Wtedy juz bylo dawno po zjezdzie...fenix777 pisze:W momencie kiedy wszystkie "brązowe"/wolne średnie z wykresu przecięły SMA 100 [zielona] i były poniżej.
GMMA in Color
Wejscie na zywioł na pierwszej swiecy otwartej pod wma100, drugie, bardziej pewne, sell stop tuz pod białą świecą 2.0742/44, target na pivocie (zolta przerywana) lub wyjscie na zageszczeniu czerwonych.leonzawodowiec pisze: w którym momencie sygnał z GMMA był według ciebie silny?
Ta strategia wymiata jak sie nabierze wprawy

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
Zgadza się czytanie GMMA to trochę jak czytanie wykresu. Mogę się tylko wypowiedzieć o grze Walterem. Moim zdaniem sys jest miodny, podobnie jak gmma. Głównie dlatego, że wchodzi się wtedy kiedy następuje lub zaraz nastąpi poważny ruch. I to jest dobre. Bo rzadko zdarza się złapać SLa tam, gdzie był pierwotnie postawiony. Bywały dni na eJu, że walterem łapałem po 3 SL. Ale trwałość i konsekwencja nagradzają to dniami, kiedy łapie się po 100, 200+ pipsów. A to że tak ładnie wchodzi jak jest dobry setup, sprawia, że zaraz z reguły można przesunąć SLa w bezpieczne położenie.nasedo pisze: Nie da się Smile
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx
guzik "www" poniżej 
mój Blog, szkolenia fx

Obserwuję sys na 4H (dzięki fxlamer) i jest bardzo obiecujący. Precyzyjne wejścia mogą być na każdym TF, bo precyzyjne wejście to pojęcie relatywne IMHO.nasedo pisze:ale tutaj chodzi o to, żeby precyzyjnie wchodzić, bez sensu jest tu gra na cene zamknięcia się świec...NMike pisze:BAwi sie ktoś z Was na TF minimium 1h? Nie mam ochoty siadac przed kompem co chwile
Pzdr.