na razie to działa. ale jak widzisz jen jak słabnie to chwilowo. trend jest wciąż wzrostowy. boj nie spuści trylionów jenów na foreksie. postawi, z fedem i ecb kupę zleceń które będą absorbowały kapitał. w takim przypadku szybciej kasa się skończy inwestorom i stwierdzą że podłączają się do ruchu. tak to wygląda na franku i bardzo często działa.Cyb pisze:No dobra, ale moim zdaniem to taka podpucha. Bo jeżeli wszyscy wiedzą że Jen jest za mocny i że BOJ będzie interweniował to każdy chciałby się załapać. Więc każdy będzie pakował się w longi... A skoro nikt nie będzie chciał shortów to kurs sam z siebie nie spadnie.... W takim razie interwencja będzie niepotrzebna.. Czy dobrze rozumuję ?
Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3
- wojtaszczyk
- Bywalec
crocopip pisze:Kiedyś rozmawialiśmy o interwencji BOJ. dziś czytałem opracowanie jednego z banków inwestycyjnych na ten temat. oprócz werbalnej interwencji która trwa uważa się że interwencja na rynku będzie miała miejsce prawdopodobnie już we wrześniu. Jak wiemy obecnie rozpoczyna się spotkanie szefów banków centralnych na którym Boj będzie prosił o pomoc FED o ECB o wspólną transakcje. W przypadku wiekszych interwencji banki muszą się porozumieć w by pieniądze puszczane z Boj znalazły odbiorców na rynku bo więcej szkody mogą spowodować niż pomóc. tak więc interwencja bedzię.wojtaszczyk pisze:ja tez jestem short, ostatni atak do gory traktuje jako retest przebitego neckline -- wiem malo po polskiemu to zlozylem dlatego dozucam screen
croco dzieki za pamiec, a czy tego typu opracowania BC sa dostepne w necie czy to jakies okrene kanaly z twojej przeszlosci ?
No tyle że taka wielka walka miała być o 1.5 na EURCHF a póki co jest..... coraz niżej... Szwajcarzy narzekają że obecny kurs ich wykończy a nic się nie dzieje...crocopip pisze: na razie to działa. ale jak widzisz jen jak słabnie to chwilowo. trend jest wciąż wzrostowy. boj nie spuści trylionów jenów na foreksie. postawi, z fedem i ecb kupę zleceń które będą absorbowały kapitał. w takim przypadku szybciej kasa się skończy inwestorom i stwierdzą że podłączają się do ruchu. tak to wygląda na franku i bardzo często działa.
niestety. wewnętrzne badanie jednego z banków więc nie bardzo mogę udostepnić.wojtaszczyk pisze:crocopip pisze:Kiedyś rozmawialiśmy o interwencji BOJ. dziś czytałem opracowanie jednego z banków inwestycyjnych na ten temat. oprócz werbalnej interwencji która trwa uważa się że interwencja na rynku będzie miała miejsce prawdopodobnie już we wrześniu. Jak wiemy obecnie rozpoczyna się spotkanie szefów banków centralnych na którym Boj będzie prosił o pomoc FED o ECB o wspólną transakcje. W przypadku wiekszych interwencji banki muszą się porozumieć w by pieniądze puszczane z Boj znalazły odbiorców na rynku bo więcej szkody mogą spowodować niż pomóc. tak więc interwencja bedzię.wojtaszczyk pisze:ja tez jestem short, ostatni atak do gory traktuje jako retest przebitego neckline -- wiem malo po polskiemu to zlozylem dlatego dozucam screen
croco dzieki za pamiec, a czy tego typu opracowania BC sa dostepne w necie czy to jakies okrene kanaly z twojej przeszlosci ?
postarma się jakieś fragmenty Ci podesłać ale nie w całości

może właśnie się dzieje. wydaje mi się że o wiekszości przypadków nie wiemy. bo to dobrze nie świadczy o ekonomii krajów gdzie na wolnym rynku steruje się kursem z tylnego siedzeniaCyb pisze:No tyle że taka wielka walka miała być o 1.5 na EURCHF a póki co jest..... coraz niżej... Szwajcarzy narzekają że obecny kurs ich wykończy a nic się nie dzieje...crocopip pisze: na razie to działa. ale jak widzisz jen jak słabnie to chwilowo. trend jest wciąż wzrostowy. boj nie spuści trylionów jenów na foreksie. postawi, z fedem i ecb kupę zleceń które będą absorbowały kapitał. w takim przypadku szybciej kasa się skończy inwestorom i stwierdzą że podłączają się do ruchu. tak to wygląda na franku i bardzo często działa.
- macius.forex
- Stały bywalec
nie patrz na oil i zloto jesli masz robic transakcje na walutach. Predzej patrz na odwrot.GREENFX pisze:Wnosików o zasiłek mniej niz sie spodziewano. Biorąc pod uwage indeksy wczorajszą jazde na Ropie złoto na na oporze + wzrost na 10 latkach USD powinien być BUY na EURUSD. Croco pytanko czy taka interpretacja jest w miare poprawna? Wczoraj nie sprawdziłem danych odnosnie OIL i sie przejechałem na GU. Obstawiałem Sella na GU ale niestety był LONG.
Mysle ze to przez OIL i wzrost na indeksach. Dzisiaj sytuacja juz nieco inna.
Mętlik w bani troche
Rynek zlota i ropy jest o wiele plytszy od rynku eurodolara , predzej dolar oddzialowuje na zloto i rope niz na odwrot. To tylko gadanie , ze jak zloto rosnie to i dolar zaraz bedzie tracil.
Najpierw szerszy rynek reguluje cene a potem plytszy sie dostosowuje