Fale Elliota...
Skuteczność jest spora, nawet powiem że ok. 80%. Najlepsze są interwały godzinny i dzienny. Podpieram się tez Elliotem i liniami trendu. jak widzisz trzeba łączyć kilka metod. Kilkaset godzin przed wykresami i będziesz je rozpoznawał z zamkniętymi oczami 

Trade what you see, NOT what you hear or think
Dobra pogrzebałem i znalazłem. fixme1too chyba grał tylko i wyłącznie opierając się o teorię Elliota. Ostatnia jego wypowiedź to co prawda kwiecień 2006, ale można prześledzić jego historię. No i są naśladowcy. Dużo fajnych analiz.
1. link nie działa.
2. Wszystko zależy od interwału. Uważam, że to początek większej korekty A (z trzech mniejszych podfal) B (prawdopodobnie jedna główna fala) i C (tu nigdy nic nie wiadomo),. Zobaczymy. W każdym razie test maksimów jest prawie pewny
3. Każdy ma swoje poglądy. Ja nie potrafię grać bez wyznaczenia chociaż prowizorycznych fal
Ale i bez tego ponoć da się coś zarobić 
2. Wszystko zależy od interwału. Uważam, że to początek większej korekty A (z trzech mniejszych podfal) B (prawdopodobnie jedna główna fala) i C (tu nigdy nic nie wiadomo),. Zobaczymy. W każdym razie test maksimów jest prawie pewny

3. Każdy ma swoje poglądy. Ja nie potrafię grać bez wyznaczenia chociaż prowizorycznych fal

Trade what you see, NOT what you hear or think