GMMA in Color
Emsi:
Chyba nie zrozumiałeś moich intencji. Zasadniczym problemem jaki poruszyłem to ustalanie R/R.
A jeśli mówimy o s/l: chodziło mi wyłącznie o ustalanie s/l w oparciu o konkretną sytuację, a nie na sztywno (na przykład zawsze 15pips). Jeśli prawidłowo stwierdzę istnienie oporu poza którym ustawię s/l, to prawdopodobieństwo przebicia tego oporu zasadniczo się zmniejszy w porównaniu do ustawiania s/l stałego (licząc w pipsach).
Nie bardzo widzę zatem w Twojej wypowiedzi związku z moim postem.
Chyba nie zrozumiałeś moich intencji. Zasadniczym problemem jaki poruszyłem to ustalanie R/R.
A jeśli mówimy o s/l: chodziło mi wyłącznie o ustalanie s/l w oparciu o konkretną sytuację, a nie na sztywno (na przykład zawsze 15pips). Jeśli prawidłowo stwierdzę istnienie oporu poza którym ustawię s/l, to prawdopodobieństwo przebicia tego oporu zasadniczo się zmniejszy w porównaniu do ustawiania s/l stałego (licząc w pipsach).
Nie bardzo widzę zatem w Twojej wypowiedzi związku z moim postem.
Chodziło mi o to żeby nie rozciągać s/l z 20 do 50 pipsów tylko dla tego, że tam jest lokalny opór. Albo zakładamy, że cena spadnie i wchodzimy ze s/l 20 albo czekamy aż do tego lokalnego oporu wzrośnie, upewnimy się że się odbiła i dopiero wchodzimy.headd pisze:Emsi:
Po co ryzykować 50 pipsów jak można 20???
Takie rozciąganie s/l do różnych dziwnych oporów zawsze mi się kończyło stratami.
Ja lubie SLe na lokalnych ekstremach, są najbardziej skuteczne. Jak SL wychodzi mi za daleko od miejsca, w którym wypadałoby otworzyć (powiedzmy 40-50pips), po prostu sobie odpuszczam zajęcie pozycji. Jutro też jest dzień.Chodziło mi o to żeby nie rozciągać s/l z 20 do 50 pipsów tylko dla tego, że tam jest lokalny opór. Albo zakładamy, że cena spadnie i wchodzimy ze s/l 20 albo czekamy aż do tego lokalnego oporu wzrośnie, upewnimy się że się odbiła i dopiero wchodzimy.
Po co ryzykować 50 pipsów jak można 20???
Takie rozciąganie s/l do różnych dziwnych oporów zawsze mi się kończyło stratami.
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx
guzik "www" poniżej 
mój Blog, szkolenia fx

Jak zmienić kolory?
Jak zmienić kolory tych średnich? Jak zmienię kolor we wskaźniku "MA in Color", to wykres zmienia się, jak na obrazku.
P.s. Jak dodać do postu 2 załączniki?
P.s. Jak dodać do postu 2 załączniki?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"W Bogu wszelkie nasze bogactwo."
Na jakiej platformie są 10 sek. tf?emsi pisze: Piszę o tym, bo s/l 50 pipsów, o jakim napisałeś do dla mnie wartość do grania na świecach 30min lub większych podczas gdy GMMA używam głównie do skalpowania (na świecach 10 sek.) i kojarzy mi się bardziej ze s/l 10pips![]()
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..