GMMA in Color

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nasedo »

BalloO

a gdzie wchodziłeś, bo nie mogę dojrzeć momentu wejścia w pozycję...

a tak btw informatyku: spróbuj kliknąć na wykres prawym klawiszem i wybrać "zapisz jako obraz" ;)
Otwarte myślenie to wielki dar i zarazem samotność

mxmx1
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mxmx1 »

BalloO pisze:wrzuce tez kilka tym razem udanych transakcji z konca tygodnia

Widzę że to demo powodzenia w realu na tf.m30 lub h1 wątpie abyś to wytrzymywał za każdym razem

mxmx1
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mxmx1 »

BalloO pisze:mxmx1: to znaczy ? o jakie wytrzymywanie chodzi ? nerwowe ?
nom
Prawda zawsze leży gdzieś po środku.

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

BalloO

Już widzę. Wg mnie wszystko dobrze zrobiłeś w tej transakcji, która Ci nie wyszła. Kto powiedział, że dopiero kiedy robi się coś źle, to jest strata? System pokazuje zarówno dobre jak i fałszywe sygnały.

tak jak pisze mxmx1 nie sądzę, żeby ten TF był do wytrzymania. Są tacy co grają na większych niż 5M okresach, ale jak na mój gust jest to system najlepszy do scalpingu.

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

BalloO pisze: z reguly wychodze do szkoly, pracy lub trening, wracam popoludniu lub wieczorem i wtedy wchodze i patrze ;]
No i wlasnie to w realu moze sie okazac bardzo trudne...

Scalper

Nieprzeczytany post autor: Scalper »

.........i cisza od czterech dni :) Czyżby już nikt nie grał tym sysem?A dziś tak ładnie poszło na edku.Szkoda tylko że rynek nie zaczekał aż wróce z pracy:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Przeciez do takich naglych ruchow gmma sie nie nadaje- zanim sie srednie rozeszly bylo juz pozamiatane- ten ruch to efekt "danych" a wlasciwie wypowiedzi, ciekawe ze tez w zadnym kalendarzu do tego wiekszej wagi nie przylozono i 150pipsow przelecialo...

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

Scalper jesteś wyjątkowo nieobiektywny i myślisz życzeniowo. Zobacz ile było sygnałów wcześniej, na których zazwyczaj można było stracić. Zgoda był taki jeden dobry (już pomijając, jak Yankee napisał, że gmma nie do tego służy) ale wcześniej było parę trefnych. Straciłbyś na nich :)

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

dhaetr_tech pisze:A kto wytrzyma siedzieć na stracie ponad 1000zł i się nie pocić?
uwierz mi sa tacy co wytrzymuja...dla niektorych to chleb powszedni... :)
Yankee pisze:Przeciez do takich naglych ruchow gmma sie nie nadaje- zanim sie srednie rozeszly bylo juz pozamiatane- ten ruch to efekt "danych" a wlasciwie wypowiedzi, ciekawe ze tez w zadnym kalendarzu do tego wiekszej wagi nie przylozono i 150pipsow przelecialo...
dokładnie to efekt po danych...dlatego powinno wyjsc sie przed danymi i wejsc po danych ok 30 min...generalnie gmma powinna sie ladnie rozchodzic stopniowo, nagle fontanny czy wystrzaly z jednego punktu mimo ze efektownie to wyglada i na pierwszy rzut oka wydaje sie ze nalezy wejsc,jest czesto zlym sygnalem...

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Tyle ze, jak napisalem, to wydarzenie bylo niespodziewane... takze ciezko bylo wyjsc przed nim...

ODPOWIEDZ