takgoose pisze:Grales na przebicie szczytu z 7:4
GMMA in Color
BalloO
Ciezko mi pisac o takich duzych TF i o GMMA, ktora stosujesz bo ja tego nie uzywam. Chce Ci tylko uswiadomic jedna rzecz, jak dla mnie lapales dolek. Jesli nie masz systemu w malym paluszku, nie chcesz sie narazac na dodatkowe ryzyko i nie masz zbyt duzego doswiaczenia na fx to graj tylko z trendem.
Sorry technikow za moj screen, zawsze kiepsko rysowalem kanaly
jak widzisz narazie nastapilo tylko wybicie z kanalu, ja bym poczekal.
Spojrz na screeny ponizej.
Ciezko mi pisac o takich duzych TF i o GMMA, ktora stosujesz bo ja tego nie uzywam. Chce Ci tylko uswiadomic jedna rzecz, jak dla mnie lapales dolek. Jesli nie masz systemu w malym paluszku, nie chcesz sie narazac na dodatkowe ryzyko i nie masz zbyt duzego doswiaczenia na fx to graj tylko z trendem.
Sorry technikow za moj screen, zawsze kiepsko rysowalem kanaly

Spojrz na screeny ponizej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Fireblade, zamieścisz tu swój template do GMMA? Chciałbym mu się przyjrzeć, bo mi się podoba 
Szkoda, że nikt nie odpowiedział na moje pytania na jednej z poprzednich stron

Szkoda, że nikt nie odpowiedział na moje pytania na jednej z poprzednich stron

Ostatnio zmieniony 08 sty 2008, 21:36 przez Blackhole, łącznie zmieniany 1 raz.
"W Bogu wszelkie nasze bogactwo."
BalloO,wg mnie sys niewymaga tych wszystkich wskaznikow o ktorych piszesz,wystarczy macd+ewentualnie auto pivot i to wszystko,esencja tego sysu sa srednie i na nich trzeba sie koncentrowac..
wydaje mi sie ze im wiecej wstawimy wskaznikow do gmmy tym gorzej,zrobi sie w koncu z tego dolly...to moja opinia,ale oczywiscie kazdy dostosuje sys pod swoj sposob grania
wydaje mi sie ze im wiecej wstawimy wskaznikow do gmmy tym gorzej,zrobi sie w koncu z tego dolly...to moja opinia,ale oczywiscie kazdy dostosuje sys pod swoj sposob grania
Jak tam nie widzisz wejscia to nie wiem gdzie bys zobaczyl... Wszystko jest za tym zeby wchodzic. Do tego klasyczny pullback.marcin26 pisze:patrze na ten Twoj wykres i nie widze tam longa,wg mnie srednie niedawaly sygnalu...ale jak to sie mowi dasz roznym osobom ten sam sys i kazdy bedzie mial inne wyniki
Jak te wskazniki Ci poprawiaja humor to niech zostana, ale ja bym jeszcze dodal taki wyznaczajacy pivot points, wsparcia i opory. Gdzies tutaj jest a uchroni Cie przed wejsciem blisko res. i sup. levels.
Zeby Cie pocieszyc - mialem podobne doswiadczenia z tym systemem, tzn duzo nieudanych wejsc i moze pomoga Ci wnioski jakie wyciagnalem:
1) Trejduj glownie rano jak masz mozliwosc (8-12)
2) Wchodz tylko gdy jestes pewien - nie naciagaj warunkow
3) Nie podpalaj sie - jutro tez jest dzien.

Jak dla mnie wejscie bylo ok, ale ja sie nie znam

Nie wiem czy to jest zasada gammy, bo jesli tak to autor lamal ja na wiekszosci przykladow na poczatku, wiec chyba nie... A jesli chodzi o to jak skierowana jest MA100 to nie widze zeby byla skierowana w dol, tylko jest pozioma, a cena jest wyraznie nad nia...Von Belka pisze:100 skierowana jeszcze w dół. Wolne średnie pod 100.
Czekam na uzasadnienie fxlamera