A w AccuCharts masz jeszcze wykresy np. 10-cio tickowe. GMMA też ładnie na nich wygląda.Na jakiej platformie są 10 sek. tf?
GMMA in Color
Słuszna uwaga, jaki maksymalny s/l dopuszczasz? Na jakich parach walutowych grasz?FX TEAM pisze:Ja lubie SLe na lokalnych ekstremach, są najbardziej skuteczne. Jak SL wychodzi mi za daleko od miejsca, w którym wypadałoby otworzyć (powiedzmy 40-50pips), po prostu sobie odpuszczam zajęcie pozycji. Jutro też jest dzień.
Gram głównie na eju (5m), jak SL wypada mi >35pips przy wejściu, odpuszczam sobie.headd pisze:
Słuszna uwaga, jaki maksymalny s/l dopuszczasz? Na jakich parach walutowych grasz?
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx
guzik "www" poniżej 
mój Blog, szkolenia fx

Nie mozna slepo wierzyc w zaden system, wszystko jest kwestia techniki
. Tutaj nie poczekales na potwierdzenie, ktore czasem moze trwac kilka godzin a nawet dni, IMHO zblizajace sie srednie informuja nas tylko ze warto zwrocic uwage na wykres w tym czasie
itak jak mowisz lepiej zaczekac i wejsc w kontynuacje trandu po lepszej cenie
, ryzyko wtedy niewielkie

dzisiaj usd/jpy buystop 109,60 t/p 109,80 - zaliczone. Nie zdążyłem wkleić obrazka, szybko poszło 
Mam oczekujące eur/usd buystop 1,4725, t/p 1,4745, póki co jak dla mnie long obowiązuje.
EDIT: s/l na edku.
Wniosek: zlecenie chyba powinienem anulować i otworzyć buy w momencie przecięcia macd i wybicia kursu ponad wma.

Mam oczekujące eur/usd buystop 1,4725, t/p 1,4745, póki co jak dla mnie long obowiązuje.
EDIT: s/l na edku.
Wniosek: zlecenie chyba powinienem anulować i otworzyć buy w momencie przecięcia macd i wybicia kursu ponad wma.
Ostatnio zmieniony 08 sty 2008, 14:22 przez headd, łącznie zmieniany 1 raz.