GO4 challenge

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
optimus128
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: optimus128 »

Ja wygrasz to podzielisz się?
Jak zgarnę pierwsza nagrodę to mogę część odpalić albo rozlosować wśród tych co założyli konto. A co mi tam - taki jestem dobry :D

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

Ciekawe wlasnie jaki % osób wziełoby gotówke a jaki hayabuse
Success lies on the far side of failure

Jarekk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarekk »

Znacząca większość kasę... Mało kto potrzebuje takiego motoru, a za tą kasę można coś sensowniejszego kupić.
Analityk studiujący wykresy to myśliwy, podążającymi za subtelnymi znakami, widocznymi jedynie dla tych, którzy wiedzą, czego szukać.

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

Jarpen pisze:Ciekawe wlasnie jaki % osób wziełoby gotówke a jaki hayabuse
ja bym wziął motor, pomimo że nie mam prawka :)

cokolwiek
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: cokolwiek »

Ciekaw jestem ile osób nie wie, że trzeba mieć na zamknietych pozycjach 500 zł zysku żeby otrzymać startową "wirtualną premię" w wysokości 500 zł.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

hehe.. czyli jak ktoś uwali 500 to zostanie z MC ? A Ci co stracili zwrócić ? :lol:

to Pan Forex ładne lody by ukręcił :lol:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

cokolwiek
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: cokolwiek »

4. Warunkiem wypłaty Premii jest osiągnięcie wyniku premiowego w trakcie Okresu Rozliczeniowego.
5. Uczestnik dokonujący jakiejkolwiek wypłaty środków pieniężnych przed spełnieniem warunku określonego w ust. 4 powyżej traci prawo do Premii w wysokości 500,00 PLN.
6. W przypadku zamknięcia pozycji ze stratą, jeśli nie został spełniony warunek określony w ust. 4, strata pokrywana jest w pierwszej kolejności ze środków zdeponowanych przez Uczestnika, tj. saldo środków pozostałych do wypłaty równe jest wysokości środków zdeponowanych przez Uczestnika, pomniejszonych o wysokość strat na zamkniętej pozycji oraz Premii w wysokości 500,00 PLN.

Jeśli się nie mylę to za wypłatę mniejsza niż 500 zł pobierana jest opłata 50 zł więc uważajcie (to jest jeszcze do sprawdzenia).

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GO4X »

cokolwiek pisze:Ciekaw jestem ile osób nie wie, że trzeba mieć na zamknietych pozycjach 500 zł zysku żeby otrzymać startową "wirtualną premię" w wysokości 500 zł.
Nie jest to do końca prawdziwe stwierdzenie.

Premia jest wpłacana na konto każdego uczestnika i w ciagu 28 dni posluguje sie on nia tak samo jak prawdziwymi pieniedzmi.

Mowiac inaczej, jeżeli wpłaciłes 500zł i otrzymałes 500zł to grasz podwójnym kapitałem (w stosunku do tego co wplaciles)

Jedynie warunkiem pozwalajacym na wyplate tej premii jest uzyskanie dodatkowego zysku w wysokości 500zl.

Dodano po 7 minutach:
reptile pisze:hehe.. czyli jak ktoś uwali 500 to zostanie z MC ? A Ci co stracili zwrócić ?
Absolutnie nie! 500zl premii jest nasza inwestycja w uczestnika, i jezeli np zakonczy on konkurs ze stanem rachunku 400zl to nie trzeba bedzie dopłacać 100zl do "brakujacej premii". Nie bedzie mozna jedynie tych 400zl wypłacić.

Dla pełności obrazu warto dodać, że w pierwszej kolejności straty są pokrywane z pieniędzy wpłaconych przez uczestnika. Gdyby było na odwrót mielibyśmy do czynienia z konkursem pozornie na rachunkach real, a w rzeczywistości w formule demo. W podobnym celu wprowadziliśmy zapis o wypłatach. Jeżeli wypłacisz środki przed wypracowaniem 500zl dodatkowego zysku, to tracisz premię. Chcemy żeby konkurs był konkursem real, jednocześnie dokładając się do inwestycji uczestnika.

Na sam koniec jeszcze jedna ważna rzecz - 500zl premii można postrzegać jako wogóle osobny konkurs - indywidualny dla każdego uczestnika.
Dla każdego osobno płynie 28 dni na wypracowanie dodatkowego zysku (w wysokosci 500zl) - tak więc można przystąpić do konkursu głównego w każdym jego momencie (nawet w ostatnim dniu), a 28 dni na wypracowanie dodatkowego zysku będzie biegło niezależnie od daty zakończenia konkursu głównego

Awatar użytkownika
TomekP
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: TomekP »

Jeżeli kilka dni temu osiągnąłem zysk 500zł, to bonus został już dopisany do mojego konta i mogę go wypłacić?
Ranking konkursowy GO4X nick: TomekP
Mój dziennik konkursowy znajdziesz tu:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 803#465803

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GO4X »

TomekP pisze:Jeżeli kilka dni temu osiągnąłem zysk 500zł, to bonus został już dopisany do mojego konta i mogę go wypłacić?
Tak. W uproszczeniu jezeli osiagnales zysk 500zl ponad swoje wplaty oraz bonus 500zl to masz prawo do wyplaty calosci.

Jedna uwaga - prawo do wyplaty jest weryfikowane raz dziennie według stanu konta na godzinę 24:00 (par. 3 ust. 8 regulaminu konkursu).

Jeżeli któregokolwiek dnia trwania Twojego indywidualnie liczonego 28 dniowego okresu osiągniesz dodatkowy zysk 500zl (wg stanu na godz 24:00) to bonus jest traktowany jako absolutnie Twój. Po osiągnięciu jednorazowo dodatkowego zysku 500zl nawet jeżeli przykładowo następnego dnia ze względu na straty wartość Twojego rachunky będzie wynosiła 400zł to tak czy owak będziesz mógł te 400zl wypłacić.

ODPOWIEDZ