Fale Elliota...

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

Jestem na etapie doswiadczen i nauki /forexem interesyje sie dopiero od 7-miesiecy/

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Skuteczność jest spora, nawet powiem że ok. 80%. Najlepsze są interwały godzinny i dzienny. Podpieram się tez Elliotem i liniami trendu. jak widzisz trzeba łączyć kilka metod. Kilkaset godzin przed wykresami i będziesz je rozpoznawał z zamkniętymi oczami :)
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Dobra pogrzebałem i znalazłem. fixme1too chyba grał tylko i wyłącznie opierając się o teorię Elliota. Ostatnia jego wypowiedź to co prawda kwiecień 2006, ale można prześledzić jego historię. No i są naśladowcy. Dużo fajnych analiz.

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

1. link nie działa.
2. Wszystko zależy od interwału. Uważam, że to początek większej korekty A (z trzech mniejszych podfal) B (prawdopodobnie jedna główna fala) i C (tu nigdy nic nie wiadomo),. Zobaczymy. W każdym razie test maksimów jest prawie pewny :)
3. Każdy ma swoje poglądy. Ja nie potrafię grać bez wyznaczenia chociaż prowizorycznych fal :) Ale i bez tego ponoć da się coś zarobić :)
Trade what you see, NOT what you hear or think

ODPOWIEDZ