ZielonaMgielka pisze:A to nie sa zyski spowodowane "hedgingiem" ekspozycji zwiazanej z wymiana walutowa?
Widze ze buntownik juz zaczyna sprowadzac temat do popularnej ostatnio kwestii na forum

Rok to malo. Teraz wymaga sie wynikow z calej dekady a najlepiej ostatniego stulecia

Tak tylko chlopcy radarowcy nie mylcie kontraktow terminowych z opcjami, bo sa to 2 inne bajki a z tego co czytalem oni na kontraktach bawili sie lewarem takze poduczcie sie troche
-- Dodano: ndz 20-01-2013, 14:29 --
Tylko nie wyskakujcie mi tu teraz z opcjami binarnymi ok bo to jeszcze cos innego.
-- Dodano: ndz 20-01-2013, 14:31 --
Adrianoforex pisze:buntownik pisze:Adrianoforex pisze:A już myślałem, że mają jakichś w pełni świadomych speców - traderów, którzy wobec co raz trudniejszej sytuacji Gazpromu na rynku gazu zmieniają źródło przychodów i ewentualnych zysków. W sumie to jakie to ma znaczenie z czego płyną zyski. Ważne, aby akcjonariusze dostawali zapłate w postaci wzrostu kursu bądź wypasionej dywidendy.
Kryzys opcyjny z 2008 r. pokazał, że u nas firmy miały potężne problemy ze znalezieniem dobrych specjalistów bądź doradców w tym zakresie. Najbardziej po tyłku dostała chyba wtedy firma Jakubasa FEROCO.
Jestem ciekaw jak pokończyły się sprawy w sądach z powództwa firm, które poczuły się wyrolowane przez banki, które wcześniej mocno zachęcały do zabezpieczania pozycji, dostaw właśnie instrumentami w postaci opcji, kontraktów.
A Gazprom może po prostu nieźle przyfarcił i tyle.

jaki kryzys opcyjny najpierw spraw swoja wiedze na ten temat i dopiero sie wypowiadaj kredyty suprim a przede wszystkim firmy hedgingowe
-- Dodano: ndz 20-01-2013, 10:52 --
a co do zyskow z forexu to byl bym sceptyczny poniewaz moze mieli tyle dochodu z forexu ale niech sie pochwala wynikami rocznymi a nie kwartalnymi wtedy zobaczymy czy sa tak na plusie hehe
Pisząc o kryzysie opcyjnym miałem na uwadze to co wydarzyło sie na rodzimym rynku. Pisałem o polskich firmach i ich 'PRZYGODACH"

Nie pamiętasz co sie działo z wieloma spółkami, równiez tymi giełdowymi?

Można by wymieniac bez końca: Rafako, Cognor, Feroco i wiele innych
Ale co do stabilności zysków, ich regularności to w pełni się zgadzam. Każdy rok na plusie to według mnie bardzo dobre osiągnięcie.
Ok rozumiem cie ale polskie firmy obecnie sie nie licza takze nie ma sensu na nie patrzyc
-- Dodano: ndz 20-01-2013, 14:37 --
ZielonaMgielka pisze:A to nie sa zyski spowodowane "hedgingiem" ekspozycji zwiazanej z wymiana walutowa?
Widze ze buntownik juz zaczyna sprowadzac temat do popularnej ostatnio kwestii na forum

Rok to malo. Teraz wymaga sie wynikow z calej dekady a najlepiej ostatniego stulecia

zielona mgielka mocny widze jestes ale w gebie a wiedzy zadnej nie posiadasz a teraz popros kolege z forum Akhh niech ci przesle tabele najwiekszych brokerow bilans roczny kont traderow i jeszcze jak bedziesz mial watpliwosci czemu jestem sceptyczny, to przeslji mi wyniki z twojego trejdowania przez 6 miesiecy i wtedy ci udowodnie jaka mala wiedze posiadasz o forexie