Duzy gracz

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Duzy gracz

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

buntownik pisze:
Adrianoforex pisze:A już myślałem, że mają jakichś w pełni świadomych speców - traderów, którzy wobec co raz trudniejszej sytuacji Gazpromu na rynku gazu zmieniają źródło przychodów i ewentualnych zysków. W sumie to jakie to ma znaczenie z czego płyną zyski. Ważne, aby akcjonariusze dostawali zapłate w postaci wzrostu kursu bądź wypasionej dywidendy.

Kryzys opcyjny z 2008 r. pokazał, że u nas firmy miały potężne problemy ze znalezieniem dobrych specjalistów bądź doradców w tym zakresie. Najbardziej po tyłku dostała chyba wtedy firma Jakubasa FEROCO.

Jestem ciekaw jak pokończyły się sprawy w sądach z powództwa firm, które poczuły się wyrolowane przez banki, które wcześniej mocno zachęcały do zabezpieczania pozycji, dostaw właśnie instrumentami w postaci opcji, kontraktów.

A Gazprom może po prostu nieźle przyfarcił i tyle. :roll:

jaki kryzys opcyjny najpierw spraw swoja wiedze na ten temat i dopiero sie wypowiadaj kredyty suprim a przede wszystkim firmy hedgingowe :D

-- Dodano: ndz 20-01-2013, 10:52 --

a co do zyskow z forexu to byl bym sceptyczny poniewaz moze mieli tyle dochodu z forexu ale niech sie pochwala wynikami rocznymi a nie kwartalnymi wtedy zobaczymy czy sa tak na plusie hehe

Pisząc o kryzysie opcyjnym miałem na uwadze to co wydarzyło sie na rodzimym rynku. Pisałem o polskich firmach i ich 'PRZYGODACH" :D :D :D Nie pamiętasz co sie działo z wieloma spółkami, równiez tymi giełdowymi? :lol: Można by wymieniac bez końca: Rafako, Cognor, Feroco i wiele innych :lol:

Ale co do stabilności zysków, ich regularności to w pełni się zgadzam. Każdy rok na plusie to według mnie bardzo dobre osiągnięcie.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

buntownik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buntownik »

ZielonaMgielka pisze:A to nie sa zyski spowodowane "hedgingiem" ekspozycji zwiazanej z wymiana walutowa?

Widze ze buntownik juz zaczyna sprowadzac temat do popularnej ostatnio kwestii na forum :)
Rok to malo. Teraz wymaga sie wynikow z calej dekady a najlepiej ostatniego stulecia :)
Tak tylko chlopcy radarowcy nie mylcie kontraktow terminowych z opcjami, bo sa to 2 inne bajki a z tego co czytalem oni na kontraktach bawili sie lewarem takze poduczcie sie troche :wink:

-- Dodano: ndz 20-01-2013, 14:29 --

Tylko nie wyskakujcie mi tu teraz z opcjami binarnymi ok bo to jeszcze cos innego.

-- Dodano: ndz 20-01-2013, 14:31 --
Adrianoforex pisze:
buntownik pisze:
Adrianoforex pisze:A już myślałem, że mają jakichś w pełni świadomych speców - traderów, którzy wobec co raz trudniejszej sytuacji Gazpromu na rynku gazu zmieniają źródło przychodów i ewentualnych zysków. W sumie to jakie to ma znaczenie z czego płyną zyski. Ważne, aby akcjonariusze dostawali zapłate w postaci wzrostu kursu bądź wypasionej dywidendy.

Kryzys opcyjny z 2008 r. pokazał, że u nas firmy miały potężne problemy ze znalezieniem dobrych specjalistów bądź doradców w tym zakresie. Najbardziej po tyłku dostała chyba wtedy firma Jakubasa FEROCO.

Jestem ciekaw jak pokończyły się sprawy w sądach z powództwa firm, które poczuły się wyrolowane przez banki, które wcześniej mocno zachęcały do zabezpieczania pozycji, dostaw właśnie instrumentami w postaci opcji, kontraktów.

A Gazprom może po prostu nieźle przyfarcił i tyle. :roll:

jaki kryzys opcyjny najpierw spraw swoja wiedze na ten temat i dopiero sie wypowiadaj kredyty suprim a przede wszystkim firmy hedgingowe :D

-- Dodano: ndz 20-01-2013, 10:52 --

a co do zyskow z forexu to byl bym sceptyczny poniewaz moze mieli tyle dochodu z forexu ale niech sie pochwala wynikami rocznymi a nie kwartalnymi wtedy zobaczymy czy sa tak na plusie hehe

Pisząc o kryzysie opcyjnym miałem na uwadze to co wydarzyło sie na rodzimym rynku. Pisałem o polskich firmach i ich 'PRZYGODACH" :D :D :D Nie pamiętasz co sie działo z wieloma spółkami, równiez tymi giełdowymi? :lol: Można by wymieniac bez końca: Rafako, Cognor, Feroco i wiele innych :lol:

Ale co do stabilności zysków, ich regularności to w pełni się zgadzam. Każdy rok na plusie to według mnie bardzo dobre osiągnięcie.
Ok rozumiem cie ale polskie firmy obecnie sie nie licza takze nie ma sensu na nie patrzyc :wink:

-- Dodano: ndz 20-01-2013, 14:37 --
ZielonaMgielka pisze:A to nie sa zyski spowodowane "hedgingiem" ekspozycji zwiazanej z wymiana walutowa?

Widze ze buntownik juz zaczyna sprowadzac temat do popularnej ostatnio kwestii na forum :)
Rok to malo. Teraz wymaga sie wynikow z calej dekady a najlepiej ostatniego stulecia :)
zielona mgielka mocny widze jestes ale w gebie a wiedzy zadnej nie posiadasz a teraz popros kolege z forum Akhh niech ci przesle tabele najwiekszych brokerow bilans roczny kont traderow i jeszcze jak bedziesz mial watpliwosci czemu jestem sceptyczny, to przeslji mi wyniki z twojego trejdowania przez 6 miesiecy i wtedy ci udowodnie jaka mala wiedze posiadasz o forexie :D

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Ty oczywiscie wiesz lepiej niz "my" chlopcy radarowcy, wiec co tu wiecej pisac ...zwlaszcza na temat kredytow "suprim" :)
Ostatnio zmieniony 20 sty 2013, 17:37 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
NicDoStracenia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: NicDoStracenia »

Zainteresowanym mozeliwosciami gazu lupkowego w Europie polecam report:
http://www.ey.com/Publication/vwLUAsset ... lution.pdf

Przez nastepnych kilka lat nie ma co o tym marzyc i nie potrzeba tu zadnej "interwencji obcych sluzb"...no chyba ze te owe sluzby blokuja rozwoj tej technologii rowniez w innych krajach EU, no ale wtedy nie moznba by juz z Polski robic tej bidulki, ktora wszyscy ciagle oszukuja. Gaz w Eu jest bardzo drogi i przez nastepnych kilka lat nie bedziez glownym zrodlem energii, odwrotnie w Usa. Nastepnych kilka lat to bedzie krolestwo wegla (w Eu) 8).
"Frankly, in my experience, I`ve known few people who have gotten rich off technical analysis. " Jim Beeland Rogers

buntownik
Gaduła
Gaduła

ZielonaMgielka pisze:Ty oczywiscie wiesz lepiej niz "my" chlopcy radarowcy, wiec co tu wiecej pisac ...zwlaszcza na temat kredytow "suprim" :)
co zatkalo cie jak spytalem cie o dziennik i nie zmieniaj tematu na kredyty suprim hehe jak zaczniesz zarabiac pieniadze jako trader jakiekolwiek dopiero mozemy podyskutowac a na razie schowaj sie za mgielka hehe

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

A ty masz co pokazać? Może wkrótce ty będziesz tym mitycznym, wielkim graczem na rynku FOREX hi hi hi. Troszkę pokory by sie koledze przydało.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

buntownik
Gaduła
Gaduła

Nie mam zupelnie nic do ukrycia ja nie pokaze bo nie zarabiam na forexie tylko na innym instumencie chociaz jakies rok temu zarabialem przez 6 miesiecy i moim zdaniem to byl sukces nie byly to oszalamiajace kwoty ale mozna bylo wyzyc, nie lubie po prostu ludzi ktory lizna przez pare miesiecy tematu forexu i opowiadaja ze tyle i tyle mozna zarobic to takie bajki na dobranoc hehe

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

buntownik pisze:Nie mam zupelnie nic do ukrycia ja nie pokaze bo nie zarabiam na forexie tylko na innym instumencie
No proszę, a ja myślałem że FX to rynek oferujący różne instrumenty...
To na jakim instrumencie zarabiasz - flet, gitara a może bęben (chyba to, bo ciągle walisz jak w przyslowiowy)? :lol:
buntownik pisze:nie lubie po prostu ludzi ktory lizna przez pare miesiecy tematu forexu i opowiadaja ze tyle i tyle mozna zarobic to takie bajki na dobranoc hehe
A ja nie lubię po prostu ludzi którzy lizną przez parę miesięcy tematu forexu i opowiadają że nie można na nim sukcesywnie zarabiać. Nie każdy się do tego nadaje i czasami trudno przyjąć do wiadomości że jest się właśnie w grupie dawców kapitału.
Zamiast niepotrzebnie się tutaj buzować proponuję skupić się na swoim 'instrumencie". Tak będzie chyba z pożytkiem dla nas i dla Ciebie 8)

buntownik
Gaduła
Gaduła

zadam ci jedno pytanie ile grasz na foreksie ale realnymi pieniedzmi?

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Krótko, ale zajmuje się tym wystarczająco długo żeby dostrzec frustrata.
Gdybym przegrał, to przez odstępstwa od swoich zasad i nigdy bym nie powiedział że na FX nie da się regularnie zarabiać bo mi to się nie udało.
EOT

ODPOWIEDZ