Fale Elliota...

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Foregin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Foregin »

jasonbourne pisze:
Foregin pisze:
A nie lepiej analizowac poszczegolne indexy walutowe? :D
oczywiscie, lepiej (to ja "obrazny" mowilem), ale wiekszosc traderow tego nie robit, zapatrywac sie tylko na wykres (parzy) i wszystko

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Foregin, a co myslisz o takim ukladzie na JPY INDEX?

ale jest to oczywiscie tylko jeden z mozliwych wariantow
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Foregin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Foregin »

jasonbourne, uwazam ze takie wariant wiekszy prawdopodobne ( na -231.8 -); ale to nie ma znaczenie, ja wogole nie mysle "gdzie pojsc rynek", patrzem po poziomam; EWA nie korzystam (nie to ze nie lubie ten wyglad analiza, ale nie ma zaufania)

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Dla zainteresowanych dosyć ciekawe "przykłady"

http://www.trading-fx.si/fx/sloanaliza.htm
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
nikolas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nikolas »

Dzieki Tig3r za ten link naprawde świetne analizy -szkoda ze nie miałem tego wczesniej bo bym sie nie wpakował w shorta na GBP\USD a tak musze teraz lecieć na przeciwstawnych - polecam wszystkim ten link widać ,że gosc siedzi w eliocie jak malo kto .

Silhouette
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Silhouette »

dzis zaczalem "widziec" ogromna sile bedaca w falach elliota, a wiec tak :
Godzina okolo 14:10 patrze sobie na zloto rysuje sobie te fale i wyszlo mi na to ze aktualnie mamy przed soba napewno wiekszy badz mniejszy wzrost wiec o godzinie 14:20 zajalem pozycje dluga. Jak sie pozniej okazalo o 14:30 wychodzily dane ktore "kopnely" zloto konkretnie do gory i przyznam ze sporo zarobilem jak na 30 min siedzenia (potem walnalem trailing stopa i polazlem )
Wiec moje pytanie jest takie: Czy to rzeczywiscie byla fala czy to ja pod wplywem przeczytanych ksiazek wszedzie juz widze fale :lol: . wiem ze falami mozna przewidziec bardzo duzo rzeczy, ale nie spodziewalem sie ze to az tak potezne narzedzie

Gent
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gent »

Losowość często nie przypomina losowości :-)

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Silhouette pisze:Czy to rzeczywiscie byla fala czy to ja pod wplywem przeczytanych ksiazek wszedzie juz widze fale
Fala byla (i jest, bo sie jeszcze nie skonczyla), a takie ruchy na zlocie nie sa w sumie niczym szczegolnym. Tylko nie zawsze ida w kierunku w jakim sie spodziewasz :D .

Obecnie na zlocie, przynajmniej z punktu widzenia teorii fal, sytuacja jest jasna.
Niech jeszcze tylko zostanie przebita linia trendu spadkowego, a mozna spokojnie posadzic przed komputerem malpe i kazac jej klikac "long".

Jak bede mial chwile, wrzuce screena z moim oznaczeniem falek :D
Silhouette pisze:o godzinie 14:20 zajalem pozycje dluga. Jak sie pozniej okazalo o 14:30 wychodzily dane ktore "kopnely" zloto
A proba przewidywania danych za pomoca teorii fal, AT czy czegokolwiek innego jest bardzo dobrym podejsciem (i moze byc bardzo dochodowym).

ja tak czesto gram
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Silhouette
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Silhouette »

A proba przewidywania danych za pomoca teorii fal, AT czy czegokolwiek innego jest bardzo dobrym podejsciem (i moze byc bardzo dochodowym).
chodzilo mi o to, dzieki

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Jak widac, moja prognoza sprzed dwoch miesiecy dla JPY INDEX praktycznie idealnie sie sprawdzila. To jest wlasnie najpiekniejsze w teorii Elliotta, ze od czasu do czasu daje calkiem niezle sygnaly.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ