Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

ostatnio zauwazyłem że wątek przybrał formę sygnałowo/nijaką. każdy w tym ja pokazuje swoje pozycje i generalnie dyskusja koncentruje się na pipsach a nie na meritum jakim jest analiza.

w związku z powyższym starajmy się koncentrować na tym co, gdzie, kiedy a nie na tym kto ile pips nazbierał.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

jesli chodzi o mój outlook na bieżącą sytuację to na produktach skarbowych w USA oraz na ropie po wczorajszych danych mielismy reversal co sugeruje na osłabienie się usd przynajmniej w krótkim terminie. to samo jesli chodzi o yena.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

crocopip pisze:jesli chodzi o mój outlook na bieżącą sytuację to na produktach skarbowych w USA oraz na ropie po wczorajszych danych mielismy reversal co sugeruje na osłabienie się usd przynajmniej w krótkim terminie. to samo jesli chodzi o yena.
czy to oznacza ze szukasz longow?

mi ananiza mowi short

zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

opor obroniony, osobiscie nie spieszyl bym sie z longami dopoki nie wyjdzie na stale nad 1,2730

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

xpep pisze:
crocopip pisze:jesli chodzi o mój outlook na bieżącą sytuację to na produktach skarbowych w USA oraz na ropie po wczorajszych danych mielismy reversal co sugeruje na osłabienie się usd przynajmniej w krótkim terminie. to samo jesli chodzi o yena.
nie. od wczorajszego wieczoru do dziś grałem longa. na intraday jesteśmy w uptrendzie w średnim terminie. ale widać że jego siła słabnie.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

xpep pisze:

mi ananiza mowi short
no to graj short.

ja staram się od dziś być mniej stronniczy

qba3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: qba3 »

spoglądając na indeksy euro i dolara widać że spadek euro technicznie jest kontynuowany ale wzrost dolara już nie bardzo
Big wheels keep on turning

zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

tworzy sie nam cos na wzor konsolidacji 1.2730 - 1.2600

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

stopy pro znajdowały się mniej wiecej na poziomie 1.2735. można powiedzieć że droga jest już otwarta.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

crocopip pisze:stopy pro znajdowały się mniej wiecej na poziomie 1.2735. można powiedzieć że droga jest już otwarta.
Wg Ciebie droga otwarta do L?

Zablokowany