go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

Awatar użytkownika
Kuba1111
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kuba1111 »

Dla całego TMS nalezy sie duża pochwała, testowałem kilka platform i generalnie jeśli chodzi o GO4X, płynnosc pierwsza klasa, brak slow motion, podoba mi się :)
"Nie narzekaj że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt."

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

GO4X pisze:
MarioDM pisze: Z tym kalkulatorem nie wiem o co chodzi. Ściągałem go kilkakrotnie i nadal nie ma w nim nowych instrumentów.
No cóż, nie słyszeliśmy o innych problemach z kalkulatorem. Ale odezwij się do nas to postaramy się sprawę załatwić.
Ściągałem z Waszej strony i nie było w nim nowych instrumentów. Dziś puściliście na platformie linka do kalkulatora i w nim są nowe instrumenty więc wszystko już OK. Niemal wszystko bo są błędy w tym kalkulatorze. Zauważyłem je przy CFD na nowo wprowadzone indeksy . Źle wylicza wartość pipsów. Przy 0,1 lota podaje wartość pipsa dla 0,01 .
Reszta jest OK.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

WoŁodia

Nieprzeczytany post autor: WoŁodia »

Nowa oferta +750, może ktoś wyjaśni o co chodzi i gdzie jest ukryty haczyk?

nabukomb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nabukomb »

WoŁodia pisze:Nowa oferta +750, może ktoś wyjaśni o co chodzi i gdzie jest ukryty haczyk?
A czemu sobie regulaminu po prostu nie poczytasz?
http://www.go4x.pl/dokumenty/Regulamin_ ... i_750+.pdf

Generalnie haczyka nie ma. Oni po prostu mają nadzieję, że tylko bardzo mały procent rozpoczynających "grę" jest w stanie podnieść stan konta w ciągu 28 dni, o te ok. 43%. Bo tyle potrzeba by skorzystać z promocji.
Haczykiem może być punkt regulaminu, który mówi o odebraniu kwoty promocji i o akceptacji ujemnego salda rachunku, po tej operacji. Ale "spoko", dzwoniłem i mam informację, że nie przewidują ściągania długu od osób, które na dzień wygaśnięcia dla nich promocji, będą mieć na koncie mniej niż owe 750 zł. Tak samo było w promocji "+500". Jak coś miałeś na koncie, to ci zabrali (do wysokości 500zł), ale konta ujemnego nie miałeś. Zresztą moim zdaniem nie mieli by szans wygrać w sądzie, czy dostać nakaz komorniczy, by komuś, kto przegrał swój tysiąc i ich 750 ściągać te 750 zł, pod przymusem. Poza tym nie są głupi, chodzi im o zgarnięcie Twojego tysiąca(minimum), anie by się z Tobą procesować i popsuć sobie renomę.

Jak ktoś chce otworzyć taki rachunek, a boi się, że nie da rady, to służę pomocą. Te 43% to powinienem bez problemu zrobić w dwa-trzy dni. Oczywiście jak to mówi Ferdek "nie za darmo". :)

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

GO4X
Jeszcze jedno musicie poprawić. Dotyczy to nowo wprowadzonych instrumentów. Chyba na wszystkich tych nowych instrumentach jest błąd na wykresach miesięcznych i tygodniowych. Błąd występuje (chyba) tylko w miesiącu sierpniu. Na wykresach są 2 świeczki za sierpień, a czasem nawet 3. Błąd na świeczkach tygodniowych dotyczy również sierpnia.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GO4X »

MarioDM pisze:GO4X
Jeszcze jedno musicie poprawić. Dotyczy to nowo wprowadzonych instrumentów. Chyba na wszystkich tych nowych instrumentach jest błąd na wykresach miesięcznych i tygodniowych. Błąd występuje (chyba) tylko w miesiącu sierpniu. Na wykresach są 2 świeczki za sierpień, a czasem nawet 3. Błąd na świeczkach tygodniowych dotyczy również sierpnia.
Dzięki za informację. Rzeczywiście wykres źle się rysował. Błąd został znaleziony i zlikwidowany.

klif
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: klif »

nabukomb pisze:
WoŁodia pisze:Nowa oferta +750, może ktoś wyjaśni o co chodzi i gdzie jest ukryty haczyk?
Generalnie haczyka nie ma. Oni po prostu mają nadzieję, że tylko bardzo mały procent rozpoczynających "grę" jest w stanie podnieść stan konta w ciągu 28 dni, o te ok. 43%. Bo tyle potrzeba by skorzystać z promocji.
Powyższe jest prawdą tylko w sytuacji, gdy ktoś otwiera rachunek i wpłaca minimalny depozyt. Można wpłacić dowolną kwotę, przy 10000 efektywnie zmniejsza się nam spread i zamiast 43% wystarczy zarobić 7,5%.

olinek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: olinek »

WoŁodia pisze: Można wpłacić dowolną kwotę, przy 10000 efektywnie zmniejsza się nam spread i zamiast 43% wystarczy zarobić 7,5%.
Nie za bardzo rozumiem dlaczego zmniejsza się spread, czy mają takie zasady i jaki wtedy jest spread?
Mnie jednak interesuje inna promocja tzn. podwajamy twój zysk do 10000zł. Można mieć konta u dwóch brookerów i zawrzeć przeciwstawne tranzakcje.
Bez względu na wynik jesteśmy 5 koła na plusie. I tak miesiąc w miesiąc. Czy ktoś korzystał z tej promocji i jakie są zasady?

klif
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: klif »

Mistrzem cytowania to ty nie jesteś.

Rozwiń tę teorię "Można mieć konta u dwóch brookerów i zawrzeć przeciwstawne tranSakcje. Bez względu na wynik jesteśmy 5 koła na plusie.", bo to może wesołe być.

nabukomb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nabukomb »

klif pisze:
nabukomb pisze:
Powyższe jest prawdą tylko w sytuacji, gdy ktoś otwiera rachunek i wpłaca minimalny depozyt. Można wpłacić dowolną kwotę, przy 10000 efektywnie zmniejsza się nam spread i zamiast 43% wystarczy zarobić 7,5%.
Gdybyś uważnie czytał, to napisałem w pewnym miejscu o "minimum tysiącu", więc doskonale wiem, że możesz wpłacić więcej niż tysiąc i wtedy automatycznie zmniejsza się potrzebny procent wypracowanego zysku, by wypełnić warunki promocji. Tylko po "kiego czorta" mając np. 10.000, które dla przykładu podajesz, łaszczyć się na jakieś tam 750 zł promocji ?

Przy okazji mam pytanie do grających na GO4X.
Czy mieliście jakieś "zawirowania" z możliwością wykonywania zleceń teraz w czwartek 25-08 ok. godz. 14:30-15:00 ???
Podejrzewam, bowiem że to konkretnie do mnie się bezczelnie "podłączyli" uniemożliwiając mi przez kilkadziesiąt minut wykonywanie jakichkolwiek transakcji.
Wyglądało to w ten sposób, że okienko z transakcją miało bez kolorów pozycje kup i sprzedaj, przez co w ogóle nie można było nacisnąć, a jedyna pozycja działająca "zamknij zlecenie", po naciśnięciu dawała komunikat "zła ilość lotów".
Jeśli ktoś jeszcze potwierdzi, że miał to samo, to uwierzę, że to mogły być jakieś ich problemy techniczne. Ale obawiam się, że miało to jednak bezpośredni związek z tym, że poprzedniego dnia zwiększyłem saldo ponad 300% i zwyczajnie mi przeszkadzali w grze. Co myślicie o takich praktykach brokera? Zresztą arsenał świńskich numerów to mają znacznie większy, choć i tak pewnie nie wszystko jeszcze widziałem :)

ODPOWIEDZ