Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

MaxRipper pisze:
crocopip pisze:stopy pro znajdowały się mniej wiecej na poziomie 1.2735. można powiedzieć że droga jest już otwarta.
Wg Ciebie droga otwarta do L?
wypadliśmy pod linię uptrendu na daily. przydało by się albo zamknąć za sobą drzwi albo się zdecydować na kontynuować ruch na północ

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

nie ma w tym tygodniu czystego obrazu gry.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

crocopip pisze:wypadliśmy pod linię uptrendu na daily. przydało by się albo zamknąć za sobą drzwi albo się zdecydować na kontynuować ruch na północ
Obejrzałem raport "Midday Snapshot" Ducasa z godziny 10 (czasu polskiego). Na sprawa wciąż nie jasna - sentyment neutralny ale delikatnie rośnie wolumen od rana - pytanie czy to wolumen sprzedażowy. Druga kwestia jest taka że ciężko mówić o wolumenie z rana ponieważ on zazwyczaj troszkę rośnie po sesji azjatyckiej...

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

za każdym razem gdy kurs spada poniżej 1.273 pojawia sie selling pressure więc róznie może być z tym buy/sell dzisiaj

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

no a jakie Wy macie opinie nt. sytuacji na eurusd?

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

crocopip pisze:no a jakie Wy macie opinie nt. sytuacji na eurusd?
Wraz z upływem czasu widzę na Edku tylko shorta. IMHO mam cichą nadzieję ze robimy drugie podejście w okolicę dzisiejszego szczytu i uda mi sie zając dogodną pozycje :)

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

tzn myślisz że wczorajsze byki z Wall Street będą dziś sprzedawać euro?

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

crocopip pisze:tzn myślisz że wczorajsze byki z Wall Street będą dziś sprzedawać euro?
Nie mam do tego fundamentalnych przesłanek poza trendem krotkoterminowym, który wciąż jest spadkowy ale fakty są takie ze jeśli się nie uda to bedę w plecy gora 5% natomiast potencjał ruchu np. na kablu wynosi aktualnie ok 170 pips (bezpieczne TP, w okolicach miejsca z którego nastąpił ruch w górę) z kolei na Edku bezpieczne TP to ok 100 pips (1.2630) przy założeniu ze trend się zmienia i nie wyznaczymy nowego dołka. Teraz tylko trzeba wyskoczyć z odpowiednio logicznym SL (najlepiej nie wiecej niz 20 pips) i jak wyjdzie to bedzie pieknie.

Awatar użytkownika
wojtaszczyk
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wojtaszczyk »

ja tez jestem short, ostatni atak do gory traktuje jako retest przebitego neckline -- wiem malo po polskiemu to zlozylem dlatego dozucam screen
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
macius.forex
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: macius.forex »

Od pewnego czasu patrze oprocz fibo lvls na fibo fan. Nie wiem czy to dobrze uzywam, mam nadzieje ze tak, ale wynika stad ze jesli przebijemy 1.2730 na dobre to nastepny przystanek to 1.2825 jakos.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany