecenia "oczekujące", które realizowane są jak normalne zlecenie z palca,
potrzebny jest do tego tylko zajebisty broker z jeszcze zajebistszą realizacją :D :D

Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

unkle/.seed pisze:a że na koncie ndd miałeś tylko 3 pipsy to jestem dość zaskoczony
Testuje ten system na demo, stąd może takie małe spready. W poniedziałek sprawdzę jak wygląda to na real.
unkle/.seed pisze:a co do dzisiejszych danych z londynu to jak na te dane były bardzo słabe
Zgadza się, u mnie zasięg ruchu wyniósł 22 pipsy

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

Testuje ten system na demo, stąd może takie małe spready. W poniedziałek sprawdzę jak wygląda to na real.

alpari pozwala zakładać konta realne nawet bez wpłacania kasy wiec możesz przetestować wszystkie rodzaje ich kont, przynajmniej jesli chodzi o spread
warto zaopatrzyć się we wskaźnik który nie tyle co pokazuje spread co zapisuje jego historie

to wtedy widać do ile podskoczył maksymalnie spread podczas danych

Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

Mam konto real alpari ndd, także małym lotem mogę sprawdzić jak wszystko się odbywa.
Masz może taki wskaźnik "pod ręką"?

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

http://www.forexfactory.com/showthread. ... 087&page=2

w ostatnim poście tego tematu masz taki wskaźnik

ODPOWIEDZ