oczywiscie, lepiej (to ja "obrazny" mowilem), ale wiekszosc traderow tego nie robit, zapatrywac sie tylko na wykres (parzy) i wszystkojasonbourne pisze:Foregin pisze:
A nie lepiej analizowac poszczegolne indexy walutowe?![]()
Fale Elliota...
- jasonbourne
- Pasjonat
Foregin, a co myslisz o takim ukladzie na JPY INDEX?
ale jest to oczywiscie tylko jeden z mozliwych wariantow
ale jest to oczywiscie tylko jeden z mozliwych wariantow
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
-
- Stały bywalec
dzis zaczalem "widziec" ogromna sile bedaca w falach elliota, a wiec tak :
Godzina okolo 14:10 patrze sobie na zloto rysuje sobie te fale i wyszlo mi na to ze aktualnie mamy przed soba napewno wiekszy badz mniejszy wzrost wiec o godzinie 14:20 zajalem pozycje dluga. Jak sie pozniej okazalo o 14:30 wychodzily dane ktore "kopnely" zloto konkretnie do gory i przyznam ze sporo zarobilem jak na 30 min siedzenia (potem walnalem trailing stopa i polazlem )
Wiec moje pytanie jest takie: Czy to rzeczywiscie byla fala czy to ja pod wplywem przeczytanych ksiazek wszedzie juz widze fale
. wiem ze falami mozna przewidziec bardzo duzo rzeczy, ale nie spodziewalem sie ze to az tak potezne narzedzie
Godzina okolo 14:10 patrze sobie na zloto rysuje sobie te fale i wyszlo mi na to ze aktualnie mamy przed soba napewno wiekszy badz mniejszy wzrost wiec o godzinie 14:20 zajalem pozycje dluga. Jak sie pozniej okazalo o 14:30 wychodzily dane ktore "kopnely" zloto konkretnie do gory i przyznam ze sporo zarobilem jak na 30 min siedzenia (potem walnalem trailing stopa i polazlem )
Wiec moje pytanie jest takie: Czy to rzeczywiscie byla fala czy to ja pod wplywem przeczytanych ksiazek wszedzie juz widze fale

- jasonbourne
- Pasjonat
Fala byla (i jest, bo sie jeszcze nie skonczyla), a takie ruchy na zlocie nie sa w sumie niczym szczegolnym. Tylko nie zawsze ida w kierunku w jakim sie spodziewaszSilhouette pisze:Czy to rzeczywiscie byla fala czy to ja pod wplywem przeczytanych ksiazek wszedzie juz widze fale

Obecnie na zlocie, przynajmniej z punktu widzenia teorii fal, sytuacja jest jasna.
Niech jeszcze tylko zostanie przebita linia trendu spadkowego, a mozna spokojnie posadzic przed komputerem malpe i kazac jej klikac "long".
Jak bede mial chwile, wrzuce screena z moim oznaczeniem falek

A proba przewidywania danych za pomoca teorii fal, AT czy czegokolwiek innego jest bardzo dobrym podejsciem (i moze byc bardzo dochodowym).Silhouette pisze:o godzinie 14:20 zajalem pozycje dluga. Jak sie pozniej okazalo o 14:30 wychodzily dane ktore "kopnely" zloto
ja tak czesto gram
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
-
- Stały bywalec
- jasonbourne
- Pasjonat
Jak widac, moja prognoza sprzed dwoch miesiecy dla JPY INDEX praktycznie idealnie sie sprawdzila. To jest wlasnie najpiekniejsze w teorii Elliotta, ze od czasu do czasu daje calkiem niezle sygnaly.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.