Fale Elliota...

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Tak widzę zachowanie ceny na USD/JPY. Co o tym sądzicie?

EDIT:
Teraz zauważyłem, że fala 4 jest trochę źle narysowana, ale to szczegół (o ile cała moja koncepcja dotycząca fal jest w ogóle dobra).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Na moje oko to w ogole nie jest piatka. Pierwsza fala jest zjebana, jak juz mamy na sile szukac piatek, to teraz wlasnie zaczynamy piata fale.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

jasonbourne pisze:Pierwsza fala jest zjebana
Jakieś wskazówki co do tego co zrobiłem źle?

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Twoja pierwsza fala to bardziej trojka niz piatka, poza tym jest dluzsza od fali trzeciej. W zasadzie moze taka byc, ale nie w sytuacji wariantu wydluzonej piatej. A poziomy fibo powinny byc wyznaczone przede wszystkim od szczytu do dolka (w tej konkretnej sytuacji). Jezeli mamy miec teraz korekte abc calej piatki, powinna wykazywac strukture impulsowa (pieciofalowa). Na razie twoja fala a to typowa trojka czyli bardziej korekta fali trzeciej wydluzonej niz calej piatki.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

I wszystko jasne. Dzięki.

lukaszils
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: lukaszils »

Pablo90 pisze:Tak widzę zachowanie ceny na USD/JPY. Co o tym sądzicie?

EDIT:
Teraz zauważyłem, że fala 4 jest trochę źle narysowana, ale to szczegół (o ile cała moja koncepcja dotycząca fal jest w ogóle dobra).
Popełniasz podstawowy błąd, już na oko trójka u Ciebie jest najkrótsza , a tak być nie może. Do tego jak kolega pisze , źle wyliczasz poziomy, w tym wypadku powinno być od szczytu ,no i dodaj sobie więcej ważnych zniesień procentowych.
Aby nie było że pierwszy post mój na forum to tylko smęcenie, to dodaje w temacie wykres, co powiecie na coś takiego ?

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Twoje fale wygladaja calkiem dobrze, i tez mi sie wydaje ze jestesmy w duzej fali pierwszej. Ale urok teorii Elliotta polega wlasnie na wielu mozliwych wariantach, w zalaczniku moja interpretacja alternatywna.

RAPczyn
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: RAPczyn »

Co Wy na taką interpretację ?

ODPOWIEDZ