GMMA in Color

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
headd
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: headd »

Emsi:
Chyba nie zrozumiałeś moich intencji. Zasadniczym problemem jaki poruszyłem to ustalanie R/R.

A jeśli mówimy o s/l: chodziło mi wyłącznie o ustalanie s/l w oparciu o konkretną sytuację, a nie na sztywno (na przykład zawsze 15pips). Jeśli prawidłowo stwierdzę istnienie oporu poza którym ustawię s/l, to prawdopodobieństwo przebicia tego oporu zasadniczo się zmniejszy w porównaniu do ustawiania s/l stałego (licząc w pipsach).

Nie bardzo widzę zatem w Twojej wypowiedzi związku z moim postem.

marcin26
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marcin26 »

wywal wogole ten wskaznik,po co Ci on??

Awatar użytkownika
emsi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: emsi »

headd pisze:Emsi:
A jeśli mówimy o s/l: chodziło mi wyłącznie o ustalanie s/l w oparciu o konkretną sytuację, a nie na sztywno (na przykład zawsze 15pips). Jeśli prawidłowo stwierdzę istnienie oporu poza którym ustawię s/l, to prawdopodobieństwo przebicia tego oporu zasadniczo się zmniejszy w porównaniu do ustawiania s/l stałego (licząc w pipsach).
Chodziło mi o to żeby nie rozciągać s/l z 20 do 50 pipsów tylko dla tego, że tam jest lokalny opór. Albo zakładamy, że cena spadnie i wchodzimy ze s/l 20 albo czekamy aż do tego lokalnego oporu wzrośnie, upewnimy się że się odbiła i dopiero wchodzimy.
Po co ryzykować 50 pipsów jak można 20???

Takie rozciąganie s/l do różnych dziwnych oporów zawsze mi się kończyło stratami.

Awatar użytkownika
emsi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: emsi »

BalloO pisze:jakich crossów używacie jako alerty głosowe ?
ja próbuje:
3&60,
3&100
15&30 jako mozliwe odbijanie badz bubble trading
/
Dla jakiego TF?

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FX TEAM »

Chodziło mi o to żeby nie rozciągać s/l z 20 do 50 pipsów tylko dla tego, że tam jest lokalny opór. Albo zakładamy, że cena spadnie i wchodzimy ze s/l 20 albo czekamy aż do tego lokalnego oporu wzrośnie, upewnimy się że się odbiła i dopiero wchodzimy.
Po co ryzykować 50 pipsów jak można 20???

Takie rozciąganie s/l do różnych dziwnych oporów zawsze mi się kończyło stratami.
Ja lubie SLe na lokalnych ekstremach, są najbardziej skuteczne. Jak SL wychodzi mi za daleko od miejsca, w którym wypadałoby otworzyć (powiedzmy 40-50pips), po prostu sobie odpuszczam zajęcie pozycji. Jutro też jest dzień.
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx -> guzik "www" poniżej ;)

Awatar użytkownika
Blackhole
Stały bywalec
Stały bywalec

Jak zmienić kolory?

Nieprzeczytany post autor: Blackhole »

Jak zmienić kolory tych średnich? Jak zmienię kolor we wskaźniku "MA in Color", to wykres zmienia się, jak na obrazku.

P.s. Jak dodać do postu 2 załączniki?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"W Bogu wszelkie nasze bogactwo."

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

emsi pisze: Piszę o tym, bo s/l 50 pipsów, o jakim napisałeś do dla mnie wartość do grania na świecach 30min lub większych podczas gdy GMMA używam głównie do skalpowania (na świecach 10 sek.) i kojarzy mi się bardziej ze s/l 10pips :)
Na jakiej platformie są 10 sek. tf?
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
drchemik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: drchemik »

zzibi2 pisze:Na jakiej platformie są 10 sek. tf?
Oanda.

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

W jaki sposob zapisuje sie szablony na oandzie? Bo kazdorazowe tworzenie teczy, nawet ubogiej, raczej mija sie z celem...

Awatar użytkownika
drchemik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: drchemik »

Yankee pisze:W jaki sposob zapisuje sie szablony na oandzie? Bo kazdorazowe tworzenie teczy, nawet ubogiej, raczej mija sie z celem...
Tools -> Save Current Layout.

ODPOWIEDZ