GMMA in Color
A ja ze swojej strony polecam szablon TomaszaB, któremu dziękuję tutaj za wklejenie "jego" profilu.
Jest jeszcze lepszy od fxlamera, z całym szacunkiem. Moim zdaniem bardziej czytelny i skuteczniejszy.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=110
Jest jeszcze lepszy od fxlamera, z całym szacunkiem. Moim zdaniem bardziej czytelny i skuteczniejszy.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=110
Morfeus do Neo:
"There`s a difference between knowing the path and walking the path"
Pomyśl na rynku forex o tym cytacie z filmu "Matrix".
"There`s a difference between knowing the path and walking the path"
Pomyśl na rynku forex o tym cytacie z filmu "Matrix".
Również ostatnio siedzę na "gmma", muszę powiedzieć, że system bardzo przypadł mi do gustu. Niedługo zacznę testować siebie na EurJpy, M1... Po prostu ideał dla mnie. Przy risk 1% na transakcji, można wyciągnąć po 10% w ciągu kilkunastu minut.
Na razie obserwuje zachowanie tej pary walutowej, Co mi się spodobało to, że ruchy są dosyć spore na m1, spread w NF mam 3p, na niski TF dla mnie idealnie ze względu na niskie depo.
Szczegóły moich spostrzeżeń opiszę jak będę po testach, ale na chwilę obecną
- Wchodzenie zgodnie z linią trendu w sygnały odpowiednio buy/sell,
- SL max 1% na transakcje, wyliczając low/high ze świeczki na której jest sygnał, dodając 1 pips - na moje oko to wychodzi 3-8 pips, do tego trzeba doliczyć spread 3 Pipsy. więc od 5-11 SL . Przy ruchach 20-30p, a nawet ponad 100 daje to wymierny przelicznik procentowy.
Minus jest taki, że jak już się weszło w pozycję, trzeba patrzeć na wykres. Na M1 trend zmienia się kilkukrotnie w ciągu dnia, więc łatwo o SL, ale... na ogół sygnał idzie od razu w dobrą stronę, kwestia jest tylko kiedy zamknąć - i tego chce się jeszcze nauczyć.
Pozdrawiam i życzę udanych łowów...
Na razie obserwuje zachowanie tej pary walutowej, Co mi się spodobało to, że ruchy są dosyć spore na m1, spread w NF mam 3p, na niski TF dla mnie idealnie ze względu na niskie depo.
Szczegóły moich spostrzeżeń opiszę jak będę po testach, ale na chwilę obecną
- Wchodzenie zgodnie z linią trendu w sygnały odpowiednio buy/sell,
- SL max 1% na transakcje, wyliczając low/high ze świeczki na której jest sygnał, dodając 1 pips - na moje oko to wychodzi 3-8 pips, do tego trzeba doliczyć spread 3 Pipsy. więc od 5-11 SL . Przy ruchach 20-30p, a nawet ponad 100 daje to wymierny przelicznik procentowy.
Minus jest taki, że jak już się weszło w pozycję, trzeba patrzeć na wykres. Na M1 trend zmienia się kilkukrotnie w ciągu dnia, więc łatwo o SL, ale... na ogół sygnał idzie od razu w dobrą stronę, kwestia jest tylko kiedy zamknąć - i tego chce się jeszcze nauczyć.
Pozdrawiam i życzę udanych łowów...

EUR/JPY wydaje mi się nawet ciekawszą parą niż G/U. Ruchy są większe, płynność też jest w porządku i teraz gdy spread na NF wynosi tylko 3 jest to para wg mnie przyjaźniejsza do inwestowania niż kabel. Ja gram na 5M i SL18+3spreadu. Tak jak napisałeś, nawet przy jednym procencie ryzyka można na jednym wejściu zarobić parę procent - może z tym 10% to troche naciągnąłeśAce pisze:Również ostatnio siedzę na "gmma", muszę powiedzieć, że system bardzo przypadł mi do gustu. Niedługo zacznę testować siebie na EurJpy, M1... Po prostu ideał dla mnie. Przy risk 1% na transakcji, można wyciągnąć po 10% w ciągu kilkunastu minut.

Otwarte myślenie to wielki dar i zarazem samotność
Tego nie napisalemnasedo pisze:w tym przecudnej urodzie shorciku wchodziłeś o 5:30 rano ?

Bedzie dobrze, luz......
=================
=================