GMMA in Color

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
drchemik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: drchemik »

fenix777 pisze:W momencie kiedy wszystkie "brązowe"/wolne średnie z wykresu przecięły SMA 100 [zielona] i były poniżej.
Wtedy juz bylo dawno po zjezdzie...

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

leonzawodowiec pisze: w którym momencie sygnał z GMMA był według ciebie silny?
Wejscie na zywioł na pierwszej swiecy otwartej pod wma100, drugie, bardziej pewne, sell stop tuz pod białą świecą 2.0742/44, target na pivocie (zolta przerywana) lub wyjscie na zageszczeniu czerwonych.
Ta strategia wymiata jak sie nabierze wprawy :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fryk »

fxlamer pisze:Ta strategia wymiata jak sie nabierze wprawy :)
To ile już miałeś takich pewniaków?
Owoce sukcesu rosną na drzewach cierpliwości...

Awatar użytkownika
NMike
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: NMike »

BAwi sie ktoś z Was na TF minimium 1h? Nie mam ochoty siadac przed kompem co chwile :P Co godzine można looknąć :wink:
Jakie wyniki na H1 itd/ Z tego co widze, to system bardzo łądnie opracowany, wyjaśniony i ma ciekawe wyniki. Ciekawe jak się nim gra..., ale na razie mam co innego na warsztacie :mrgreen:

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nasedo »

NMike pisze:BAwi sie ktoś z Was na TF minimium 1h? Nie mam ochoty siadac przed kompem co chwile
ale tutaj chodzi o to, żeby precyzyjnie wchodzić, bez sensu jest tu gra na cene zamknięcia się świec... :)
Otwarte myślenie to wielki dar i zarazem samotność

Awatar użytkownika
NMike
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: NMike »

W sumie racja, łapie czasami spore ruchy. a jak czesto wpada w SLe :?: Moze ktoś robił statystykę systemu :wink:

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nasedo »

NMike pisze:Moze ktoś robił statystykę systemu
Nie da się :)
Otwarte myślenie to wielki dar i zarazem samotność

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FX TEAM »

nasedo pisze: Nie da się Smile
Zgadza się czytanie GMMA to trochę jak czytanie wykresu. Mogę się tylko wypowiedzieć o grze Walterem. Moim zdaniem sys jest miodny, podobnie jak gmma. Głównie dlatego, że wchodzi się wtedy kiedy następuje lub zaraz nastąpi poważny ruch. I to jest dobre. Bo rzadko zdarza się złapać SLa tam, gdzie był pierwotnie postawiony. Bywały dni na eJu, że walterem łapałem po 3 SL. Ale trwałość i konsekwencja nagradzają to dniami, kiedy łapie się po 100, 200+ pipsów. A to że tak ładnie wchodzi jak jest dobry setup, sprawia, że zaraz z reguły można przesunąć SLa w bezpieczne położenie.
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx -> guzik "www" poniżej ;)

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

FX TEAM pisze:Mogę się tylko wypowiedzieć o grze Walterem
A co to ten Walter?
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

pete7
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pete7 »

nasedo pisze:
NMike pisze:BAwi sie ktoś z Was na TF minimium 1h? Nie mam ochoty siadac przed kompem co chwile
ale tutaj chodzi o to, żeby precyzyjnie wchodzić, bez sensu jest tu gra na cene zamknięcia się świec... :)
Obserwuję sys na 4H (dzięki fxlamer) i jest bardzo obiecujący. Precyzyjne wejścia mogą być na każdym TF, bo precyzyjne wejście to pojęcie relatywne IMHO.

Pzdr.

ODPOWIEDZ