go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

maciejka
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: maciejka »

skrzat pisze:Testowałem u nich konto przez miesiąc (EA) i nie zauważyłem żadnych problemów. Ale to tylko demo.

BTW jednego dnia mieli na WIG20 co kilka minut bad ticki w górę po kilkadziesiąt pipsów. Przez pół godziny z 6000 zł zrobiłem ponad 400 000 zł i już mi się więcej nie chciało, ale tak było przez cały dzień. Ciekawe czy tego dnia na realu też tak było i czy potem anulowali transakcje, gdy ktoś to wykorzystał na swoją korzyść.
zrobiłem kilka transakcji ręcznie. Wchodzą dość szybko - (na demo).
Ciekawe jak będzie potem na realu....

Dodano po 1 minutach:
skrzat pisze:Testowałem u nich konto przez miesiąc (EA) i nie zauważyłem żadnych problemów. Ale to tylko demo.

BTW jednego dnia mieli na WIG20 co kilka minut bad ticki w górę po kilkadziesiąt pipsów. Przez pół godziny z 6000 zł zrobiłem ponad 400 000 zł i już mi się więcej nie chciało, ale tak było przez cały dzień. Ciekawe czy tego dnia na realu też tak było i czy potem anulowali transakcje, gdy ktoś to wykorzystał na swoją korzyść.
szkoda że to było demo a nie real. Byłbyś ładnie zarobiony :).

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

Podwyższają dwukrotnie depozyty zabezpieczające na niektórych instrumentach (surowce i indeksy giełdowe)
http://www.go4x.pl/go4x/aktualnosci/141 ... ieczajcego

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

maciejka pisze:szkoda że to było demo a nie real. Byłbyś ładnie zarobiony
Niestety nie byłby. Takie transakcje na pewno zostałyby anulowane. Stopa zwrotu w czasie budziłaby niemałe podejrzenia ;).

Co do testów - jeśli to strategia zawierająca krótkie transakcje to wiarygodne testy są tylko na rachunkach rzeczywistych. Demo się nie sprawdza - niezależnie od platformy. Z tego co pamiętam ten broker nie akceptował kiedyś automatów ale rozumiem, że już to się zmieniło?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

maciejka
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: maciejka »

raposo pisze:
maciejka pisze:szkoda że to było demo a nie real. Byłbyś ładnie zarobiony
Niestety nie byłby. Takie transakcje na pewno zostałyby anulowane. Stopa zwrotu w czasie budziłaby niemałe podejrzenia ;).

Co do testów - jeśli to strategia zawierająca krótkie transakcje to wiarygodne testy są tylko na rachunkach rzeczywistych. Demo się nie sprawdza - niezależnie od platformy. Z tego co pamiętam ten broker nie akceptował kiedyś automatów ale rozumiem, że już to się zmieniło?
Tak, zmieniło się. Dlatego pobrałem ich demo, bo odblokowali EA. Inaczej bym sobie nimi głowy nie zaprzątał.
Od demo muszę zacząć by ogólnie sprawdzić czy strategia działa po testach i optymalizacji czy tez nie. Patrze na testy i jeśli krzywa z wykresu oraz zysk jest porównywalny w 90% wtedy jest dobrze i zapuszczam na real.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

GO4X pisze:
MarioDM pisze: Niestety błąd nie został usuniety i nadal występuje. Czekałem do nowego miesiąca licząc, że nowa świeczka miesięczna usunie błąd, lecz tak się nie stało. Na chyba wszystkich nowych instrumentach występuje ten błąd. W dzienniku (zakładka platformy) pojawia się info :
" 2011.09.01 08:20:23 HistoryBase: 2 errors in 'GO_CARBON43200' " , lub :
"2011.09.01 08:20:43 HistoryBase: 3 errors in 'GO_CATTLE43200' " .
Sprawdziliśmy to i oczywiście masz rację. Okazało się, że problem był trochę inny, niż myśleliśmy początkowo. W tej chwili pracujemy nad tym, aby naprawić tą świeczkę - uzbrój się jeszcze w odrobinę cierpliwości.
Minął kolejny miesiąc i błąd nadal nie usunięty. Czyżby był to aż taki poważny problem ?

Z innej beczki :
1 Podnieśliście depo na kilku instrumentach, ale niestety nie zostało to uwzględnione w kalkulatorze depo.
2 Planujecie zwiększenie instrumentów w najbliższym czasie ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
omet
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: omet »

a możesz powiedziedziec o której godzinie zawierałaes tranzakcje? i jaki ilośc lotów to była?

tuvok pisze:
GO4X pisze:
Microbi pisze: błędy notowań :-) to kurde klient ma bekać za błąd brokera, dobre, co to w ogóle znaczy z błędów w kwotowaniach, proszę o jasną regułę co i jak kiedy i dlaczego , a jak błąd to zmienić sobie dostawcę i tyle, bo pod to to mozna wszystko podciągnąć.
Oj, deja vu, czy co? ;) 2 userów z tym samym awatarem jeden pod drugim ;)
No to jest i trzeci unieszczęśliwiony user. Przyznaje - skusiliście mnie swoimi promocjami i ofertą. Założyłem w zeszłym tygodniu konto na Go4x. Ucieszyłem się, bo wczoraj zyskałem kilkadziesiąt pipsów na sprzedazy EURUSD i pare stówek wpadło na konto. Szczęście nie trwało długo - dziś rano odebrałem telefon od smutnego pana z TMS z informacją że muszą mi wycofać moją transakcję bo została ona zawarta po nierynkowej cenie... JAJA sobie robicie? Przecież zawarłem transakcje w Waszym systemie a nie za pomocą gołębia pocztowego. Skoro Wasz system pokazuje nierynkowe ceny to chyba wasz problem a nie mój?

Najbardziej rozbroiła mnie obłuda Pana z BOK, który na moje zdziwienie całą sytuacją zarzekał się, że jest to pierwsza taka sytuacja w tej firmie i zapewniał, że więcej na pewno się takie coś nie powtórzy! Ciekawy tylko jestem czy bylibyście równie chętni wycofywać transakcję (pod pozorem nierynkowych cen), na której straciłem?

hirundo
Uczestnik
Uczestnik

blips na AUDJPYw GO4X --- jak je Pan Forex wytłumaczy?

Nieprzeczytany post autor: hirundo »

Ciekawy jestem, jak Pan Forex wytłumaczy nagły wyskok AUDJPY (28 listopada 2011, godz. 23:04)? Nagle 40 punktów w górę, na chwilkę. W BossieFX tego nie było, stooq też nic nie pokazuje...

blip w GO4X:
Obrazek

BossaFX bez blipa:
Obrazek

stooq bez blipa:
Obrazek

Panie Forex, czekamy na odpowiedź. Wasza wiarygodność na szali...

Awatar użytkownika
adapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adapi »

Na TMS-MT4 też nie ma tej szpilki. Myślę, że to zwykły badtick.

Awatar użytkownika
omet
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: omet »

takimi szpilkami to bym sie nie przejmował . Jeśli są tu gracze z rachunkami rzeczywistymi i zarabiają regularnie u tego brokera to proszę o opinię o nim . Czy nie anuluje często transakcji itp...

Awatar użytkownika
Scoobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Scoobi »

omet pisze:takimi szpilkami to bym sie nie przejmował . Jeśli są tu gracze z rachunkami rzeczywistymi i zarabiają regularnie u tego brokera to proszę o opinię o nim .
pewnie sie powtorze.
rekwoty,zdarzaja sie, do 1lota masz dosc szybka egzekucje(prawdopodobnie lata z automatu)
Czy nie anuluje często transakcji itp...
anuluja jesli masz zawarta po cenach nierynkowych, a co to oznacza trudno powiedziec, jesli interesuja Cie konkretne sytuacje to pisz na priv

ODPOWIEDZ