No tak, ale z dochodu nie rozliczasz się jako firma, tylko jako osoba fizyczna - czy aby na pewno co miesiąc a nie w rozliczeniu rocznym? Przecież w urzędzie skarbpwym nie ma zarejestrowanej żadnej firmy LCC - jaką więc deklarację należałoby co miesiąc składać?
Kolejny problem jest taki że firmę rejestruje się tam gdzie się wykonuje pracę więc nie wiem czy w ogóle taka spółka w USA jest legalna jeśli właściciel pracuje w Polsce.
Wydaje mi się, że mocno mijasz się z prawdą

Pomijam fakt, ze moja działalność to wykonywaniu usług "przez internet" a więc wirtualnie.
Żeby móc płaci podatek od samego dochodu trzeba prowadzić księgę przychodów/rozchodów do wglądu dla polskich urzędników.
Nie możesz prowadzić księgi przychodów i rozchodów, jesli nie masz tego udokumentowanego. Dodatkowo, o ile mi wiadomo, KPiR dotyczy czynnych płatników Vat, a spółka LCC z założenia wyklucza istnienie czegoś takiego, jak podatek Vat.
Wydaje mi się, ze jedyne co można prowadzic, to zeszyt w kratkę z załączonymi wydrukami wszystkich rachunków - i to wyłącznie dla wglądu US, bo przecież stan Delaware tego od Ciebie nie wymaga.
Ja widzę to tak. Spółka osiąga dochód = Ty osiagasz dochód. Jednak, dochód spółki podlega pod jurysdykcję Delaware, Twój dochód podlega pod US. Jako, że nie masz obowiązku prowadzenia księgi przychodów i rozchodów jako firma, a jako osoba fizyczna jest to wręcz niemożliwe, cokolwiek nie uwzględnisz będzie dobrze, byle tylko zgadzało się z saldem konta firmowego (do którego, defacto, US też nie do końca ma pełne prawo wglądu).